Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

Δεν υπογράφει ο Ιβανόφ την συμφωνία για όνομα… Την επιστρέφει στον Ζάεφ



Την απόφασή του να μην υπογράψει τη συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα της ΠΓΔΜ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ.
Σε επιστολή του αναφέρει ότι δεν έχει την εντολή να υπογράψει τη συμφωνία υπενθυμίζοντας ότι μια από τις βασικές θέσεις του το 2014 όταν ανέλαβε το αξίωμα ήταν ότι δεν θα αποδεχθεί αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας.
Επικαλούμενος μάλιστα τα άρθρα 51, 118 και 119 του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, ο Ιβάνοφ σημείωσε σε επιστολή του ότι η συμφωνία παραβιάζει τις συνθήκες του 1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και«υποτάσσει την χώρα στην Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων, ο Ιβάνοφ τόνισε ότι η συμφωνία μπορεί να εγείρει νομικά ζητήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε ποινικές κατηγορίες.
Δεν δέχομαι ιδέες ή προτάσεις που θα μπορούσαν να βάλουν σε κίνδυνο την εθνική ταυτότητα των “Μακεδόνων”, την ιδιομορφία του “Μακεδονικού” έθνους και της “Μακεδονικής” γλώσσας. Στις προεδρικές εκλογές 534.910 πολίτες υπερψήφισαν τις συγκεκριμένες θέσεις και εμένα ως πρόεδρο της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”.
Η συμφωνία αυτή ξεπερνάει τα ψηφίσματα 817 (1993) και 845 (1993) γιατί αυτά αναφέρονται στη διαφωνία σχετικά με την ονομασία του κράτους και όχι γενικά σε διαφωνίες όπως κάνει αυτή η συμφωνία”, ανέφερε ο Ιβανόφ.
ΠΗΓΗ: Καθημερινή

https://www.defence-point.gr/news/den-ypografi-o-ivanof-tin-symfonia-gia-onoma-tin-epistrefi-ston-zaef




Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...