Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

Aνάλυση: Το Rafale στην Πολεμική Αεροπορία απέναντι από τα F-35 στο Αιγαίο


Ανάλυση του Νικόλαου Παούνη, Διεθνολόγου - Ερευνητή ΕΚΕΟ
Κρίσιμο ρόλο θα διαδραματίσει ο χρόνος ένταξης των αεροσκαφών αυτών και η αξιοποίηση αυτών. Θεωρητικά τα Rafale είναι πιο άμεσα παραδοτέα αεροσκάφη από τα Τουρκικά F-35, συνεπώς μια ένταξη στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα των αεροσκαφών αυτών θα δώσει ένα φοβερό, ποιοτικό επιχειρησιακό προβάδισμα στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Τα αεροσκάφη αυτά θα αξιοποιήσουν τους πυραύλους cruise Scalp τους αντιπλοϊκούς Exocet ενώ θα μπορούν και τα αεροσκάφη αυτά να φέρουν τον πύραυλο Meteor, τον οποίο θα ενσωματώνει και το Τουρκικό F-35. 

Δηλαδή η Πολεμική Αεροπορία αποκτά και πολύ μεγάλες δυνατότητες αναχαίτισης εξαιτίας των αεροσκαφών αυτών σε συνδυασμό με τον πύραυλο Meteor. Τώρα όσον αφορά το ίδιο το αεροσκάφος, αυτό σε κάποιες πρόσφατες ασκήσεις βρέθηκε αντιμέτωπο με αεροσκάφη F-35, εκεί τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο θετικά. 
  • O πύραυλος Meteor


Ωστόσο να πούμε ότι ένα επιχειρησιακό περιβάλλον και ένα περιβάλλον ασκήσεων είναι τελείως διαφορετικό. Το Αιγαίο εξαιτίας ότι διαθέτει πολλά διάσπαρτα νησιά, στα οποία σταθμεύουν ελληνικές δυνάμεις με ραντάρ επιτήρησης, έχουμε δηλαδή πάρα πολλούς αισθητήρες εντοπισμού ηλεκτρομαγνητικών ιχνών, σημαίνει ότι είναι ένα κορεσμένο περιβάλλον, που μπορούν να εντοπιστούν εχθρικά αεροσκάφη, εφόσον το δίκτυο αυτό εκσυγχρονιστεί, θα θεωρείται σχεδόν αδιαπέραστο για απειλές stealth.

Και εφόσον είναι τα συστήματα αυτά διασυνδεδεμένα και δίνουν την εικόνα αυτή στα αεροσκάφη Rafale θα μπορεί η Πολεμική Αεροπορία με τις κατάλληλες τακτικές που θα αναπτύξει στο Σχολείο Όπλων Τακτικής να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις την νεοεισερχόμενη απειλή. 
  • Δείτε βίντεο F-35 vs Rafale

  • Δείτε βίντεο με τις δυνατότητες των πυραύλων Cruise Scalp 

Δείτε και:Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...