Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018

Κουρτς: Να διακοπούν άμεσα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

Ο αυστριακός καγκελάριος χαιρετίζει θερμά τη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Την άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας ζητεί σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς. «Η Τουρκία σταθερά απομακρύνεται από την Ευρώπη και τις αξίες της τα τελευταία χρόνια» σημειώνει, κάνοντας λόγο για «άλλες μορφές συνεργασίας».
Ο αυστριακός καγκελάριος επίσης χαιρετίζει θερμά τη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων για το ονοματολογικό. «Η παροχή μιας έντιμης προοπτικής και ενός αξιόπιστου μονοπατιού προς την ΕΕ για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων εξυπηρετεί τα ευρωπαϊκά συμφέροντα σε επίπεδο ασφάλειας, πολιτικό και οικονομικό» δηλώνει.
Επιμένει εξάλλου ότι η ΕΕ οφείλει να συνεχίσει το διάλογό της με τη Ρωσία παρά τις διπλωματικές τριβές με τη Δύση. «Πρέπει να συνεχίσουμε το διάλογό μας με τη Ρωσία. Χωρίς αυτή δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ειρήνη στην Ευρώπη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η μεγάλη συνέντευξη του καγκελάριου της Αυστρίας αναλυτικά στην Καθημερινή της Κυριακής


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/378640/kourts-na-diakopoun-amesa-oi-edaxiakes-diapragmateuseis-me-tin-tourkia-/#ixzz5LIwykJEa
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: