Οι Σέρβοι του Μαυροβουνίου ζητούν την υποστήριξη του προέδρου της Σερβίας
Ο πρόεδρος του Σερβικού Εθνικού Συμβουλίου του Μαυροβουνίου, Μομσίλκο Βουτσάνοβιτς, καλεί τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, να υποστηρίξει την άσκηση των δικαιωμάτων των Σέρβων στη χώρα.

Ο Βουτσάνοβιτς υποστηρίζει ότι  η αλλαγή ταυτότητας είναι ο μόνος τρόπος για τους Σέρβους στο Μαυροβούνιο να επιβιώσουν χωρίς υποστήριξη από τη Σερβία.


Σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Τανγιούγκ, ο Βουτσάνοβιτς σε επιστολή του προς τον Σέρβο Πρόεδρο αναφέρει ότι οι Σέρβοι του Μαυροβουνίου βρίσκονται σε πολύ ‘περίπλοκη’ θέση.

Πρόσφατα, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, ‘Στάνιε Στβάρι’ ο πατριάρχης της Σερβίας, Ειρηναίος, κατά την επίσκεψή του στο Μαυροβούνιο, δήλωσε ότι η θέση του σερβικού λαού στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία είναι ίδια όπως ήταν την εποχή των Τούρκων.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από τις αρχές του Μαυροβουνίου, μάλιστα ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς είχε απαιτήσει την απολογία του πατριάρχη.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  τουιστολογίου παραγωγήςhttp://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις