Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018

ΑΝΥΠΕΞ & Α/ΓΕΣ μεταβαίνουν στη Ραιδεστό για τους δύο στρατιωτικούςΑπογειώνεται απο στιγμή σε στιγμή, από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, το κυβερνητικό αεροσκάφος ERJ-135LR με προορισμό το αεροδρόμιο της Ραιδεστού (στα τουρκικά Tekirdağ-Çorlu) από όπου θα παραλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς Άγγελο Μητρετώδη (Ανθυπολοχαγό του Μηχανικού) και Δημήτρη Κούκλατζη (Λοχία ΕΠΟΠ επίσης του Μηχανικού), μετά από 167 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Στο κυβερνητικό αεροσκάφος που ετοιμάστηκε για άμεση απογείωση από τα πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας, επιβαίνουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ), αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιοι θα είναι οι Τούρκοι αξιωματούχοι που θα παραδώσουν στον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών και στον Α/ΓΕΣ τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ή αν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη συμφωνία ανάμ,εσα στις δυο πλευρές.
Παράλληλα με αυτή την αποστολή, πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μεταβαίνει αεροπορικώς στην Θεσσαλονίκη, όπου και θα υποδεχθεί τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: