Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

Δυναμική παρουσία Ελλάδας και Κύπρου στην EDEXΟλοκληρώνονται αυτές τις ημέρες οι προετοιμασίες για τη μεγάλη αμυντική έκθεση της Αιγύπτου EDEX 2018, που θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι στις 3 Δεκεμβρίου, με τη δυναμική παρουσία της Κύπρου και της Ελλάδας και δεκάδων άλλων χωρών, που θα εκθέσουν τα τελευταία τους επιτεύγματα στον τομέα της αμυντικής αλλά και εκπαιδευτικής στρατιωτικής βιομηχανίας.
Στη μεγάλη αυτή έκθεση, θα δώσουν το δυναμικό «παρών» οκτώ ελληνικές εταιρείες. Την Κυριακή αναμένεται να αφιχθούν στο Κάιρο ο Υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης και ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Με δεδομένο ότι μόλις ολοκληρώθηκε η κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, ελληνικές διπλωματικές πηγές από το Κάιρο επισημαίνουν ότι η χρονική αυτή συγκυρία, να διεξάγεται δηλαδή η μεγάλη αυτή τριμερής άσκηση και αμέσως μετά η Αίγυπτος να υποδέχεται όλες τις χώρες που ενδιαφέρονται να δείξουν τα επιτεύγματά τους στην αμυντική βιομηχανία, δείχνει άλλη μία φορά τις ισχυρές ρίζες συνεργασίας αλλά και την τεράστια δύναμη της τριμερούς συμμαχίας που ενδυναμώνεται όλο και περισσότερο.
ΠΗΓΕΣ: ΚΥΠΕ (Νίκος Κάτσικας), HELLAS JOURNAL

Δεν υπάρχουν σχόλια: