Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018

Περισσότεροι από 100.000.000 οι Ελληνες σε ολόκληρο τον κόσμο!


Eπιστημονικές έρευνες που βασίζονται στο DNA ανατρέπουν ταδεδομένα για τον αριθμό των ομογενών. Τα 20.000.000 από αυτούς είναι στην Τουρκία
Από τον
Νίκο Σταυρουλάκη 

Aς αφήσουμε -προς το παρόν- το ερώτημα «πόσοι είναι σήμερα οι Ελληνες παγκοσμίως;»… Ασφαλώς το ερώτημα είναι πολύπλοκο και το πρόβλημα περίπλοκο, αν μάλιστα διευρυνθεί με τους ελληνογενείς πληθυσμούς και τις διάσπαρτες κοινότητες-μειονότητες που υπάρχουν στα μήκη και τα πλάτη της Γης, από την Ινδία και το Αφγανιστάν μέχρι τη Χώρα των Βάσκων, την Ιρλανδία και τη Σκοτία, και από την Αυστραλία μέχρι τους χαμένους ελληνικούς πληθυσμούς της Λατινικής Αμερικής.

Αραουκάνοι: Οι Απόγονοι των Σπαρτιατών στη ΧιλήΟι Αραουκανοί είναι μία μυστηριώδης φυλή της Νοτίου Αμερικής. Έχει προκαλέσει τον παγκόσμιο θαυμασμό για τις αρετές της και ιδίως για την ακατάβλητη μαχητικότητά της μέσα στην πρόσφατη ιστορία, αφού αντιστάθηκε με επιτυχία επί τρεισήμισυ αιώνες και ποτέ δεν κατακτήθηκε από τους Ισπανούς, ούτε με τα όπλα ούτε μέσω της θρησκείας.

Ποιό είναι το «μακρύ χέρι» της Τουρκίας στα Βαλκάνια και στην Θράκη


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Τα «πλοκάμια» της τουρκικήςπροπαγάνδας τις τελευταίες δεκαετίες διαθέτουν ένα αρκετά καλά επανδρωμένο όργανο που δραστηριοποιείται τελευταία έντονα στην περιοχή των Βαλκανίων και για το οποίο δυστυχώς εδώ δεν υπάρχει επαρκή πληροφόρηση.
Μετά την κατάρρευση του ανατολικού συνασπισμού και την ανάδυση των ανεξαρτήτων χωρών της κεντρικής Ασίας με τουρκόφωνες γλώσσες, η Τουρκία επιδίωξε την διείσδυση της και τον σχηματισμό υπό την αιγίδα της ενός μεγάλου τουρκόφωνου τόξου στην ευρύτερη περιοχή.
Έτσι στις 25 Δεκεμβρίου του 1991 η Τουρκία έκανε την πρώτη κρούση για συνάντηση κορυφής στις χώρες Καζακστάν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Αζερμπαϊτζάν και Κιργιζιστάν, τονίζοντας την κοινή, όπως υποστήριζε, καταγωγή.

H πιο επιτυχημένη επίλεκτη ομάδα που υπήρξε ποτέ : Η Βαράγγια φρουρά του...

Το Μήνυμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας


Αναφορές στο Κυπριακό και τις προσπάθειες λύσης, τηνοικονομία και την ανάπτυξη και τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, περιέχονται στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι σήμερα, στηριζόμενοι στη δυναμικά αναπτυσσόμενη οικονομία μας, την αξιόπιστη διεθνή μας παρουσία και τις καθοριστικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιούμε καθημερινά, αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ : ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Μ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ : ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Μ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ἕνα ντοκιμαντὲρ γιὰ τὴν ζωή, τὶς ἰδέες καὶ τὸ κοινωνικὸ ἔργο τοῦ Μ. Βασιλείου, τὰ γυρίσματα τοῦ ὁποίου ἔγιναν στὴν Ἑλλάδα, τὴν Τουρκία, τὴν Ἰταλία καὶ τὴν Συρία. 
Ὁ Βασίλειος γεννήθηκε τὸ 330μ.Χ στὴν Καισάρεια τῆς Καππαδοκίας. Σπούδασε φιλοσοφία, ἰατρική, μαθηματικὰ καὶ ρητορικὴ στὴν Ἀθῆνα. Πολέμησε τὶς αἱρέσεις καὶ ἀντιτάχθηκε στὶς αὐθαιρεσίες τῆς ἐξουσίας. Τὸ 367-368 ἔπληξε τὴν περιοχὴ τῆς Καισάρειας λιμός. Ὁ Βασίλειος πούλησε τὴν τεράστια οἰκογενειακή του περιουσία, στηλίτευε τοὺς μαυραγορῖτες, ὀργάνωνε λαϊκὰ συσσίτια καὶ μερίμνησε γιὰ τὰ παιδιὰ ὄχι μόνο τῶν χριστιανῶν ἀλλὰ καὶ τῶν ἑβραίων καὶ τῶν εἰδωλολατρῶν, χωρὶς καμία διάκριση. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...