Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018

Βίτσας σε Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πάντα έτοιμη και ισχυρή


Ο υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Βίτσας
Αυστηρό μήνυμα στον τούρκο Αντιπρόεδρο Χακάν Τσαβούσογλου, αλλά και προς τους ακραίους κύκλους της Τουρκίας, έστειλε ο υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Βίτσας. Απαντώντας στο μπαράζ των πολεμικών απειλών που εκτοξεύονται από την Άγκυρα, ο κ. Βίτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89, κάλεσε τους γείτονες και ονομαστικά τον Τούρκο Αντιπρόεδρο να προσέχει τις τοποθετήσεις του γιατί όπως επισήμανε δεν θα "μπορεί να εκπληρώσει αυτό που λέει.". 

Μηνύματα Τσίπρα σε Σκόπια και Τουρκία


Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα σε Σκόπια, Τουρκία αλλά και στοεσωτερικό της χώρας έστειλε ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Επισήμανε όμως ως απαραίτητη συνθήκη την πραγματοποίηση, από πλευράς των Σκοπίων, βημάτων. 
«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα και με ευθύνη ένα θέμα το οποίο μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» είπε στην συνέντευξή του στον Real FM ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «και στον βαθμό που υπάρχει, πράγματι, από την άλλη πλευρά η επιθυμία να γίνουν βήματα, μένει να τα δούμε όμως αυτά, πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν και βήματα διεξόδου».

Ραβίνος Φριζής: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ!!

Σέρβος ιστορικός αποκαλύπτει το όνομα που συμφωνήθηκε για τα Σκόπια: Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία


Mιλώντας σε σερβικά ΜΜΕ και επικαλούμενος πηγές και από τα Σκόπια που δεν κατονομάζει ο σέρβος ιστορικός Αλεξάνταρ Ράκοβιτς υποστηρίζει ότι το πιθανότερο όνομα που έχει συμφωνηθεί θα είναι Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία. Ο Ράκοβιτς-ιστορικός στο Ινστιτούτο της νέας ιστορίας της Σερβίας-υποστηρίζει ότι έχει δωθεί κάποια υπόσχεση για αυτό από τον Ζάεφ αλλά δεν μένει μόνο εδώ.

Εμείς ξαναλέμε να ΜΗΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ!

Κοτζιάς: Η πρόταση μας για την ΠΓΔΜ θα είναι «εξαιρετικά καλή»

Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συμβάλλει στην λύση της ονομασίας της ΠΓΔΜ, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, εκτιμώντας πως θα επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία στην Βουλή καθώς «η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...