Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

Αυτή είναι η ανταμοιβή για την πρόσφατη ψήφο μας υπέρ τους στον ΟΗΕ, ενάντια στα συμφέροντα μας και κατά των συμμάχων μας Αμερικανών και Ισραηλινών; .

Αισχρή πρόκληση: Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν στον Πατριάρχη Θεόφιλο στα Ιεροσόλυμα! - BINTEO

 
Διαδηλωτές στη Βηθλεέμ, δεν είναι ξεκάθαρο εάν πρόκειται για Ελληνορθόδοξους αραβόφωνους ή Παλαιστίνιους μουσουλμάνους, επιτέθηκαν το Σάββατο στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Οι διαμαρτυρόμενοι που δεν ήταν πολλοί, αλλά διακρίνονταν από τον γνωστό παλαιστινιακό ακτιβισμό, λιθοβόλησαν το αυτοκίνητο του πατριάρχη Θεόφιλου Γ΄, κατηγορώντας τον για τις πολυετείς ενοικιάσεις εκκλησιαστικής περιουσίας στο κράτος του Ισραήλ.

"Νέο επεισόδιο εφυήρε η Άγκυρα στα Ίμια μεταξύ τουρκικής & ελληνικής ακτ...

Αλέξης Τσίπρας (Αγιασμός υδάτων Κάλυμνο) "Μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους το...

Ο Γ. Καρατζαφέρης για την προδοσία στο Μακεδονικό και τον ρόλο της Αμερι...

Αθήνα - Σκόπια: Ποιες παράμετροι έχουν αλλάξειΚωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
Η αρχική θέση του ελληνικού πολιτικού κόσμου για το όνομα των Σκοπίων διαμορφώθηκε τον Απρίλιο του 1992 υπό την καθοδήγηση του αειμνήστου  Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή και προέβλεπε την απόρριψη του όρου Μακεδονία είτε ως συνθέτου είτε ως παραγώγου. Κατά τη δεκαετία του 2000 η επίσημη θέση, όπως αυτή καταγράφεται σήμερα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, άλλαξε. Η Ελλάς δηλώνει ότι συζητεί μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό μπροστά από τον όρο Μακεδονία και αυτή η ονομασία πρέπει να ισχύει σε κάθε  χρήση και έναντι πάντων (erga omnes).

«3 λόγοι που με έκαναν να ενταχθώ στην Ορθόδοξη Εκκλησία»


Του Michael Witcoff (Return of the Kings) ΚΟ

Ο Αμερικάνος Michael Witcoff είναι χριστιανός, πτυχιούχος Ψυχολογίαςcopywriter, συγγραφέας και σύμβουλος μάρκετινγκ. Πιστεύει ότι η Δύση βιώνει την θεία οργή επειδή όλοι μας στρέψαμε την πλάτη μας στο Θεό και ότι η μόνη ελπίδα για σωτηρία είναι να ενωθούμε κάτω από ένα πιστό έμβλημα, όπως οι εχθροί μας έχουν ενωθεί κάτω από τα δικά τους.

Ενώ η Ελλάδα φοβάται… Μονομερής Οριοθέτηση ΑΟΖ της Κύπρου με όλα τα συνορεύοντα κράτη


Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης 
Η Τουρκία απειλεί αλλά η Κύπρος δείχνει να μην φοβάται... Φωτογραφία αρχείου ΚΥΠΕ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Γράφτηκε, πρόσφατα, ότι η Κύπρος σχεδιάζει την πλήρη οριοθέτηση της ΑΟΖ της. Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Ιωάννης Κασουλίδης μεταξύ άλλων ανέφερε:  «Η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες με στόχο να καταθέσει τις συντεταγμένες σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της, για την οποία δεν έχουν κατατεθεί οι εν λόγω συντεταγμένες» προσθέτοντας ότι «η απόφαση για το χρόνο κατάθεσης θα ληφθεί ανάλογα με τις τουρκικές προκλήσεις» .
Αυτή η τελευταία πρόταση δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.

Σκόπια: Ο Οσμάνι θα συναντηθεί με τον Κοτζιά στην Αθήνα στις 9 Ιανουαρίου


Σκόπια.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μπουζάρ Οσμάνι, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα την Τρίτη 9 Ιανουαρίυ, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Νίκο Κοτζιά, υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και τον υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γιώργο Κατρούγκαλο.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Η Μακεδονία είναι μια και μοναδική.

είναι η ελληνική Μακεδονία!

Όλοι οι βουλευτές και κυρίως αυτοί της Μακεδονίας που τρέμουν ένα δημοψήφισμα, θα έχουν το σίγμα της προδοσίας σε ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά ζητήματα της χώρας και θα είναι υπόλογοι στην ιστορία αν παραχωρήσουν το όνομα Μακεδονία.

Θεμελιώδες ζήτημα ασταθείας στο Υποσύστημα Ελλάδος-Τουρκίας-Βαλκανίων το 2018: Η ονομασία των Σκοπίων


  Ιωάννης Μάζης Kαθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το έτος 2018, εις το Υποσύστημα Βαλκανίων-Ελλάδος-Τουρκίας για το έτος 2018, προκύπτει ως σοβαρότατο ζήτημα ασταθείας η ονομασία της FYROM erga omnes και οι εξ αυτής προκύπτουσες γεωπολιτικές δυναμικές.

Eνόψει της Διασκέψεως του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο του 2018 και της σχεδιαζομένης ολοκληρώσεως των εντάξεων εις αυτό των τελευταίων βαλκανικών κρατιδίων, το ζήτημα της ονομασίας της FYROM αποκτά μεγίστη στρατηγική και διπλωματική σημασία για την Ουάσιγκτων, την Αθήνα και βεβαίως τις υπερσυστημικές δυνάμεις της Μόσχας και της Αγκύρας.

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης για το Σκοπιανό (ΣΚΑΪ, 5/1/18)

"Έχασε την ψυχραιμία του ο Ερντογάν σε ερωτήσεις των Γάλλων δημοσιογράφω...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...