Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Σάλος! Ομολογία – σοκ από τον πρέσβη των ΗΠΑ: Πιέζαμε τον Καραμανλή για το Σκοπιανό


Το άγνωστο παρασκήνιο της απόπειρας δολοφονίας του

Σάλο προκαλεί η κυνική παραδοχή του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ότι παλαιότερα οι ΗΠΑ είχαν ασκήσει σφοδρότατες πιέσεις στον τότε Έλληνα πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, να υποχωρήσει από τις εθνικές «κόκκινες γραμμές» και να ενδώσει σε αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», ο κ. Πάιατ προχώρησε στη συγκεκριμένη αποκάλυψη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του τη Δευτέρα (22/01/2018) στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Θεοδωράτος - Με το κλειδί της Ιστορίας (85η) 23Jan18 (HD)

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : ΔΗΜΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ, ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1957 ΑΠΟ ΑΓΓΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΡΩΝ-ΦΟΙΝΙΟΥ


Γεννήθηκε στο χωριό Φοινί, της επαρχίας Λεμεσού, το Νοέμβριο του 1923.
Σκοτώθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1957 από Άγγλους στρατιώτες, στο δρόμο Κάτω Πλατρών-Φοινίου.
Σύζυγος : Χαρίκλεια Ηροδότου
Παιδιά : Ηρόδοτος, Μάριος, Χάρης, Δημούλα
Γονείς : Ηρόδοτος και Αφεντρού Ηροδότου
Αδέλφια : Παναγιώτης, Τερψιχόρη, Μαρία

Ο Δήμος Ηροδότου φοίτησε στο δημοτικό σχολείο Δοράς. Κατοικούσε στο Φοινί και εργαζόταν στις Πλάτρες ως ηλεκτρολόγος στο ξενοδοχείο «Παρκ Χοτέλ», το οποίο είχαν επιτάξει οι Άγγλοι και χρησιμοποιούσαν για διαμονή στρατιωτών.

Ενημέρωση από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου στους Ιερείς για το Σκοπιανό


ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
Ἱερατική Σύναξη Ἰανουαρίου - Ἐνημέρωση ἀπό τόν Μητροπολίτη Ναυπάκτου στούς Ἱερεῖς γιά τό Σκοπιανό
Στήν Ἱερατική Σύναξη τοῦ Ἰανουαρίου 2018, ὁ Μητροπολίτης μας κ. Ἱερόθεος μίλησε στούς Κληρικούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας γιά δύο θέματα:

Αρνούνται να πολεμήσουν οι μισθοφόροι του FSA τους Κούρδους: «Στέλνουν εμάς στην πρώτη γραμμή και οι Τούρκοι πίνουν τσάι»


με τα κίτρινα περιβραχιόνια, ισλαμιστές τουρκόφιλοι μισθοφόροι στο μέτωπο της Εφρίν.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA, που επικαλείται τοπικές πηγές μέσα από την Αζάζ, πολλοί ισλαμιστές μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) αρνούνται να συμμετάσχουν στη στρατιωτική επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» ενάντια στους Κούρδους πολιτοφύλακες, επειδή οι Τούρκοι τους έχουν βάλει εμπροσθοφυλακή για να έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Βίτσας: Θα αγοράσουμε μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία


Το 2018, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, για τα μαχητικά αεροσκάφη και οι τελικές αποφάσεις όσο αφορά την ενίσχυση του Ναυτικού αλλά και του Στρατού Ξηράς»

Αυτό επεσήμανε  ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Με αυτούς διαπραγματευόμαστε; Αυτές είναι οι αλυτρωτικές αναφορές που έχουν τα Σκόπια στο Σύνταγμά τους


Το σύνταγμα της ΠΓΔΜ βρίθει αλυτρωτικών αναφορών, παρά τις αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις τις οποίες έχει υποστεί, με πιο πρόσφατη αυτή του 2011, γράφει η εφημερίδα Καθημερινή.

Ο αλυτρωτισμός είναι ευκρινής ήδη από το προοίμιο του συντάγματος, το οποίο, μάλιστα, έχει τροποποιηθεί και βελτιωθεί έναντι της αρχικής μορφής του.

ΣΚΟΠΙΑ: Τα σχολικά βιβλία του μίσους και της διαστρέβλωσης


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Συζητώντας κανείς με τους Σκοπιανούς αντιλαμβάνεται ότι ζουν σε μία απίστευτη πλάνη, την οποία φυσικά και δεν παραδέχονται, κάτι που κάνει αυτήν την πλάνη πραγματικά ακατανίκητη σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Στην προσπάθειά μου να βρω πού εδράζεται η πλάνη αυτή, κατέφυγα στα σχολικά βιβλία. Με ιδιαίτερη δυσκολία, είναι η αλήθεια, κατάφερα να προμηθευτώ τα δύο βασικά σχολικά βιβλία Ιστορίας, ένα για το βασικό σχολείο (δημοτικό) και ένα για το Γυμνάσιο.
Με τη βοήθεια του φίλου Άρη Γεωργόπουλου, που είναι σλαβολόγος, εντόπισα τα βασικά στοιχεία «ιστορίας» του «Μακεδονικού Αφηγήματος», με τα οποία η νεολαία της γειτονικής χώρας διαπλάθει την ιστορική της συνείδηση. Και διαμορφώνει, εδώ και δεκαετίες, μία πεποίθηση, πάνω στην οποία εδράζεται όλη τους η πολιτική συμπεριφορά στο θέμα του ονόματος…

Τώρα ο «χρονικός» προσδιορισμός επικρατεί στο όνομα των Σκοπίων


Μετά το γεωγραφικό προσδιορισμό, για τη νέα ονομασία τωνΣκοπίων, δηλαδή, Βόρεια Μακεδονία ή Άνω Μακεδονία ή Βαρντάρσκα Μακεδονία, τώρα εισήλθε επίσημα και ο ‘χρονικός προσδιορισμός’ στην ονομασία, δηλαδή στο 'Μακεδονία', για να δικαιολογηθεί η πρόταση που θέλουν τα Σκόπια, ως «Νέα Μακεδονία».
 
Σημειώνεται ότι η Βουλγαρία είχε αντιταχθεί σε σύνθεση της λέξης «Μακεδονία» με τον προσδιορισμό «Βόρεια».

Ευρωβουλευτές μπαίνουν στην Αμμόχωστο


«Μετά από πολύχρονες προσπάθειες, με πολλές υποσκάψεις και εμπόδια (ακόμα και απ’ εκεί που δεν θα το περίμενε κανείς) αποφασίσαμε χθες – στα πλαίσια της Επιτροπής Αναφορών -  διερευνητική αποστολή στην πόλη μας», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή Τάκη Χατζηγεωργίου «η πόλη αποτελεί σύμβολο παραβίασης βασικών θεμελιωδών αρχών και αξιών. Αξίες που όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες απολαμβάνουν και πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Τα τελευταία δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό τύπο για διαχωρισμό της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου η οποία θα δοθεί από τον κατοχικό στρατό για τουριστικούς σκοπούς επέβαλλαν όπως η  πόλη τεθεί άμεσα ξανά κάτω από το  μικροσκόπιο της Επιτροπής Αναφορών»

Wikileaks > Ενοχλούσε τις ΗΠΑ ο Χριστόδουλος, παρέμβαση στα εσωτερικά της Εκκλησίας


Απόρρητα τηλεγραφήματα της πρεσβείας για τη στάση τουμακαριστού Αρχιεπισκόπου στο Σκοπιανό - Αναφορές και στον σημερινό προκαθήμενο της τοπικής Εκκλησίας. Η ανένδοτη στάση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλο στο Σκοπιανό όταν διακήρυττε ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική», είχε απασχολήσει έντονα τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως προκύπτει από απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας που είχε δημοσιοποιήσει ο γνωστός ιστοχώρος Wikileaks και δημοσιεύει σήμερα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...