Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Πλεύρης Παπασημάκης Καραθάνος για τα Στρατιωτικά νεκροταφεία στη Βόρεια...

Γεώργιος Παπασημάκης: ΦΥΡΟΜ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ!


Δείτε το βίντεο
Όλη η αλήθεια για το θέμα των Σκοπίων

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία  χρόνια οι πολιτικοί μας ιθύνοντες παρουσιάζουν την Τουρκία ως μια πανίσχυρη δύναμη και μας λένε ότι κατά συνέπεια εμείς 
πρέπει να κάνουμε μικρές αλλά διαρκείς υποχωρήσεις. Βέβαια κάποιος που βαδίζει προς το γκρεμό, τελικά θα πέσει είτε προχωρεί με μεγάλα βήματα, είτε με μικρά.
Βλέπουμε εσχάτως, ότι τρομοκρατείται η κοινή γνώμη ότι η Τουρκία ΘΑ αγοράσει S-400, ΘΑ αγοράσει F-35, ΘΑ αγοράσει υποβρύχια.

Άσκηση Ορμή 2018: Mήνυμα κυριαρχίας του ελληνικού στόλου στο Αιγαίο - Εντυπωσιακές εικόνες

Mήνυμα κυριαρχίας εξέπεμψε ο ελληνικός στόλος στο Αιγαίομέσω της  εθνικής τεχνικής άσκησης μικρής κλίμακας «ΟΡΜΗ 01/18». Στην άσκηση συμμετείχαν πυραυλακάτοι, ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Σημειώνεται ότι η άσκηση άρχισε στις 6 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε σήμερα 7 Φεβρουαρίου του 2018. 
Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και σε συνεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση:

Άρχισαν στα Βαλκάνια να πνέουν άνεμοι πολέμου;


Του Δημήτρη Τσαϊλά* - Οι εντάσεις και συγκρούσεις τηςδεκαετίας του 1990 στα Βαλκάνια ήταν μια μακρινή ανάμνηση μέχρι εχτές ή τουλάχιστο θα λέγαμε ότι «ευρίσκοντο σε γεωπολιτική ύπνωση». Η κρίση στην Ουκρανία, η Ρωσική επέμβαση και κυρίως η τρομερή εμφύλια διαμάχη στη Συρία είχαν απομακρύνει τα Βαλκάνια από την ημερήσια διάταξη.
Εν τούτοις το ενδεχόμενο μιας νέας Βαλκανικής κρίσεως στην περιοχή αυξάνεται καθώς ξεσπάνε εντάσεις που πιθανώς να επιβάλουν σύντομα νέες απαιτήσεις στην πολιτική ατζέντα των ΗΠΑ σε μια εποχή που η Ουάσιγκτον είναι απασχολημένη με μια ταραγμένη πολιτική μετάβαση και είναι περισσότερο επικεντρωμένη στα εσωτερικά ζητήματα παρά τα προβλήματα στο εξωτερικό των συνόρων τους.
Τι φταίει;

Αποκαλύφθηκε ο Ζάεφ: Δεν αλλάζουμε Σύνταγμα, το όνομα θα διασφαλίζει την ταυτότητά μας


A general view on the "Alexander the Great Airport" ("Aleksandar Veliki Airport") near the capital of Skopje, The FYROM. Fyromian Government made a decision to rename the "Alexander the Great Airport" to 'Skopje International airport' and "Highway Alexander of Macedonia Highway" leading to the Greek border to 'Friendship Highway'. EPA, GEORGI LICOVSKI
«Όχι» στην αλλαγή Συντάγματος, στο πλαίσιο της αναζήτησηςσυμφωνίας με την Ελλάδα, από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Zoran Zaev, ο οποίος μια ημέρα μετά τη δημόσια τοποθέτησή του για γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα της χώρας του επανέρχεται στην ανάγκη η λύση να εξασφαλίσει την «αξιοπρεπή αλλά και την ταυτότητα» των δύο χωρών.
Ειδικότερα, στην τακτική του σκωτσέζικου ντους κατέφυγε ο κ. Zaev, που σε συνέντευξη Τύπου προειδοποίησε ότι θα «καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης αλλά όχι με κάθε κόστος», ενώ προανήγγειλε συνάντηση των δυο υπουργών Εξωτερικών την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα παρουσία και του Matthew Nimetz.

Το Κάιρο απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ για την κυπριακή ΑΟΖ


Το Κάιρο απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ για την κυπριακή ΑΟΖ
Κανένα μέρος δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη νομιμότητα τηςσυμφωνίας οριοθέτησης μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου, και οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της αιγυπτιακής κυριαρχίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της στην Ανατολική Μεσόγειο απορρίπτεται και θα αντιμετωπιστεί, επεσήμανε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Θεοδωρατος - Με το κλειδί της Ιστορίας (87η) 6Feb18 (HD)

Βυζαντινή αυτοκρατορία-Νικηφόρος Κ.Πλεύρης

Βυζαντινή αυτοκρατορία-Νικηφόρος Κ.Πλεύρης

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...