Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Τέλλος Άγρας. Ο μακεδονομάχος που παράκουσε τις εντολές και έστησε αντάρτικο στον βάλτο των Γιαννιτσών. Οι Βούλγαροι κομιτατζήδες τον έπιασαν με προδοσία και τον κρέμασανΟ Καπετάν Άγρας από μικρή ηλικία ήθελε να μπει στον στρατό, να γίνει αξιωματικός και να πάει στον πόλεμο. Ο πελοποννήσιος αντάρτης στην ηλικία των 21 χρόνων κατατάχθηκε στο 7ο Τάγμα Αθηνών, στο Σύνταγμα. Αμέσως μεταφέρθηκε στη Μακεδονία, στον Βάλτο των Γιαννιτσών, με σκοπό να βοηθήσει έμπρακτα στον Μακεδονικό Αγώνα.

Αναστασιάδης: Συνεργαζόμαστε με την Αθήνα για ΑΟΖ και Κυπριακό


«Διαμορφώνουμε τις θέσεις μας με βάση το Δίκαιο της Θαλάσσης και μόνον»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας . ΚΥΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ (File: 19024937.jpg )

«Τόσο για το θέμα της ΑΟΖ, όσο και για το Κυπριακό και των σχέσεών μας με την Τουρκία, είμαστε σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα και θα καθορίσουμε τα επόμενα βήματα αφού συνεκτιμηθούν οι βραχυπρόθεσμες, αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες και για τις δυο χώρες»: το μήνυμα αυτό στέλνει ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης.

ΑΟΖ, ΤΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ : ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;
Του Θεόδωρου Καρυώτη

Στη πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξήγησε ότι μέρος του οικοπέδου 6 της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται πάνω στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και τόνισε ότι δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου!
Δυστυχώς, η συνέντευξη αυτή πέρασε σχεδόν απαρατήρητη από την κυβέρνηση και τον τύπο, διότι τώρα υπάρχουν σοβαρότερα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τον ελληνικό λαό. Αντέδρασε όμως η Αίγυπτος και προειδοποίησε την Τουρκία να μην αμφισβητεί την συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου. Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΞ της Αιγύπτου προέβη στην εξής δήλωση απαντώντας στον Τσαβούσογλου:

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης για το Σκοπιανό

Αρχηγός του γενικού επιτελείου της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ: "Έχουμε την στρατιωτική ισχύ για έλεγχο σε Αφρίν, Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο"


Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της Τουρκίας ΧουλούσιΑκάρ, δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός μπορεί ταυτόχρονα με την επιχείρηση στο Αφριν, να διασφαλίζει τον έλεγχο και στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος στρατηγός επιθεώρησε σήμερα τις δυνάμεις του στρατού στο Άφριν και στη συνέχεια μετέβη με αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, όπου και ενημερώθηκε από τους αρχηγούς του ναυτικού και της αεροπορίας για την κατάσταση εκεί. Ο κ. Ακάρ ενημέρωσε στη συνέχεια τον Τούρκο Πρόεδρο για την επιθεώρηση.

"Η Μακεδονία είναι μία και έχει τη γλώσσα την ελληνική που μίλαγε ο Μέγας Αλέξανδρος" λέει ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Νικόλας από τη Νιγηρία!


"Η Μακεδονία είναι μία και έχει τη γλώσσα την ελληνική που μίλαγε ο Μέγας Αλέξανδρος" λέει ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Νικόλας από τη Νιγηρία!


http://www.stoxos.gr/2018/02/blog-post_180.html


Δείτε και:

Η Μακεδονία είναι μία και έχει τη γλώσσα την ελληνική που μίλαγε ο Μέγας Αλέξανδρος

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...