Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Hurriyet: Σχεδιασμένη προβοκάτσια το επεισόδιο στην κυπριακή ΑΟΖ

Hurriyet: Σχεδιασμένη προβοκάτσια το επεισόδιο στην κυπριακή ΑΟΖ

Σχεδιασμένη προβοκάτσια ήταν το περιστατικό παρεμπόδισης του γεωτρύπανου της ΕΝΙ . Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει τουρκική εφημερίδα η είδηση ότι τουρκικά πολεμικά πλοία εμπόδισαν το πλοίο - γεωτρύπανο της ΕΝΙ, Saipem 1200, ήταν μια καλά στημένη προβοκάτσια των ελληνοκυπρίων. 

Η άγνωστη θηριωδία των Γερμανών στον Β'ΠΠ: Το ολοκαύτωμα των Πύργων Κοζάνης


Η άγνωστη θηριωδία των Γερμανών στον Β'ΠΠ: Το ολοκαύτωμα των Πύργων Κοζάνης
Τη δική του θέση στην ιστορική μνήμη διεκδικεί τοολοκαύτωμα των Πύργων Κοζάνης, το δεύτερο μεγαλύτερο σε αριθμό θυμάτων κατά την περίοδο της Κατοχής, έπειτα από τη σφαγή των Καλαβρύτων.
Σήμερα συμπληρώνονται 71 χρόνια από την άγνωστη στο ευρύ κοινό θηριωδία των Γερμανών, που άφησαν πίσω τους περισσότερους από 340 νεκρούς -στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα- και έσβησαν για χρόνια από το χάρτη το προσφυγικό χωριό στους πρόποδες του Βερμίου.
Ήταν 23 Απριλίου του 1944, όταν ξεκίνησε από εδώ η εκκαθαριστική επιχείρηση κατά των ανταρτών με την κωδική ονομασία «Καταιγίδα του Μάη», στο όρος Βέρμιο:

Νέες απειλές και εκβιασμοί από την Τουρκία - Επιστράτευση ζητά ο Ερντογά...

"Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα από τις Βρυξέλλες..."

Και εγένετο Tesla Greece: H εταιρεία του Έλον Μασκ αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα!


Στην Ελλάδα έρχεται η αμερικανική πρωτοποριακή εταιρεία Tesla του Έλον Μασκ ιδρύοντας ένα θυγατρικό κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) αναφορικά με τους τομείς εναλλακτικών πηγών αυτοκίνησης και πιο συγκεκριμένα της ηλεκτροκίνησης.

Πρόκειται για ένα πολ’υ σημαντικό βήμα της εταιρείας αναφορικά με την  Ελλάδα, ως τόπο επένδυσης  η οποία επέλεξε ως χώρο όπου θα ιδρύσει το κέντρο Ε&Α το Τεχνολογικό Πάρκο Λεύκιππος, το οποίο έχει ιδρυθεί από τον Δημόκριτο στην Αγία Παρασκευή.

Τώρα απειλεί και το ψευδοκράτος: «Η Τουρκία θα εμποδίσει όλες τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ» (φωτό, βίντεο)


***Σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου ο «υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας»του ψευδοκράτους, Οζντίλ Ναμί, προχωρά σε απειλές υπογραμμίζοντας ότι «η Τουρκία είναι σε θέση να εμποδίσει με το Ναυτικό της προγραμματισμένες γεωτρήσεις σε όλα τα τεμάχια της ΑΟΖ» λίγες μόλις ώρες μετά την *** δέσμευση από την Άγκυρα ζώνης μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων στις περιοχές ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας, από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Ιεράπετρας στην Κρήτη.

Τι εννοεί ο Αμερικανός πρέσβης όταν μιλά για “εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ”


Λίγες ώρες πριν την ελληνοαμερικανική συνάντηση για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, με μήνυμά του στο twitter, κάνει λόγο για “εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας” Ελλάδας-ΗΠΑ.

Το μήνυμά του δεν αποτελεί μόνο προεξόφληση συμφωνίας για το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών της ΠΑ.

Magna Grecia: Σήμα «κινδύνου» Ελλήνων από την Καλαβρία


Ο πατέρας της μιλούσε στο σπίτι μόνο ελληνικά,
και έτσι εκείνη και τα αδέρφια της έμαθαν να μιλούν τα ελληνικά της Καλαβρίας ή αλλιώς τα «γραικάνικα» ή «γκρίκο». Η Μαρία Ολυμπία από την Μπόβα Μαρίνα της Ιταλίας μίλησε στη γλώσσα της, εξηγώντας ότι την μιλούν λίγοι στην περιοχή και πολύ λιγότεροι νέοι άνθρωποι.

Τί επιδιώκει ο Σουλτάνος με τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ αγ...

Νέα πρόκληση με δύο τουρκικές NAVTEX στην Κρήτη!


Νέα πρόκληση με δύο τουρκικές NAVTEX στην Κρήτη!
Η Τουρκία προκαλεί και πάλι με νέες NAVTEX για δύο περιοχές στα ανοιχτά της Κρήτης και «απαντά» με αυτό τον τρόπο στους 27 ηγέτες της Ε.Ε. που έδειξαν χτες την σύμπλευση τους με τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας την υποστήριξη τους στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.
Οι δύο νέες άκρως προκλητικές Νavtex αφορούν γερμανικό ερευνητικό πλοίο, για το οποίο η Τουρκία δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, επικαλούμενη έρευνες με κρατικής ιδιοκτησίας της Γερμανίας ερευνητικό πλοίο -του Πανεπιστημίου του Αμβούργου- στη συγκεκριμένη περίπτωση, με Νavtex που αφορούν περιοχές ευθύνης της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...