Κυριακή, 1 Απριλίου 2018

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΟΝΒΟΙ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΒΑΖΟΥΝ «ΦΩΤΙΑ» ΣΤΟ MENBİÇ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η είδηση καθώς και οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στον τουρκικό τύπο από τα αμερικανικά κονβόι με στρατιωτικές ενισχύσεις με 300 τεθωρακισμένα στον κουρδικό θύλακα του Menbiç, εν όψει πιθανής τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης, έχουν εξοργίσει την Άγκυρα που κατηγορεί για πρώτη φορά με βαριές εκφράσεις την «σύμμαχο» ΗΠΑ όπως προδοσία, ( İhanet), καθώς συνεργάζεται πλέον ανοιχτά με τους «τρομοκράτες» Κούρδους.

Η δίκη του Καραϊσκάκη στο Αιτωλικό (1 Απριλίου 1824)


 


Η δίκη του Καραϊσκάκη στο Αιτωλικό (1 Απριλίου 1824)


Στιγμές από την ιστορία του Αιτωλικού

Μια από τις πιο βρώμικες υποθέσεις στην επανάσταση του 1821 είναι η δίκη του Καραϊσκάκη στο Αιτωλικό. Από όπου και να την πιάσεις βρωμάει. Παρόλα αυτά ο ήρωας δεν πτοήθηκε και βρήκε την ψυχική δύναμη όταν όλοι τον κατηγορούσαν, όταν «Έλληνες» και τούρκοι τον κυνηγούσαν ζητώντας την φυσική του, να αντισταθεί και να κάνει τα γνωστά του κατορθώματα που δόξασαν τον ίδιο και έσωσαν την επανάσταση σε πολύ δύσκολες στιγμές. Την ηθική του εξόντωση, πριν την φυσική του, προσπάθησαν να την πετύχουν με την καταδίκη του Καραϊσκάκη τάχα ως εχθρό της πατρίδας.

Τουρκικά υποβρύχια στο Αιγαίο και αμφισβήτηση των Ιμίων ξανά από την Άγκυρα


Υποβρύχιος πόλεμος όλη τη νύχτα στο Αιγαίο, με τους Τούρκους να ΄χουν βγάλει δύο υποβρύχιά τους στο ανατολικό Αιγαίο και το ελληνικό ΠΝ να απαντά με την έξοδο δύο δικών μας υποβρυχίων.

Όλα αυτά λίγες ώρες πριν το τουρκικό ΥΠΕΞ αμφισβητήσει ξανά ανοιχτά τα Ίμια.

ΥΕΘΑ: Πράσινο φως για ενίσχυση των ελληνικών όπλων που φοβάται η Τουρκία


Το πράσινο φως άναψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος στην τελευταία σύσκεψη με τους επιτελείς του Ελληνικού Πενταγώνου για την τάχιστη ενίσχυση των λεγόμενων στρατηγικών όπλων των τριών κλάδων.

Δηλαδή των συστημάτων εκείνων που παρά το εξοπλιστικό κρεσέντο της Τουρκίας, κάνουν ακόμη τη διαφορά στο συσχετισμό δυνάμεων με τη γείτονα και η χρήση τους μπορεί να έχει συντριπτικά αποτελέσματα.

Die Welt: Ένα τυχαίο γεγονός θα μπορούσε να προκαλέσει πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας


Πώς ο Σουλτάνος Ερντογάν ονειρεύεται ένα μεγάλο οθωμανικό κράτος, μια αυτοκρατορία που μπορεί να οδηγήσει σε σφοδρές συγκρούσεις και να χυθεί άπλετο αίμα για να ικανοποιηθεί...
Πώς ο Σουλτάνος Ερντογάν ονειρεύεται ένα μεγάλο οθωμανικόκράτος, μια αυτοκρατορία που μπορεί να οδηγήσει σε σφοδρές συγκρούσεις και να χυθεί άπλετο αίμα για να ικανοποιηθεί...
Η εφημερίδα Die Welt με αναλυτικό ρεπορτάζ της-άρθρο επιχειρεί να σκιαγραφήσει όλες τις κινήσεις του Ερντογάν και της Τουρκίας που διαφεντεύει, μέσα από τις εξαιρετικά τεταμένες σχέσεις με την Ελλάδα, αναφέροντας μεταξύ άλλων τις χιλιάδες παραβιάσεις από αέρος και θαλάσσης, ενώ αναφέρεται εκτενώς και στο επεισόδιο στα Ίμια με την τουρκική ακταιωρό που εμβόλισε το ελληνικό σκάφος "Γαύδος" στις 12 Φεβρουαρίου.

1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 : Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΚΑ

«Ορκίζομαι εις το όνομα της Αγίας Τριάδος 

ότι:
1. Θα αγωνισθώ με όλας μου τας δυνάμεις διά την απελευθέρωσιν της Κύπρου από τον Αγγλικόν ζυγόν, θυσιάζων και αυτήν την ζωή μου.
2. Δεν θα εγκαταλείψω τον αγώνα υπό οιονδήποτε πρόσχημα παρά μόνον όταν διαταχθώ υπό του Αρχηγού της Οργανώσεως και αφού εκπληρωθή ο σκοπός του αγώνος.
3. Θα πειθαρχήσω απολύτως εις τας διαταγάς του Αρχηγού της Οργανώσεως και μόνον τούτου.
4. Συλλαμβανόμενος θα τηρήσω απόλυτον εχεμύθειαν τόσον επί των μυστικών της Οργανώσεως όσον και επί των ονομάτων των συμμαχητών μου, έστω και εάν βασανισθώ διά να ομολογήσω.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...