Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ : ΠΟΙΟΣ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ - ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ (Νόμος 851/1978 : Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας)


Της Ιωάννας Ηλιάδη

Μπορεί οποιοσδήποτε να υψώνει οποτεδήποτε και οπουδήποτε την ελληνική σημαία; Το ερώτημα αυτό προκύπτει μετά το περιστατικό ύψωσης ελληνικής σημαίας σε βραχονησίδα από νεαρούς, που λίγο έλειψε να μας φέρει σε κρίση με την Τουρκία.
Η σημαία είναι ένα εθνικό αλλά και κρατικό σύμβολο, το οποίο χρήζει σεβασμού και ιδιαίτερης μεταχείρισης. Το ποιοι έχουν το δικαίωμα να την χρησιμοποιούν, και με ποιον ακριβώς τρόπο, έχει προβλεφθεί από τον σχετικό νόμο.
Μια ανάγνωσή του σίγουρα θα λύσει σε πολλούς τις απορίες για το εάν έχει ο καθένας το δικαίωμα να παίρνει μια σημαία και να κάνει επιχείρηση να την στήσει σε κάποια βραχονησίδα, στο περιβόλι του γείτονα ή στην κεντρική πλατεία του χωριού του.

Αμερικανός Πρέσβης από το Άγιο Όρος: «Μας ενώνουν κοινές αξίες»


Εντυπωσιασμένος από τον ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους συνεχίζει την επίσκεψή του ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Σε μία επίσκεψη γεμάτη συμβολισμούς και στέλνοντας εμμέσως το μήνυμα ότι η πνευματικότητα και το μήνυμα της χριστιανικής Εκκλησίας μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την θεμελίωση της ειρήνης στον κόσμο, ο Αμερικανός Πρέσβης εύχεται μέσω του twitter »Καλό Πάσχα» από τη Μονή της Σιμωνόπετρας, το μοναστήρι όπως λέει »με την επιβλητική θέα και την θαυματουργή κατασκευή του».

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1453 Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΦΛΑΝΤΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΟΝΟ ΠΛΟΙΑ ΚΑΤΑΝΑΥΜΑΧΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΤΙΜΑ ΚΑΝΕΙΣ!


 
του Γεωργίου Παπασημάκη
Από τις 7 Απριλίου του 1453 ο Σουλτάνος Μωάμεθ β' πολιορκεί τη Βασιλίδα των Πόλεων, την Κωνσταντίνου Πόλη. Μπροστά στις μόλις 5-7 χιλιάδες Ελλήνων Πολεμιστών του τελευταίου Βασιλέως και Αυτοκράτορος των Ελλήνων Κωνσταντίνου ΙΑ' Δράγαση Παλαιολόγου ο αλιτήριος Σουλτάνος παρέταξε ένα τεράστιο βαρβαρικό στίφος 300.000 τουρκομογγόλων και συμμάχων αυτών  ενώ στη θάλασσα παρέταξε έναν εξίσου τεράστιο στόλο 300 περίπου πλοίων απέναντι στα ελάχιστα αυτοκρατορικά πλοία.

Φούρνοι: Στον ιστό της η γαλανόλευκη και στον "Μικρό Ανθρωποφάγο" - ΒΙΝΤΕΟ


Πέφτουμε κάθε ημέρα στην προπαγάνδα των Τούρκων


Από το πρωί της Πέμπτης δημοσιεύματα αναπαράγουν βίντεοαπό την διέλευση ναυτικών μονάδων ανοικτά της Χίου και συγκεκριμένα τουρκικά αποβατικά στο πλαίσιο της άσκησης «Efes2018».
Πρόκειται για μια άσκηση η οποία έχει πραγματοποιηθεί και άλλες φορές με τον ίδιο ακριβώς σκοπό, να εκπαιδευτούν τα τουρκικά στρατεύματα στην κατάληψη νησιών. Αντίστοιχα οι Ελληνικές δυνάμεις εκπαιδεύονται πως να αποτρέψουν την κατάληψη.

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά κατηγορηματικά την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών


Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά κατηγορηματικά την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών
Υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης και επιστροφής των δύοΕλλήνων στρατιωτικών στη χώρα μας τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου με 607 ψήφους. Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με συντριπτική πλειοψηφία (607 υπέρ, 7 κατά και 18 αποχές) το Ψήφισμα Αρ. B8-0194/2018 «Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών του κράτος δικαίου στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία».
Το ψήφισμα, το οποίο με συντριπτική πλειοψηφία υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη συνεχιζόμενη κράτηση από τις τουρκικές αρχές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, έχει ως εξής:

ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ


ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ 
Aπό τα ωραιότερα και πρωτότυπα θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδος είναι το Ιστορικό Προσκύνημα «Ζωοδόχος Πηγή» γνωστό σαν «Παναγία η Τρυπητή» του Αιγίου. Ευρίσκεται στην παραλία Αιγίου, κτισμένο σε απόκρυμνο βράχο ύψους 30μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, μέσα σε Σπήλαιο (τρύπα).

Όποιος επισκέπτεται για πρώτη φορά το προσκύνημα εντυπωσιάζεται από την ομορφιά του τοπίου: υψίκορμα κυπαρίσσια και σκιερά πεύκα δίνουν μία ξεχωριστή και υποβλητική μεγαλοπρέπεια. Μία κλίμακα με 150 σκαλοπάτια ενώνει το Ιερό Προσκύνημα με το δημόσιο δρόμο. Υπάρχει όμως και μία δεύτερη οδός από τον Κυπαρισσώνα. Μόλις ο επισκέπτης, πλησιάσει τα κράσπεδα του Ναού, παρατηρεί εντός του βράχου ένα μικρό σπήλαιο μήκους 3 μέτρων, πλάτους 2 μέτρων και ύψους πάλι 2 μέτρων.

Το παρασκήνιο των πρόωρων εκλογών στην Τουρκία και τα Ίμια με τον Σ. Καλ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...