Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΘΕΟΣ


ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 

 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ

Το ευαγγέλιο της Κυριακής του Τυφλού, αποτελεί μια αδιάψευστη απόδειξη ότι ο Χριστός δεν ήταν μόνο τέλειος άνθρωπος αλλά και τέλειος Θεός.

Όπως διαβάζουμε στο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο (κεφ. 9, 1-38), ο Χριστός, περνώντας μέσα από την Ιερουσαλήμ, συναντάει έναν εκ γενετής τυφλό. Ο Κύριος, έκανε πυλό, αφού έφτυσε στο χώμα, του άλειψε τα μάτια και τον έστειλε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Ο τρόπος αυτός θεραπείας, μας υπενθυμίζει τον τρόπο που ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο, πλάθοντάς τον.

2η Επιστολή Μητροπολίτη Κονίτσης κ. Ανδρέα προς τους δύο κρατουμένους στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη


Ϯ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ,  ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ  &  ΚΟΝΙΤΣΗΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ
Ἐν Κονίτσῃ τῇ 2ᾳ Μαΐου 2018
Κυρίους
Ἄγγελον Μητρετώδην καί Δημήτρην Κούκλατζην
Εἰς ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΙΝ
Ἀδέλφια μου ἀδούλωτα Ἑλληνόπουλα Ἄγγελε καί Δημήτρη,

Σᾶς γράφω τό δεύτερον αὐτό γράμμα, εἰς τό ὁποῖον περικλείω τήν ἐν Χριστῷ ἀγάπην μου καί τόν θαυμασμόν μου, διά τό ἀκατάβλητον σθένος σας.

Σκοπιανό: Πλησιάζει η συμφωνία για το όνομα-Το μπαλάκι... στους Πρωθυπουργούς!


Σκοπιανό: Πλησιάζει η συμφωνία για το όνομα-Το μπαλάκι... στους Πρωθυπουργούς!
Σε λύση οδηγείται, όπως φαίνεται, το θέμα της ονομασίας τωνΣκοπίων μετά τη σημερινή εξάωρη συνάντηση των Νίμιτς, Κοτζιά, Ντιμιτρόφ, συζητήθηκε το πλαίσιο της τελευταίας πρότασης των Σκοπίων για το ονοματολογικό που έπεσε στο τραπέζι και η οποία περιλαμβάνει ένα όνομα για μια χρήση έναντι όλων (erga omnes), σταδιακή υλοποίηση της συμφωνίας εντός 2 ετών αλλά άμεση ένταξη της γειτονικής χώρας στοΝΑΤΟ


ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ «ΣΥΝ ΓΥΝΑΙΞΙ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΙΣ» ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη αίσθηση έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι ανταποκρίσεις των Τούρκων δημοσιογράφων από την Κύπρο που μεταδίδουν με χαρακτηριστικές φωτογραφίες πως στον ελληνικό τομέα οι κάτοικοι έχουν αρχίσει και εξοπλίζονται μαζικά καθώς υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι σύντομα θα γίνει εμπόλεμη κατάσταση με τους Τούρκους και γι αυτό θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...