Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

Παραδόθηκαν τα δύο πρώτα τουρκικά F-35! Όλα όσα έγιναν σε βίντεο


Πραγματική φρενίτιδα στην Τουρκία με ζωντανή σύνδεση της τελετής παράδοσης των δύο πρώτων F-35 στο Τέξας!

Τα αεροσκάφη θα πάνε Τουρκία το 2020, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει λίγες ώρες πριν από τις εκλογές.

Για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις…

ΦΥΡΟΜ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ!

Γεώργιος Παπασημάκης: ΦΥΡΟΜ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ!

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝΕτυμολογικά το όνομα των Μακεδόνων όπως και εκείνο της χώρας των καθώς και τα Μακεδνός, Μάγνης, Μακέτης, λογίζεται από τη δωρική ρίζα μακ- από την οποία παράγονται οι λέξεις μακεδνός (Οδυσσεια η’ 106 = ευμήκης), μάκεδνα, μακεδανός, μηκεδανός, μάκαρ, μακρός, μήκος, magnus κλπ. και σημαίνει επομένως τους ψηλούς σε ανάστημα, τους ορεσίβιους. (Σημ. στη δωρική μάκος = μήκος)

Σπουδαία νίκη... Επική Μάχη! Σαν σήμερα ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ 1913 τσακίζουμε τους Βούλγαρους στη μάχη του Λαχανά και απελευθερώνουμε το Κιλκίς


Ελληνοβουλγαρική ένοπλη σύγκρουση σε τρεις τομείς, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου.


Η έκβασή της υπέρ των ελληνικών όπλων, άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας και σηματοδότησε την κατάρρευση των βουλγαρικών φιλοδοξιών για την κατάκτηση της Θεσσαλονίκης. Η μάχη του Καλινόβου - Κιλκίς - Λαχανά είναι περισσότερο γνωστή ως Μάχη του Κιλκίς - Λαχανά.

Η «ΒΟΡΕΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ»,ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ! - ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ''ΒΟΡΕΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ 1989 ΚΑΙ ΕΞΕΔΟΘΗ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1992


ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡ. ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑ
"ΒΟΡΕΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ"
Προλογίζει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΠΕΛΑΣΓΟΣ»

------------------------------
Αφιερώνεται,
Στους σκλαβωμένους αδελφούς μας του Βορρά.

ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Οι εκδόσεις "Πελασγός" προσφέρουν στο αναγνωστικό κοινό το παρόν βιβλίο σε μία εποχή που η κατάσταση στα Βαλκάνια χαρακτηρίζεται από όλους ως ρευστή και από πολλούς ως επικίνδυνη για την ειρήνη στην περιοχή. Οι αναταραχές, τα μειονοτικά θέματα και το "άνοιγμα" των Ανατολικών χωρών υπό την σκέπη της "Περεστρόικα", δεν έδωσαν μόνον αφορμή για κάθε λογής "σενάρια", αλλά επέτρεψαν επιπλέον σε ορισμένους την δυνατότητα προβολής "ανύπαρκτων" διεκδικήσεων, διεκδικήσεων που ως απεδείχθη προέβαλλαν στο παρελθόν συστηματικά και προγραμματισμένα.
Η Μακεδονία μας γνώρισε πολλές περιπέτειες.

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την Ανακήρυξη ΑΟΖ

Του Θεόδωρου Καρυώτη 
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Από την εκλογή σας ως Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίαςπαρακολουθώ το έργο σας, από την μακρινή Ουάσιγκτον, και δεν ενθυμούμαι να είχατε μιλήσει για το θέμα της ΑΟΖ. Αλλά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ανακάλυψα ότι σε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία ασχολείστε με αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα για την πατρίδα μας.
Έτσι, στην τελευταία επιθεώρηση του Στόλου, στείλατε ένα αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία υποστηρίζοντας ότι θέλουμε το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, που ενώνει τους λαούς στον δρόμο της συνεργασίας και της δημιουργίας και ότι, κάτι πολύ σημαντικό, το Πολεμικό μας Ναυτικό υπερασπίζεται, στο πλαίσιο της εθνικής του αποστολής, τα θαλάσσια σύνορά μας και, συνακόλουθα, τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Εισαγγελέας και ανακριτής του επέβαλαν εγγύηση 30.000,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...