Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

Άνω Μακεδονία Περιοχή της αρχαίας ΕλλάδαςΗ Ηράκλεια Λυγκηστίς ήταν μια από της μεγαλύτερες πόλεις της Άνω Μακεδονίας.

Τοποθεσία: Μακεδονία
Μεγαλύτερη πόλη: Ηράκλεια Λυγκηστίς , Αιάνη
Διάλεκτος: Μακεδονική γλώσσα
αργότερα Ελληνιστική Κοινή
Περίοδος ακμής: 4ος-2ος αιώνας π.Χ.

Ανατράπηκε ΤΟΜΠ «Λεωνίδας-2» της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο – Τραυματίστηκαν 5 στρατιώτες


Πέντε ΕΛΔΥΚάριοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια άσκησης, όταν το τεθωρακισμένο όχημα που τους μετέφερε, ένα TOMΠ «Λεωνίδας 2».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Kύπριοι επιστήμονες βρίσκουν θεραπεία στη μεσογειακή αναιμία

Επιμέλεια Γιώργος Μιχαηλίδης
Επιστήμονες του Τμήματος Μοριακής Γενετικής Θαλασσαιμίας του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) ανέπτυξαν μία νέα προσέγγιση για τη θεραπεία της β-θαλασσαιμίας (μεσογειακής αναιμίας). Συγκεκριμένα, η ερευνητική μονάδα Γονιδιακής Θεραπείας και Τροποποίησης Γονιδιώματος του Τμήματος Μοριακής Γενετικής Θαλασσαιμίας προσέγγισε την πιο συχνή και σοβαρή μορφή της νόσου στην Κύπρο με μια καινούρια μέθοδο η αποτελεσματικότητα της οποίας αποδείχθηκε πειραματικά σε κύτταρα ασθενών.

Αλβανοτσάμηδες: Απαράδεκτη η επέκταση των ελληνικών μειονοτικών περιοχών στην Αλβανία


Η πρώτη αντίδραση για τις συμφωνίες με την Ελλάδα και ηπαράλειψη της αναφοράς στο ‘ζήτημα της τσαμουριάς’ ήρθε από τον πρόεδρο του Κόμματος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU, Σφετίμ Ιντρίζι.

«Η Αλβανία έχει προβεί σε παραχωρήσεις»
 
Μιλώντας στην εκπομπή «45 λεπτά» της ‘Report TV’ ο Ιντρίζι δήλωσε στον δημοσιογράφο Ντενίς Μίνγκα, ότι η κατάργηση του στρατιωτικού νόμου (της εμπόλεμης κατάστασης) δεν ευνοεί τους Αλβανοτσάμηδες και ότι  η Αλβανία έχει προβεί σε παραχωρήσεις, ήδη,  στην Ελλάδα:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...