Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Εγκεμέν Μπαγίς: Η Ελλάδα να πιάσει από τα αυτιά τους «8» και να τους παραδώσει στην Τουρκία


Εγκεμέν Μπαγίς: Η Ελλάδα να πιάσει από τα αυτιά τους «8» και να τους παραδώσει στην Τουρκία
Τούρκος πρώην υπουργός καλεί την Ελλάδα να «πιάσει από τααυτιά» τους «τρομοκράτες», όπως χαρακτηρίζει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, και να τους παραδώσει στην τουρκική δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, ο Εγκεμέν Μπαγίς, πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, σε συνέντευξή του τόνισε πως η «Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πως δεν θα κερδίσει τίποτα» από την υπόθεση.
«Η Ελλάδα πρέπει να πιάσει αυτούς τους τρομοκράτες, που έχουν ντυθεί με στολές στρατιωτικών, από τα αυτιά και να τους παραδώσει στην τουρκική δικαιοσύνη. Τότε θα ξεκινήσει μία νέα εποχή για την Ελλάδα και την Τουρκία», είπε, μιλώντας στο IBNA.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΣΤΕΨΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ!


Απίστευτο: η δεύτερη στέψη της Αγίας Βασίλισσας Ελένης, της μάνας του Βυζαντίου μας έγινε από ελληνικά χέρια, μέσα στην Ελλάδα, μετά από 1.700 χρόνια, "σημείο μέγα" για την επερχόμενη τάχιστα πια μεγάλη αναλαμπή του Γένους και την επιστροφή της Πόλης στους Ορθόδοξους Έλληνες!

Σε εξέλιξη η άσκηση ‘Μέδουσα’ Ελλάδας-Αιγύπτου–Κύπρου


Κοινή ναυτική/ αεροπορική άσκηση,  που άρχισε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στην ανατολική Μεσόγειο έχει στόχο τον πληρέστερο συντονισμό  και αποτελεσματικότητα  των δυνάμεων των τριών συμμαχικών χωρών Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου.

«Κόλαφος» της ΕΕ για Τουρκία: Παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο -Αναφορά στους 2 στρατιωτικούς


Ο Ντόναλντ Τουσκ με τον Ταγίπ Ερντογάν (Φωτογραφία: AP/ Virginia Mayo)
Αν και βρέθηκε ο συμβιβασμός για να μπουν στο μονοπάτι τηςένταξης στην ΕΕ η ΠΓΔΜ και η Αλβανία, η ΕΕ κατακεραύνωσε την Τουρκία για τη στάση της, τονίζοντας ότι η χώρα απομακρύνεται περαιτέρω από την Ενωση.
Το κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο κατέληξαν οι υπουργοί, είναι «κόλαφος» για την Τουρκία και σε αυτό γίνεται αναφορά στους 2 Ελληνες στρατιωτικούς αλλά και τις παράνομες ενέργειες της Αγκυρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

27 ΙΟΥΝΙΟΥ 1913 - Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣΤου Κώστα Παπακοσμά

Ήταν η ανάσταση του λαού της Μακεδονίας ο Ιούνιος του 1913. Η Καβάλα ένιωθε τον αέρα της λευτεριάς. Αιώνες σκλαβιάς έμεναν στο παρελθόν και μια νέα σελίδα άνοιγε για την πολύπαθη αυτή γωνιά της Ελλάδας. Ήταν χρόνια δύσκολα αυτά τα πρώτα του αιώνα. Οι Τούρκοι καταλάβαιναν ότι έρχεται το τέλος της κυριαρχίας τους στην περιοχή και γίνονταν ολοένα πιο σκληροί, αν και προσπαθούσαν κάποιοι από αυτούς «Νεότουρκοι» να δείξουν ένα νέο «συνταγματικό» πρόσωπο. Η έλευση των Βουλγάρων, το φθινόπωρο του 1912 άλλαξε προς το χειρότερο τα δεδομένα. Οι πρώην «σύμμαχοι» των Ελλήνων στους Βαλκανικούς πολέμους έγιναν σκληροί κατακτητές και διώκτες του Ελληνικού στοιχείου. Ο στόχος τους γνωστός, αλλοίωση των δημογραφικών δεδομένων στην περιοχή.


Δείτε επίσης: 
Ο Γεώργιος Παπασημάκης για τον άγνωστο στους πολλούς Βυζαντινό Αυτοκράτορα Αλέξανδρο

Ασκήσεις για το αυχενικό σύνδρομο, για πιάσιμο και πόνους στον αυχένα


Ευρωπαϊκό «χαστούκι» στην Τουρκία για Ελλάδα, 2 στρατιωτικούς, Κύπρο


To ανακοινωθέν του Συμβουλίου αναλυτικά
Ευρωπαϊκό «χαστούκι» έδωσε την Τρίτη στην Άγκυρα το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ. Στο κοινό ανακοινωθέν, τα 28 κράτη – μέλη της Ένωσης εκφράζουν στην τουρκική κυβέρνηση την ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών Μητρετρώδη και Κούκλατζη, την καλούν να δεσμευτεί κατηγορηματικά στις σχέσεις καλής γειτονίας, τις διεθνείς συμφωνίες και στην ειρηνική διευθέτηση των διαφορών όπως στο Αιγαίο ενώ εξαπολύουν και κατηγορώ για την οπισθοδρόμηση του κράτους δικαίου.

Φίλιππος Β’ και Πανελλήνια Ιδέα

 Share
Φίλιππος Β’ και Πανελλήνια Ιδέα
Από μια εποχή όπου κυριαρχεί η στρέβλωση και μια γενική «αναθεωρητική» τάση ιστορικών γεγονότων και προσώπων, δε θα μπορούσε να λείπει η ακτινοβολούσα προσωπικότητα του Φιλίππου Β’, πατέρα του Αλεξάνδρου Γ’. Στο πλαίσιο των ιστορικών «επαναπροσδιορισμών» της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, η οποία συστηματικώς βάλλεται πανταχόθεν, υπάρχει διάχυτη η αντίληψη ότι το Φίλιππο Β’ δεν τον διαπότιζαν αγνά αισθήματα περί ελληνικής ομόνοιας και συμπράξεως των Ελλήνων ούτε εμφορούταν από τα ιδανικά της Πανελλήνιας Ιδέας έτσι όπως αυτή προβαλλόταν από τους Έλληνες διανοητές.

Τουρκία: Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να συνεχιστεί


Η συνεχιζόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία θα πρέπει να συνεχιστεί, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος εθνικιστικού κινήματος (MHP) στις 26 Ιουνίου, αντικρούοντας τις υποσχέσεις του εκλογικού του συμμάχου, του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
"Πιστεύουμε ότι η απειλή που θέτει η FETÖ συνεχίζεται", δήλωσε ο Mustafa Kalaycı, αναφερόμενος σε ό,τι οι αρχές ονομάζουν τρομοκρατική οργάνωση των Γκιουλενιστών που πιστεύεται ευρέως ότι έχει ενορχηστρώσει την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...