Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

«Οι Δήμοι στη Βόρεια Ελλάδα απαιτούν δημοψήφισμα για την ‘Συμφωνία των Πρεσπών’»


«Οι περιφέρειες και οι δήμοι στο βόρειο τμήμα της Ελλάδαςαπαίτησαν να γίνει δημοψήφισμα στη χώρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ώστε να δοθεί στους πολίτες το νόμιμο δικαίωμα τους να εγκρίνουν ή να την απορρίψουν», γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων επικαλούμενο ελληνικά δημοσιεύματα.
 
Χθες στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση που διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή δημάρχων και εκπροσώπων των δημοτικών συμβουλίων της ελληνικής περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, των  προέδρων των ενώσεων των δήμων από όλη την Ελλάδα, με την παρουσία μητροπολιτών, εκπροσώπων επιμελητηρίων και Πανεπιστημίων όπου εγκρίθηκε ψήφισμα που θα υποβληθεί στην ελληνική κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.

Δύο εξοπλιστικά για το Π.Ν. και τον Σ.Ξ. με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότησηΔύο σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα ανακοίνωσε η Διεύθυνση Διαχείρισης Ευρωπαϊκών & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων για το Πολεμικό Ναυτικό και το Στρατό Ξηράς.
Πιο αναλυτικά έως και έξι ηλεκτροπτικά συστήματα ημέρας/νύκτας (FLIR), πρόκειται να προμηθευτεί το Πολεμικό Ναυτικό για τα ελικόπτερα S-70B-6 τα οποία πλέον χρησιμοποιούνται και σε αποστολές Έρευνας και Διάσωσης.

Καταγγέλλουμε αλυτρωτισμό των Σκοπίων αλλά αποδεχόμαστε… ελληνικό!Η συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια και πρέπει να καταψηφισθεί από την Ελληνική Βουλή. Διαφωνώ και με το όνομα που παραχωρήθηκε και με την αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας, εθνότητας και ταυτότητας. Θα ήθελα, όμως, να μείνω περισσότερο σε ορισμένα σημεία της συμφωνίας, τα οποία δεν τονίσθηκαν όσο θα έπρεπε.
Γράφει* ο Κωνσταντίνος Χολέβας (Πολιτικός Επιστήμων)
1. Στο άρθρο 7, παρ. 4, και στο άρθρο 8, παρ. 2, γίνεται ρητή αναφορά στην αρχαία ελληνική ιστορία και στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Υποτίθεται ότι έτσι εξασφαλίζεται η αποχή των Σκοπίων από την οικειοποίηση του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου.

F-16 Block 70: Το «νέο» μαχητικό της Lockheed Martin με DNA από F-22 και F-35 - ΦΩΤΟ


 Η Lockheed Martin έλαβε ένα τεράστιο συμβόλαιο ύψους 1,12 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση για την παραγωγή 16 προηγμένων F-16 Block 70 Fighting Falcon για το Μπαχρέιν.

Το συμβόλαιο αυτό σημαίνει ότι η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Μπαχρέιν θα γίνει ο πρώτος χρήστης της πιο εξελιγμένης και ικανής εκδοχής του F-16 που έχει σχεδιαστεί ποτέ.

Πόζναν, Ιούνιος 1956: Όταν βγήκε ο λαός στους δρόμους και συγκρούστηκε με τις σοβιετικές κατασταλτικές δυνάμειςΌταν οι Πολωνοί μιλούν για τον Ιούνιο του Πόζναν (PoznanskiCzerwiec), δεν αναφέρονται στον ευχάριστο καιρό που φέρνει το καλοκαίρι στο Πόζναν. Αντίθετα, είναι ο Ιούνιος του 1956 που βρίσκεται στη μνήμη των Πολωνών, ιδιαίτερα εκείνων της πόλης του Πόζναν, η οποία έγινε το επίκεντρο εκείνου του μήνα πριν από εξήντα δύο χρόνια.

H ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΝΗΡΙΑ


Καθαρή στάση από την ΕΕ που δεν διευρύνει την τελωνειακή ένωση: Η Τουρκία πρέπει να αλλάξει για τις διαπραγματεύσεις
Η ΕΕ την ώρα που έπαιρνε την απόφαση  να μην αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την διεύρυνση της τελωνειακής ένωσης, ανακοίνωσε πως για να διασφαλιστεί πρόοδος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις πρέπει να υπάρξουν θεμελιώδεις αλλαγές στην Τουρκία.

H Τουρκία μετά από την συμφωνία για την Τελωνειακή Ένωση με την ΕΕ το 1995 κι εντεύθεν, θέλιε την διεύρυνση που να περιλάβει τα γεωργικά προϊόντα και τον τομέα των υπηρεσιών. Η διευρυνση αυτή αναμένεται πως θα διασφαλίσει πολλά πλεονεκτήματα στην Τουρκία.

Οι «σταθμοί» για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών


Από τρεις έως έξι μήνες θα μπορούσε να διαρκέσει το χρονοδιάγραμμα μέχρι την τελική επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, με κινήσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν κατά κύριο λόγο από την πλευρά της ΠΓΔΜ. Είτε ξεπεραστεί είτε όχι η απόφαση των Γάλλων να παραπέμψουν την απόφαση για την διεύρυνση της Ε.Ε. με τα Σκόπια στις ελληνικές καλένδες, ακολουθούν ορισμένα ακόμα σημαντικά βήματα στην πορεία υλοποίησης της συμφωνίας.

Ισραήλ: Έκθεση κόλαφος για την ετοιμότητα του Ισραηλινού Στρατού - ΦΩΤΟ


Τα συμπεράσματα έκθεσης κόλαφος για τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Επιθεωρητής των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η έκθεση αυτή καταδεικνύει μια πληθώρα αδυναμιών στις επιχειρησιακές δυνατότητες του στρατού, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο θέτουν υπό αμφισβήτηση την ετοιμότητά του Ισραηλινού Στρατού για να ανταπεξέλθει στον επόμενο πόλεμο και υπογραμμίζει την, κάτω του μετρίου, ποιότητα του ανώτερου στρατιωτικού προσωπικό.

Ο στρατηγός Yitzhak Brik δημοσίευσε την δέκατη και τελευταία ετήσια έκθεσή του, καθώς ο Γενικός Επιθεωρητής του Ισραηλινού Στρατού και του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, αποχωρεί από την θέση, την οποία κατέχει για μια δεκαετία.

Ζόραν Ζάεφ: «Ευχαριστώ τη Βουλγαρία και την Ελλάδα για την υποστήριξή τους στην ένταξη μας στην ΕΕ


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε κατά τη διάρκεια σεμιναρίου για την Ευρω-ατλαντική   Ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων, ότι είναι ευγνώμων για την υποστήριξη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας προς τη χώρα του, σύμφωνα με δημοσίευμα του σλαβικού των Σκοπίων ‘Φόκους’.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ


Ο κατοχικός τουρκικος στρατός και οι συμμορίες του πυρπολούνε σπίτια στο Άφριν. Ο κατοχικός τουρκικός στρατός και οι υπαγομενες σε αυτόν συμμορίες, συνεχίζουν να κάνουν εγκλήματα πολέμου στο Άφριν. Οι συμμορίες απαγάγουν και βασανίζουν ανθρώπους, ενώ πυρολούνε τα σπίτια τους.
Μέλη της συμμορίας Σουλτάνου Σουλεϊμάν που υπάγεται στο τουρκικό κράτος δίπλα στις δολοφονίες, απαγωγές, πυρπόληση χωραφιών, βιασμούς και λεληλασίες, έγινε γνωστό πως πυρπόλησαν και σπίτια
Η συμμορία του Σουλτάνου Σουλεϊμάν χτες το βράδυ στην επαρχία Σίγιε του Άφριν, έκανε έφοδο στο σπίτι του Μουχάμετ Σιντί.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΝΤΙ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΒΕΙ «ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ» ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Δεν είναι αντιληπτό αν αυτοί πουπρωτοστάτησαν στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών είχαν υπολογίσει την σοβαρή συνέπεια αυτή η συμφωνία να προκαλέσει μεγάλο μισός στο εδώ και χρόνια ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ των λαών, Ελλάδας και των Σλάβων των Σκοπίων, (γιατί υπάρχουν και οι Αλβανοί που… δεν τους καίγεται καρφί για την συμφωνία).
Το πρόσφατο επεισόδιο ξυλοδαρμού μεταξύ νεολαίων των δυο χωρών σε ελληνικό έδαφος, όταν οι Σκοπιανοί δηλώσαν Μακεδόνες, είναι ένα σοβαρό σημάδι μιας κατάστασης που πάει να γίνει κυριολεκτικά όλεθρος για την σταθερότητα στα Βαλκάνια, την οποία σταθερότητα υποτίθεται ότι υπερασπίζοντα οι πρωτεργάτες της συμφωνίας.

Γιατί η Κίνα δεν θα είναι η επόμενη υπερδύναμη - ΒΙΝΤΕΟ


Πολλοί βλέπουν την δύναμη της Κίνας κυρίως στην οικονομία της και παρόλο που η οικονομία της κατατάσσεται πλέον ως η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, το κατά κεφαλήν εισόδημά της είναι ακόμη περίπου 10 φορές χαμηλότερο από αυτό της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Το «φιλάνθρωπο» πολιτικό ισλάμ στην Θράκη


Παρά τους αλλεπάλληλους αναπτυξιακούς νόμους, ηπεριφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αντί να πλησιάσει τον μέσο όρο του ΑΕΠ της χώρας απομακρύνθηκε περαιτέρω από αυτόν, καθιστώντας την ως την φτωχότερη της Ελλάδας.

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, το 2015 έκλεισε με την περιφέρεια ΑΜΘ να έχει το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα μεταξύ όλων των περιφερειών της χώρας (με μόλις 11.164 €), ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι από το 2000 ως και το 2015 η ΠΑΜΘ λαμβάνει τον «τίτλο» της φτωχότερης περιφέρειας σε ολόκληρη την χώρα τις περισσότερες χρονιές από κάθε άλλη περιφέρεια!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...