Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

Κουβέλης: Δεν θα αλλάξει συμπεριφορά η Τουρκία για τους δύο στρατιωτικούςΟ Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (30/06/2018) και στον δημοσιογράφο Χρήστο Τσιγουρή αναφέρει τα ακόλουθα:

Μπορεί η κυβέρνηση να αντέξει το πολιτικό κόστος από την συμφωνία με την ΠΓΔΜ κ. υπουργέ ή αυτό αθροιζόμενο με το κόστος από τις πολιτικές δημοσιονομικής πειθαρχίας θα οδηγήσει σε εκλογική ήττα;

Τραμπ: "Ανακαλεί στην τάξη" επτά χώρες που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους στο ΝΑΤΟΟ Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε στο Βέλγιο και σε άλλες έξι χώρες που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ μια "προειδοποιητική" επιστολή προκειμένου να τις ανακαλέσει στην τάξη για να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σε ό,τι αφορά την αύξηση των αμυντικών δαπανών τους, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον Βέλγο πρωθυπουργό.

"Δεν εντυπωσιάστηκα πολύ από αυτού του είδους την αλληλογραφία", σχολίασε ο Σαρλ Μισέλ μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. "Το Βέλγιο σταμάτησε τη συστηματική μείωση των στρατιωτικών δαπανών του και συμμετέχει σε πολλές στρατιωτικές επιχειρήσεις", πρόσθεσε.

Ο πρώτος “Βουλγαροκτόνος” και η μάχη – συντριβή των Βουλγάρων στην ΑγχίαλοΣαν σήμερα πολλούς αιώνες πριν, στις 30 Ιουνίου του 763 μ.Χ. δόθηκε μια τεράστιας σημασίας μάχη που εν πολλοίς πραγνωρίζεται από τους ιστορικούς αλλά όμως έσωσε τη Βυζαντινή αυτοκρατορία και εξάρθρωσε για καιρό τον από Βορρά κίνδυνο.
Στα τέλη της άνοιξης του 763 μ.Χ. ο Βούλγαρος τσάρος Τέλετς εισέβαλε στα βυζαντινά εδάφη στη Θράκη, καίγοντας και λεηλατώντας.

Ζάεφ: «Είμαι Μακεδόνας και καλώ όλους τους Μακεδόνες να πουν «ναι» στο δημοψήφισμα»


Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και η κυβέρνησή του άρχισαντην εκστρατεία για το «ναι» στο δημοψήφισμα για το όνομα της χώρας, που πιθανολογείται τον Οκτώβριο. «Είμαι Μακεδόνας και σας καλώ όλους, Μακεδόνες, Αλβανούς, Τούρκους, Σέρβους, Βλάχους, Ρομά, Βόσνιους και όλους τους άλλους, να πούμε ΝΑΙ στο μέλλον μας».

“Δώρο” την Κριμαία στη Ρωσία ο Τραμπ; Και αν ναι με ποια ανταλλάγματα;Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να πλανάται αβεβαιότητα για τη θέση των ΗΠΑ όσον αφορά την Κριμαία, καθώς δεν απέκλεισε ρητά το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει την προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσία.

Η Τουρκία φεύγει, Ελλάδα και Κύπρος έρχονται…


Η Ελλάδα και η Κύπρος μετεξελίσσονται σε πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο τη στιγμή που η Τουρκία φαίνεται να απομακρύνεται από η Δύση. Η επόμενη ημέρα των τουρκικών εκλογών εδραιώνει τη διακυβέρνηση Ερντογάν ο οποίος έχοντας αποκτήσει υπερεξουσίες επιδιώκει την ανάδειξη του στον πιο ισχυρό σύγχρονο ηγέτη αφότου ο Κεμάλ Ατατούρκ ίδρυσε τη σύγχρονη Τουρκία το 1923.
Γράφει η Αντωνία Δήμου

Η “Αγία Ρωσία” ζωντανεύει: Ο τελευταίος τσάρος σε σπάνιο έγχρωμο ΒΙΝΤΕΟ

Η αυτοκρατορική Ρωσία προσπάθησε να εμφανιστεί ως συνέχεια της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, ως Τρίτη Ρώμη ήδη την επαύριον της άλωσης της βασιλίδας των πόλεων.
Επιχειρώντας να συνεχίσει την βυζαντινή παράδοση η Ρωσία είχε κυρίως πολιτικούς σκοπούς. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την αυλή των τσάρων να ακολουθήσει τη χλιδή και την παράδοση των αυτοκρατόρων της Κωνσταντινούπολης.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΖΑΡΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΗ….¨


Ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ για την Τουρκία
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανανέωσε την ταξιδιωτική του οδηγία σχετικά  με την Τουρκία. Στο σχετικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου, αναφέρεται πως σε ορισμένες περιοχές έχει αυξηθεί το ρίσκο και γίνεται η προειδοποίηση ¨επανεξετάστε το ταξίδι σας¨.

Στην κατάταξη του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, οι πλέον ασφαλείς χώρες βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία, οι πλέον  επικίνδυνες είναι στην 4η κατηγορία, ενώ η Τουρκία παραμένει στην 3η κατηγορία.

Ρωσία: Ο ραγδαίος εκσυγχρονισμός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ


Η ραγδαία ισχυροποίηση του ρωσικού στρατού όπως φαίνεται από τις επιχειρήσεις του στην Κριμαία το 2014 και την Συρία από το Σεπτέμβρη του 2015 και εφεξής δεν περνά απαρατήρητη σε καμία περίπτωση. Ως εκ τούτου, κρίνεται σκόπιμη και ενδιαφέρουσα μία σύντομη ανάλυση των κορυφαίων οπλικών συστημάτων της Ρωσίας. Τα τελευταία χρόνια, το Κρεμλίνο ακολουθεί ευλαβικά ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα στρατιωτικού εκσυγχρονισμού. Στόχος της Μόσχας είναι έως το 2021 ο στρατιωτικός εξοπλισμός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων να είναι σύγχρονος σε ποσοστό τουλάχιστον 70%.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ…«ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΑΞΕΩΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Για άλλη μια φορά όπως φαίνεται το ΝΑΤΟ δουλεύει την χώρα μας «ψηλό γαζί», καθώς ενώ από την μια ο γενικός γραμματέας συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό το θέμα της παράνομης κράτησης των δυο Ελλήνων αξιωματικών με την πρόθεση να το θέσει στους Τούρκους και από την άλλη, όπως τονίζουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ, αναθέτει στην Τουρκία τον σημαντικό ρόλο της αστυνόμευσης της περιοχής.

shadows of the ninja


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...