Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Η Europol εντόπισε αρχαιοελληνικό θησαυρό 40εκ. ευρώ


Οι αστυνομικές αρχές σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρεςκατάσχεσαν περίπου 25.000 ελληνικά και ρωμαϊκά αρχαιολογικά αντικείμενα, αξίας τουλάχιστον 40 εκατομμυρίων ευρώ, σε μια ταυτόχρονη επιχείρηση, τις πρώτες πρωινές ώρες, μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης ενάντια σε αρχαιοκάπηλους στην Ιταλία, την Ισπανία, την Μεγάλη Βρετανία και την Γερμανία, ανακοίνωσε η Europol.

F-35: Αξίζουν τελικά το 1,5 τρις δολάρια τα stealth μαχητικά; - ΦΩΤΟ
To F-35 Lightning II Joint Strike Fighter εκτιμάται ότι είναι το πιο ακριβό οπλικό σύστημα στην ανθρώπινη ιστορία, με βάση το προβλεπόμενο κόστος καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του, περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια (406 δισεκατομμύρια δολάρια για το αεροσκάφος, τα υπόλοιπα σε λειτουργικά έξοδα) - και αυτό πριν λάβουμε υπόψιν τις ατέρμονες υπερβάσεις κόστους.

Ν.Τραμπ για Ελλάδα: «Είναι συνεπής σύμμαχος αντίθετα με την Γερμανία και την Τουρκία – Μας βλέπουν σαν κουμπαρά του ΝΑΤΟ


Έτοιμος να έρθει σε ρήξη με τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ πλην της Ελλάδας είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ, την οποία Ελλάδα εγκωμιαστικά και όχι τυχαία την αναφέρει ως «συνεπή σύμμαχο» αφού είναι η δεύτερη χώρα σε στρατιωτικές δαπάνες μετά τις ΗΠΑ παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από τα εξοντωτικά Μνημόνια.

Είναι εξοργισμένος με τις υπόλοιπες χώρες που αρνούνται να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Δυτικής Συμμαχίας, όπως συμφωνήθηκε στη Βαρσοβία το 2014.

Τουρκία: Άρχισε η "σουλτανοποίηση" του Ερντογάν


  • Άρχισε η "σουλτανοποίηση" του Ερντογάν, κυκλοφόρησαν τα πρώτα "φιρμάνια" που μεταφέρουν εξουσίες στο αξίωμα του Προέδρου στο πλαίσιο τις μετατροπής του πολιτεύματος σε Προεδρικό.

Διάταγμα το οποίο μεταφέρει εξουσίες στον πρόεδρο της Τουρκίας, στο πλαίσιο της μετατροπής του πολιτικού συστήματός της σε προεδρικό, δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της χώρας αυτής.

Μόνιμοι κάτοικοι Τουρκίας πλέον οι 2 Έλληνες αιχμάλωτοι στρατιωτικοί: Θα τηρήσει η Άγκυρα το Διεθνές Δίκαιο;


Ομόφωνα ψηφίστηκε από την Βουλή, με καθυστέρηση δυο μηνών η τροπολογία που ορίζει ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής θα τους καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού που σημαίνει ότι θα υπηρετούν στο έδαφος της  χώρας αυτής.

Η τροπολογία αφορά τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, τον Λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη και τον Ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Οι Έλληνες της Κριμαίας ζητούν από τον Πούτιν να χαρακτηρισθούν αυτόχθονας λαός


Οι Έλληνες κάτοικοι της Κριμαίας ζητούν από τον πρόεδρο τηςΡωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των «αυτοχθόνων λαών της Ρωσίας». Για την πρωτοβουλία αυτή ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΜΚΟ «Περιφερειακή Εθνικο-Πολιτιστική Αυτονομία των Ελλήνων της Κριμαίας- Ταυρίδα», Ι. Σόνους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...