Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

Aνάλυση: Το Rafale στην Πολεμική Αεροπορία απέναντι από τα F-35 στο Αιγαίο


Ανάλυση του Νικόλαου Παούνη, Διεθνολόγου - Ερευνητή ΕΚΕΟ
Κρίσιμο ρόλο θα διαδραματίσει ο χρόνος ένταξης των αεροσκαφών αυτών και η αξιοποίηση αυτών. Θεωρητικά τα Rafale είναι πιο άμεσα παραδοτέα αεροσκάφη από τα Τουρκικά F-35, συνεπώς μια ένταξη στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα των αεροσκαφών αυτών θα δώσει ένα φοβερό, ποιοτικό επιχειρησιακό προβάδισμα στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Τα αεροσκάφη αυτά θα αξιοποιήσουν τους πυραύλους cruise Scalp τους αντιπλοϊκούς Exocet ενώ θα μπορούν και τα αεροσκάφη αυτά να φέρουν τον πύραυλο Meteor, τον οποίο θα ενσωματώνει και το Τουρκικό F-35. 

Δηλαδή η Πολεμική Αεροπορία αποκτά και πολύ μεγάλες δυνατότητες αναχαίτισης εξαιτίας των αεροσκαφών αυτών σε συνδυασμό με τον πύραυλο Meteor. Τώρα όσον αφορά το ίδιο το αεροσκάφος, αυτό σε κάποιες πρόσφατες ασκήσεις βρέθηκε αντιμέτωπο με αεροσκάφη F-35, εκεί τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο θετικά. 
  • O πύραυλος Meteor


Ωστόσο να πούμε ότι ένα επιχειρησιακό περιβάλλον και ένα περιβάλλον ασκήσεων είναι τελείως διαφορετικό. Το Αιγαίο εξαιτίας ότι διαθέτει πολλά διάσπαρτα νησιά, στα οποία σταθμεύουν ελληνικές δυνάμεις με ραντάρ επιτήρησης, έχουμε δηλαδή πάρα πολλούς αισθητήρες εντοπισμού ηλεκτρομαγνητικών ιχνών, σημαίνει ότι είναι ένα κορεσμένο περιβάλλον, που μπορούν να εντοπιστούν εχθρικά αεροσκάφη, εφόσον το δίκτυο αυτό εκσυγχρονιστεί, θα θεωρείται σχεδόν αδιαπέραστο για απειλές stealth.

Και εφόσον είναι τα συστήματα αυτά διασυνδεδεμένα και δίνουν την εικόνα αυτή στα αεροσκάφη Rafale θα μπορεί η Πολεμική Αεροπορία με τις κατάλληλες τακτικές που θα αναπτύξει στο Σχολείο Όπλων Τακτικής να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις την νεοεισερχόμενη απειλή. 
  • Δείτε βίντεο F-35 vs Rafale

  • Δείτε βίντεο με τις δυνατότητες των πυραύλων Cruise Scalp 

Δείτε και:Καμία αποζημίωση για το παιδομάζωμα των SS


Οι ναζί είχαν αρπάξει και εκγερμανίσει περί τα 200.000 παιδιάαπό την Πολωνία κατά τη διάρκεια της κατοχής στη χώρα. Γερμανικό δικαστήριο απέρριψε προσφυγή για καταβολή αποζημιώσεων.
Ο άνδρας που προσέφυγε στο δικαστήριο ήταν ένα από τα παιδιά που είχαν απαχθεί από τους ναζί ως παιδί το 1942 από την κατεχόμενη Πολωνία. Μεγάλωσε στη μικρή πόλη Λέμγκο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και δεν έμαθε ποτέ τίποτα για τις ρίζες του. 

Αγριεύει πολύ η κατάσταση στα ελληνορωσικά με απελάσεις διπλωματώνΤην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας αποκαλύπτει η εφημερίδα Καθημερινή σε ρεπορτάζ του Βασίλη Νέδου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας από υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές, τα μέτρα που λαμβάνονται από την Αθήνα αποτελούν απάντηση σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.

«Κλείδωσε» η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν: Την Πέμπτη στις 14:30 στις Βρυξέλλες


Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Thanassis Stavrakis
«Κλείδωσε» η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθούν την Πέμπτη στις 14:30.
Ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει αύριο, από το Λονδίνο, στις Βρυξέλλες για να πάρει μέρος στις εργασίες της διήμερης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στο νέο κτίριο της Συμμαχίας.

Έρντογάν: Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τα δικαιώματα μας στην Αν. Μεσόγειο


Με αναφορές στα θέματα Ενέργειας αλλά και στο Κυπριακό οΤ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησαν κοινή διάσκεψη Τύπου, γύρω στις 21.45, χωρίς να δεχθούν ερωτήσεις, ενώ αμέσως μετά ο Τούρκος Πρόεδρος έφυγε από το «προεδρικό».
Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι οι σχέσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους βασίζονται στην ειλικρίνεια, χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη μεταξύ τους συνεργασία, λέγοντας ότι είναι ξεκάθαρο πως οι Τ/κ έχουν ανάγκη τη στήριξη της Τουρκίας, καθώς “είναι άδικα απομονωμένοι από τη διεθνή κοινότητα”, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό το κλίμα συνεργασίας θα διευρυνθεί.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...