Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Εξέχον μέλος SDSM: Ήττα μας είναι η αποδοχή του erga omnes


Ο εθνικός συντονιστής για το ΝΑΤΟ και εξέχον μέλος τουκόμματος του Ζόραν Ζάεφ, ο Στέφο Πενταρόφσκι, παραδέχθηκε την ήττα  του Ζάεφ στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, στην αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι από τη ‘Μακεδονία’ μέχρι τώρα δεν είχε ζητηθεί να αλλάξει το συνταγματικό όνομα του κράτους, δηλαδή τον όνομα που χρησιμοποιείται για εσωτερική χρήση.
 
Με άλλα λόγια, για πρώτη φορά στις διαπραγματεύσεις, η ελληνική πλευρά ζήτησε από τον πρωθυπουργό κ.Ζάεφ, αλλαγές στο Σύνταγμα της ‘Μακεδονίας’. Σημείωσε ότι ολόκληρη η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία ήταν συγκεχυμένη και έκπληκτη όταν παρουσιάστηκαν οι αλλαγές στο Σύνταγμα της ‘Μακεδονίας’, που μέχρι τότε δεν είχε τεθεί στο τραπέζι.

Καμμένος: Η Κύπρος θα είναι μέρος του εθνικού κορμού για μαχητές Αιγαίου (vid.)Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, παρευρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του Νοράτλας της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που είναι πανομοιότυπο με εκείνο που καταρρίφθηκε κατά λάθος από την κυπριακή αεράμυνα κατά την διάρκεια της επιχείρησης «ΝΙΚΗ» στην τουρκική εισβολή το Ιούλιο του 1974.
«Μια ακόμα υπόσχεση, την οποία δώσατε και δώσαμε από κοινού γίνεται πραγματικότητα. Το Νορατλάς 4 δεν βρίσκεται θαμμένο κάτω από τον τύμβο της Μακεδονίτισσας, από προσχώσεις που έκαναν κάποιοι θέλοντας να σβήσουν την ιστορία» ανέφερε ο κ. Καμμένος, απευθυνόμενος στο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ – Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ 1974


Ιούλιος 1974 … οι Τούρκοι αποβιβάζονται αβίαστα στην Ελληνική γη της Κύπρου…

40 χρόνια μετά, ο «Φάκελος της Κύπρου» παραμένει για λόγους «Eθνικού Συμφέροντος» κλεισμένος στα υπόγεια της Βουλής των Ελλήνων….

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...