Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Ο Ένδοξος Στρατηγός μας Βελισάριος διαλύει τους Βανδάλους και απελευθερώνει τη Βόρεια Αφρική!

Βόρεια Αφρική: Το Βυζάντιο αφανίζει τους βάρβαρους Βάνδαλους ΓερμανούςΟι Βάνδαλοι ήταν ένα ακόμα γερμανικό έθνος, το οποίο υπό την πίεση των Ούννων, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Μετανάστευσης των Λαών, είχε καταλήξει να κατοικεί στην περιοχή γύρω από την Αζοφική θάλασσα. Από εκεί, αναζητώντας καλύτερη τύχη, μετακινήθηκαν δυτικά και έφτασαν στον Ρήνο.
Αργότερα εγκαταστάθηκαν στην Ισπανία και από εκεί πέρασαν, τελικά, στη βόρεια Αφρική. Υπό τον βασιλιά τους Γιζέριχο ίδρυσαν ισχυρό κράτος. Σε μια από τις επιδρομές ο Γιζέριχος κυρίευσε και αυτή την Ρώμη (455 μ.Χ.), την οποία και ισοπέδωσε, προσθέτοντας στο παγκόσμιο λεξιλόγιο τη λέξη βανδαλισμός.

Πετροβαράντιν, η μεγάλη σφαγή… Κανένα έλεος στους ΤούρκουςΤο 1715 ο τουρκικός κίνδυνος άρχισε και πάλι να γίνεται αισθητός στα ανατολικά σύνορα της Αυτοκρατορίας των Αψβούργων. Οι τουρκικές φιλοδοξίες είχαν αναβιώσει από το 1711, όταν ο Μεχμέτ πασάς με 260.000 άνδρες νίκησε τους 40.000 άνδρες του Μεγάλου Πέτρου στη μάχη του Προύθου. Ακολουθώντας πάντα την ίδια επεκτατική πολιτική οι Τούρκοι, παραβιάζοντας τη συνθήκη του Κάρλοβιτς, επιτέθηκαν κατά των ενετικών κτήσεων στην Ελλάδα, το 1714.
Η ενετική άμυνα κατέρρευσε ταχύτατα και σε λίγο όλη η Πελοπόννησος επανήλθε στην κατοχή των Οθωμανών. Ήταν φανερό ότι ο επόμενος στόχος τους ήταν τα αυτοκρατορικά εδάφη στα Βαλκάνια. Ωστόσο η Αυτοκρατορία δεν κήρυξε πρώτη τον πόλεμο.

Αυτό είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος στα ΣκόπιαΣύμφωνα με την ιστοσελίδα “Βαλκανικό Περισκόπιο” η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αποφάσισε να θέσει το ερώτημα προς τους πολίτες για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου όπως είχε ήδη προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με το ‘Alsat M’:

F-117 Nighthawk: Πετά σε άκρως απόρρητες δοκιμές ένας “συνταξιούχος”! (vid.)


Μπορεί το F-117 Nighthawk να «συνταξιοδοτήθηκε» το 2008, και να αποτέλεσε το πρώτο αεροσκάφος μα χαρακτηριστικά μειωμένης παρατηρησιμότητας (stealth) που εισήλθε σε αεροπορικό στόλο (αμερικανική Αεροπορία) για επιχειρησιακή αξιοποίηση και έπαιξε ρόλο σε πολεμικές εμπλοκές των ΗΠΑ ανά την υφήλιο, ωστόσο, φαίνεται πως ένας μικρός αριθμός εξακολουθεί να παίζει τον ρόλο του…

Η Ελλάδα παίζει το δικό της “στοίχημα” στην περιοχή μα υπάρχει και κακό σενάριοΑπό το περασμένο φθινόπωρο ο Κοτζιάς εντατικοποίησε τις προσπάθειες να κλείσει χρόνια ανοικτά μέτωπα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ειδικά στα Βαλκάνια. Το δόγμα του είναι ότι τα προβλήματα και στις σχέσεις Αθήνας-Τιράνων και στις σχέσεις Αθήνας-Σκοπίων έχουν μεν τη σημασία τους, αλλά δεν απειλούν την εθνική ασφάλεια. Αντιθέτως, η ελληνοτουρκική διένεξη έχει γεωστρατηγικό χαρακτήρα και την απειλεί.
Γράφει ο Σταύρος Λυγερός
ΠΗΓΗ: SLpress
Με βάση αυτή την παραδοχή δικαιολογεί και τη Συμφωνία των Πρεσπών και την επιδίωξή του να υπογράψει μία συμφωνία-πακέτο για τη ρύθμιση όλου του φάσματος των ελληνοαλβανικών ζητημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις Αθήνας-Τιράνων βρίσκονται σε τελική φάση, αν και ελληνικές διπλωματικές πηγές κρατάνε μικρό καλάθι, επειδή υπάρχει αρνητική προϊστορία και ο πρωθυπουργός Ράμα, που κινεί τα νήματα, δεν κρίνεται αξιόπιστος.

Η Αγκυρα «προειδοποιεί» Αίγυπτο και Ισραήλ: «Μην τολμήσετε να βοηθήσετε την Κύπρο γιατί θα λάβετε ένοπλη απάντηση»!

Γεώργιος Παπασημάκης: Σαν σημερα την1η Αυγουστου 1921 η εναρξη της Μεγαλης Μαχης του Σαγγαριου<<...Η Μεγάλη Στρατιά Μικράς Ασίας κατανίκησε τους τούρκους και προχώρησε προς κατάληψη της Άγκυρας...>>   Γεώργιος ΠαπασημάκηςΗ Μάχη Σαγγάριου έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 1921 κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας (1919-1922), ως αποκορύφωμα της προέλασης του Ελληνικού Στρατού στην μικρασιατική ενδοχώρα. Η έκβαση της μάχης ήταν αμφίρροπη και συντέλεσε στην ανακοπή της πορείας προς Άγκυρα.

Η Ελληνική Στρατιά τον Ιούνιο του 1921, ύστερα από τη νικηφόρα προέλαση δια μέσω της Κιουτάχειας, προωθήθηκε στη γραμμή Εσκί Σεχίρ - Αφιόν Καραχισάρ. Οι τουρκικές δυνάμεις αφού απέφυγαν την κύκλωση στην Κιουτάχεια, συνέχισαν την υποχώρησή τους ανατολικά από τις όχθες του Σαγγάριου ποταμού. Στις 15 Ιουλίου 1921, ύστερα από ελληνικό πολεμικό συμβούλιο στην Κιουτάχεια, αποφασίστηκε η συνέχιση της προέλασης προς Άγκυρα με την ονομασία "εκστρατεία Σαγγαρίου-Αγκύρας".

F-16 Viper VS F-35: Σε αναμμένα κάρβουνα η Τουρκία για την αναβάθμιση των ελληνικών μαχητικών - ΦΩΤΟ


Ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter πραγματοποίησε το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας. Στο συγκεκριμένο Tweet, το Υφυπουργείο προσπαθεί να υποβαθμίσει το F-16 Viper έναντι του F-35, μιας και θα αποτελέσει τον πυλώνα της ΠΑ στο μέλλον. Η Τουρκία ανησυχεί έντονα καθώς βλέπει πως η Ελλάδα παρά τις έντονες οικονομικές δυσχέρειες, απαντά δυναμικά στην εξοπλιστική της φρενίτιδα, αποκτώντας ένα μαχητικό που ανταγωνίζεται στα ίσα το τουρκικό F-35.

Προστασία του ιστορικού πεδίου των Θερμοπυλών ζητούν οι αρχαιολόγοι«Από τα πεδία μαχών των περσικών πολέμων, που υπήρξαν τόσο καθοριστικοί για την εξέλιξη του ελληνικού πολιτισμού, οι Θερμοπύλες είναι το μόνο αναλλοίωτο χωρίς μεγάλης κλίμακας ανθρώπινες επεμβάσεις, γεγονός που καθιστά την προστασία του ύψιστο καθήκον των ελληνικών αρχών».

Θεοδωράτος - Με το κλειδί της Ιστορίας (110η) 31Jul18 (HD)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...