Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

ΘΡΙΛΕΡ σε παραλία στη ΒΑΡΚΙΖΑ... Βρέθηκε στην θάλασσα το πτώμα γυναίκα μπλεγμένο σε σχοινιά σκάφους...!!
Σορός γυναίκας, ηλικίας 25 με 30 ετών, εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή της Βάρκιζας.

Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος - Κων/νος Πλεύρης

Ελληνιστική επιρροή στο Ισραήλ δείχνει αρχαιολογικό εύρημα στην ΙερουσαλήμΈνα χρυσό ενώτιο, που πιστεύεται ότι χρονολογείται πριν από περισσότερα από 2.200 χρόνια και αναπαριστά το κεφάλι ενός κερασφόρου ζώου, ανακαλύφθηκε σε ανασκαφή κοντά στην τοποθεσία των αρχαίων εβραϊκών ναών στην Ιερουσαλήμ και ισραηλινοί αρχαιολόγοι κάνουν λόγο για μια σπάνια ένδειξη της ελληνιστικής επιρροής, καθώς είναι το πρώτο του είδους που ανακαλύφθηκε στην Ιερουσαλήμ.

Μάχη του Βιτ: Βυζαντινές “Θερμοπύλες” και αναχαίτιση του Ούννου Αττίλα


Μάχη του Βιτ: Βυζαντινές “Θερμοπύλες” και αναχαίτιση του Ούννου Αττίλα


Το 444 μ.Χ. ο διαβόητος ηγέτης των Ούννων Αττίλας, εισέβαλε στα βυζαντινά εδάφη και λεηλάτησε, έσφαξε και άρπαξε, κατά την συνήθεια της φυλής του, λέγοντας, αυτάρεσκα, ότι όπου πατούσε δεν ξαναφύτρωνε καν χορτάρι! Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Β’ υποχρεώθηκε να αποδεχθεί τους εξευτελιστικούς όρους του Αττίλα, καταβάλλοντας του σχεδόν 1.050 κιλά χρυσού.
Έχοντας λάβει σχεδόν όλα όσα ζήτησε ο Αττίλας αποχώρησε από τα αυτοκρατορικά εδάφη. Δε έπαψε όμως κατά καιρούς να ενοχλεί την Αυτοκρατορία, εγείροντας διάφορα ζητήματα και νέες απαιτήσεις.

Η άγνωστη ιστορία της μάχης των ΘερμοπυλώνΗ μάχη των Θερμοπυλών, που έγινε στα τέλη Αυγούστου (κατά την επικρατέστερη εκδοχή) του 480 π.Χ., αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολεμικά γεγονότα όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας. Έχουν γραφτεί γι’ αυτήν χιλιάδες άρθρα και βιβλία, ενώ δεν άφησε ανεπηρέαστη και την τέχνη.

Αυτό είναι το πόρισμα της ΕΔΕ για τους Έλληνες στρατιωτικούςΣτα χέρια του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, βρίσκεται το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Έρευνας για την σύλληψη των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη. Ποια λάθη και ποιες παραλείψεις εντοπίζει. Τι λένε στο ΓΕΕΘΑ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...