Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018

Συνάντηση του αρχηγού Εθν. Φρουράς με τον επικεφαλής του στρατού των ΗΠΑΣυνάντηση με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, είχε αργά χθες βράδυ, ο αρχηγός του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, Mark Milley, ο οποίος πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στην Κύπρο, στο πλαίσιο περιοδείας του σε χώρες της Μέσης Ανατολής.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα και σε αυτή συμμετείχαν η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία, Καθλίν Αν Ντόχερτι, ο ύπατος αρμοστής της Βρετανίας, Στίβεν Λίλι, οι ακόλουθοι Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου και επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ).

Συντριβή βαρβάρων, διάσωση Μυρίων… Το στρατήγημα ΞενοφώνταΈχοντας εκτελέσει μια απίστευτη πορεία, οι Μύριοι, κατάφεραν να φτάσουν στην ελληνική πόλη της Τραπεζούντας, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Εκεί οι κάτοικοι τους ζήτησαν τη βοήθειά τους, ώστε να επικρατήσουν έναντι των αντιπάλων τους. Βασικός εχθρός ήταν οι Δρίλες, ένα ακόμα βαρβαρικό φύλο, που κατοικούσε στην περιοχή μεταξύ Κερασούντας και Τραπεζούντας.
Εναντίον των Δριλών οι Έλληνες ανέλαβαν μεγάλης κλίμακας επιχείρηση. Με επικεφαλής τον Ξενοφώντα συγκεντρώθηκαν 5.000 περίπου στρατιώτες και με Τραπεζούντιους οδηγούς, επέδραμαν στη χώρα των Δριλών. Οι Δρίλες εθεωρούντο οι καλύτεροι πολεμιστές της περιοχής. Οι Έλληνες επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά και κυρίευσαν πολλές θέσεις και οχυρά των Δριλών.

Μικρά Ασία


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...