Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018

Εκπληκτική ομιλία – μάθημα πατριδογνωσίας του ΠτΔ για τον Πατροκοσμά: Ζηλωτής του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, προσηλωμένος στον αγώνα για ελευθερία και αλήθεια


83D4D936-F838-4410-989E-95D856A90B13ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ
Θέρμο, 24.8.2018
 
Κύριε Δήμαρχε,
Σας ευχαριστώ για τη νέα μεγάλη τιμή, την οποία μου επιδαψιλεύει ο Δήμος Θέρμου, με τον οποίο, όπως όλοι γνωρίζετε, με συνδέουν στενοί και μακροχρόνιοι δεσμοί, πρωτίστως δε ο δεσμός του Επίτιμου Δημότη σας, ήδη πριν την εκλογή μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας.  
I. Η τιμή αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις για μένα, όταν μου περιποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου του Θέρμου, του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.  Είναι, άλλωστε, αυτός ο εορτασμός ο οποίος μας συγκεντρώνει σήμερα εδώ, στο Θέρμο, ταπεινούς προσκυνητές στον Ιερό Τόπο, στον οποίο ηχούν και θα ηχούν πάντα οι λόγοι και το ήθος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, αυτής της εμβληματικής φυσιογνωμίας του Γένους των Ελλήνων.  

«Ο Ερντογάν θέλει να δείξει ότι δε θα φοβηθεί κανέναν» Ο Χρ. Γιαλουρίδης...

Ο εξολοθρευτής των Βαρβάρων Βελισσάριος, μάχεται στην “αιώνια πόλη”


Στο πλαίσιο της επιθυμίας του Ιουστινιανού για ανάκτηση των κατεχομένων από τους βαρβάρους αυτοκρατορικών εδαφών, τα βυζαντινά στρατεύματα εισέβαλαν, το 535 μ.Χ. στην Ιταλία. Στόχος τους ήταν η κατάλυση του βασιλείου των Οστρογότθων που κατείχαν τη χώρα. Το λάθος του Ιουστινιανού ήταν ότι, αρχικά τουλάχιστον, δεν απέστειλε σοβαρές δυνάμεις στην Ιταλία.
Το 535 μ.Χ. ο Βελισάριος , επικεφαλής 7.500 μόλις ανδρών, αποβιβάστηκε στη Σικελία. Παράλληλα μία άλλη βυζαντινή δύναμη-4.000 άνδρες – υπό τον στρατηγό Μούνδο, κινήθηκε από τη Δαλματία προς τα ιταλικά σύνορα. Η μικρή όμως αυτή δύναμη ηττήθηκε από τους Οστρογότθους. Στον Νότο όμως ο Βελισάριος είχε ανακτήσει ολόκληρη τη Σικελία, όπου είχε γίνει δεκτός ως ελευθερωτής, από τους κατοίκους και είχε μάλιστα περάσει με τον στρατό στη νότια Ιταλία.

Ομολόγησαν οι αλλοδαποί τη δολοφονία του 25χρονου, στου ΦιλοπάππουΟι δύο Πακιστανοί και ο Ιρακινός που συνελήφθησαν χθες το βράδυ ομολόγησαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι είναι οι δράστες της ληστείας στο λόφο του Φιλοπάππου, που κατέληξε στον θάνατο του 25χρονου φοιτητή.
Οι Πακιστανοί, που είναι ηλικίας 17 και 28 ετών, συνελήφθησαν στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη χώρα, ενώ ο Ιρακινός

Άσυλο στην Ελλάδα ζήτησε η βουλευτής του κουρδικού HDP Λεϊλά ΜπιρλίκΣτην Eλλάδα έχει καταφύγει η πρώην βουλευτής του κουρδικού κόμματος HDP Λεϊλά Μπιρλίκ σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες Χουριέτ και Σαμπάχ.
Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες η Μπιρλίκ κατέφυγε στην Αλεξανδρούπολη όπου και φέρεται να ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Επίθεση κακοποιών κατά αστυνομικών στη Ζάκυνθο

Πυροβόλησαν αστυνομικούς στη Ζάκυνθο

Πυρ κατά δύο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας, άνοιξαν δύο αλλοδαποί στην περιοχή του Λαγανά, λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο αλλοδαποί βρίσκονταν σε στενό δίπλα από ξενοδοχείο στην περιοχή του Λαγανά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...