Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018

Άντον Τσέχοφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι

Άντον Τσέχοφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι

Σαν σήμερα γεννιέται ο ρώσος θεατρικός συγγραφέας που διαμόρφωσε το σύγχρονό θέατρο. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από μια επιστολή του στον αδελφό του. Ένα φωτεινό κείμενο για το ρόλο των καλλιεργημένων ανθρώπων 


Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΚΡΗ
Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι σέβονται την ανθρώπινη ατομικότητα και γι' αυτό είναι πάντοτε συγκαταβατικοί, γελαστοί, ευγενικοί, υποχρεωτικοί.   Δεν χαλούν τον κόσμο για το σφυρί ή για τη γομολάστιχα που χάθηκαν. Δεν αγανακτούν για τους θορύβους ή το κρύο.   

Δέχονται με καλοσύνη τα χωρατά και την παρουσία ξένων ανθρώπων στο σπιτικό τους. Δεν συμπονούν μονάχα τους κατώτερους, τους αδύναμους και τις γάτες. Πονάει η ψυχή τους και για κείνο που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι. Είναι ντόμπροι και φοβούνται το ψέμα σαν τη φωτιά. Οι Σέρβοι του Μαυροβουνίου ζητούν την υποστήριξη του προέδρου της Σερβίας
Ο πρόεδρος του Σερβικού Εθνικού Συμβουλίου του Μαυροβουνίου, Μομσίλκο Βουτσάνοβιτς, καλεί τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, να υποστηρίξει την άσκηση των δικαιωμάτων των Σέρβων στη χώρα.

Ο Βουτσάνοβιτς υποστηρίζει ότι  η αλλαγή ταυτότητας είναι ο μόνος τρόπος για τους Σέρβους στο Μαυροβούνιο να επιβιώσουν χωρίς υποστήριξη από τη Σερβία.

Προκόπης Παυλόπουλος: Οι Θερμοπύλες είναι φάρος που μας δείχνει τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι Έλληνες το μέλλον


Προκόπης Παυλόπουλος: Στις Θερμοπύλες ήταν μια μάχη που έδωσαν οι Έλληνες ενωμένοι
«Στις Θερμοπύλες ήταν μια μάχη που έδωσαν οι Έλληνες ενωμένοι. Ήταν μια μάχη που έδειξε τι μπορούν να κάνουν Έλληνες όταν είναι ενωμένοι και πως ενωμένοι μπορούν να υπερασπιστούν αρχές και αξίες της πατρίδας μας».
Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την διάρκεια της αντιφώνησής του στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος της Λαμίας κατά την σημερινή του επίσκεψη.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορική κληρονομιά που εκπέμπουν οι Θερμοπύλες προς τιμήν των οποίων οργανώνονται οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις και υπενθύμισε πως «οι Θερμοπύλες δεν είναι μόνο μια ιστορική κληρονομιά είναι ένας τόπος ένας φάρος που μας δείχνει τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι Έλληνες το μέλλον»

Πόσο επηρέασε η ορθόδοξη παράδοση τα πιστεύω του Κορνήλιου Κοντρεάνου


Μεταφέρω από το βιβλίο: Σημειώσει Φυλακής (του CorneliuCodreanu) και Κείμενα για τον Κοντρεάνου και την Σιδηρά Φρουρά (του Julius Evola), εκδόσεις Νέα Γενεά (2018):

  

Παρακάτω άλλο ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του Κοντρεάνου:Αν ο χριστιανικός μυστικισμός που στοχεύει στην έκσταση είναι η επαφή του ανθρώπου με τον Θεό, μέσω ενός «άλματος από την ανθρώπινη φύση προς τη θεϊκή» (Κράινικ), ο εθνικός μυστικισμός δεν είναι τίποτα άλλο από την επαφή του ανθρώπου, ή αυτή του πλήθους, με την ψυχή του λαού του, μέσω ενός άλματος έξω από τις προσωπικές ασχολίες προς την αιώνια ζωή του λαού. Όχι διανοητικά, διότι αυτό θα μπορούσε να γίνει από οποιονδήποτε ιστορικό, αλλά ζωτικά, με την ψυχή τους.


Εικόνες ντροπής στην Κωνσταντινούπολη: Ξυλοκόπησαν τις «Μητέρες του Σαββάτου»


Το καθεστώς Ερντογάν πραγματοποίησε άγρια καταστολή διαδήλωσης μανάδων και συγγενών πολιτικών ακτιβιστών που έχουν εξαφανιστεί εδώ και χρόνια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Η καθιστική διαμαρτυρία από τις «Μητέρες του Σαββάτου», τις μητέρες πολιτικών ακτιβιστών που αγνοούνται από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 στιγματίστηκε από σκληρά επεισόδια βίας και καταστολής από το καθεστώς Ερντογάν.
Οι «Μητέρες του Σαββάτου» είναι ομάδα από συγγενείς πολιτικών ακτιβιστών που εξαφανίστηκαν στην Τουρκίατις δεκαετίες του 1980 και ’90. Συγκεντρώνονται κάθε Σάββατο, από τον Μάιο του 1995, για μια συμβολική «αγρυπνία» στη συνοικία Μπέϊογλου στην Κωνσταντινούπολη και φυσικά, αυτό εδώ και τόσα χρόνια χωρίς επεισόδια.Μόνο που αυτό άλλαξε σήμερα με την υπογραφή Ερντογάν. 

Σκόπια: Οι Αλβανοί Σκοπίων απειλούν τον Ζάεφ με αυτονομία!Η «Φωνή των Αλβανών Διανοουμένων» στην πΓΔΜ μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις έλαβε ορισμένες αποφάσεις σχετικά με την κατάσταση των Αλβανών στο κράτος των Σκοπίων.

Σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα, 30 διανοούμενοι αλβανικής καταγωγής που ανήκουν  στο παράρτημα του ‘IGFM’ των Σκοπίων,  με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έλαβαν αποφάσεις, οι οποίες εάν δεν εφαρμοσθούν, τονίζουν ότι θα προχωρήσουν σε αυτονομία των Αλβανών στην πΓΔΜ (IRJM).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...