Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018

Επιστολή-βόμβα Πατριάχη Σερβίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη ΒαρθολομαίοΠολυσέλιδο γράμμα προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου εκθέτει τα πορίσματα των συζητήσεων σχετικά με τις εκφάνσεις του εθνοφυλετισμού στη σύγχρονη Ορθοδοξία, των γενομένων στην Ιερά Σύνοδο Ιεραρχίας της Σερβικής Εκκλησίας, απέστειλε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.
Του Αιμίλιου Πολυγένη
ΠΗΓΗ: ΡΟΜΦΕΑ
Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr» φέρνει σήμερα αποκλειστικά στην δημοσιότητα, αποσπάσματα από την 15σέλιδη επιστολή του Πατριάρχη Ειρηναίου προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ιστορική πρόταση Μακρόν… αυτόματη αλληλεγγύη ΕΕ εάν κάποιος επιτεθεί σε κράτος-μέλος!
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε σήμερα από το Ελσίνκι να υπάρχει «σχεδόν αυτόματη αλληλεγγύη» μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών στον τομέα της άμυνας, πράγμα που σημαίνει πως θα επεμβαίνουν, αν κάποιο απ’ αυτά δεχθεί επίθεση.
«Η βουλησή μας είναι σαφώς να αναλάβει η Ευρώπη τη στρατηγική αυτονομία της και να ενισχύσει την αλληλεγγύη της σε ό,τι αφορά την άμυνα», δήλωσε ο Μακρόν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Φινλανδό ομόλογό του.

Η Στρατηγική Τύφλωση που οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή


γράφει ο Διονύσιος Τσιριγώτης
Τα ξημερώματα της 26ης Αυγούστου του 1922 (νέο ημερολόγιο) ξεκίνησε η επίθεση των κεμαλικών στρατιωτικών δυνάμεων, έναντι της ελληνικής στρατιάς Μικράς Ασίας, συνωθώντας στην άμεση κατάρρευση του ελληνικού μετώπου, στην άτακτη οπισθοχώρηση των ελληνικών δυνάμεων και στις συμπαρομαρτούσες τραγικές απολήξεις για τον Ελληνισμό της περιοχής. Η νικηφόρα αντεπίθεση του Μουσταφά Κεμάλ, αποδίδεται στην επίτευξη του τακτικού αιφνιδιασμού της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας, αξιοποιώντας κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό, τη διαμορφωθείσα τοπική υπεροχή στρατιωτικής ισχύος στο νότιο τμήμα του ελληνικού μετώπου, στην προεξέχουσα του Αφιόν Καραχισάρ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...