Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018

Η Μονή της Παναγίας Σουμελά άνοιξε τις πύλες της για το κοινό


Το Μοναστήρι της Παναγίας του Σουμελά, στον Πόντο και στην πόλη της Τραπεζούντας, άνοιξε και πάλι τις πύλες του για το κοινό, με από πολύμηνες εργασίες για λόγους ασφαλείας.

Επίσης, μια νέα πτέρυγα έγινε επισκέψιμη για το κοινό, ενώ το 2019 αναμένεται να είναι προσβάσιμος όλος ο χώρος.

Δείτε φωτογραφίες:

Α’ Ενετοτουρκικός Πόλεμος (1463-79) και οι Έλληνες… Δόξα, αίμα και ελπίδαΜετά την κατάκτηση της Πόλης ο Μωάμεθ Β’ στράφηκε κατά του τελευταίου ελληνικού ερείσματος στην Πελοπόννησο. Μεταξύ του 1459 και 1461 η Πελοπόννησος σαρώθηκε από τις τουρκικές ορδές. Ο Μωάμεθ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη διχόνοια μεταξύ των δύο δεσποτών, αδελφών Θωμά και Δημητρίου Παλαιολόγων και κατέλαβε, χωρίς σοβαρή αντίσταση την περιοχή.

Στο Διεθνές Δικαστήριο για τις βρετανικές βάσεις πήγε ο γενικός εισαγγελέας Κύπρου


Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης καλείται να γνωμοδοτήσει κατά πόσον είναι νόμιμο, με βάση το διεθνές δίκαιο, η Βρετανία να κατέχει έδαφος στο νησί Μαυρίκιος στον Ινδικό Ωκεανό, το οποίο αποτέλεσε πρώην αποικία της και το οποίο η Βρετανία χρησιμοποιεί ως στρατιωτική βάση.
Η γνωμοδότηση του Δικαστηρίου θα έχει προεκτάσεις στην Κύπρο και σε άλλες χώρες, όπου η Βρετανία διατηρεί Βάσεις. Η εκδίκαση της υπόθεσης του Μαυρίκιου εναντίον της Βρετανίας θα αρχίσει τη Δευτέρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Λένινγκραντ - Η Πολιορκία των 900 ημερών - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ


 Η Πολιορκία του Λένινγκραντ ή Πολιορκία των 900 ημερών είναι το σύνολο των πολεμικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στο Λένινγκραντ (η σημερινή Αγία Πετρούπολη) και την ευρύτερη περιοχή του, από το Σεπτέμβριο του 1941 έως τον Ιανουάριο του 1944. Αποτελεί τμήμα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, δηλ. του Ανατολικού Μετώπου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Προετοιμασία της επιχείρησης

Περνώντας μέσα από τις Βαλτικές Δημοκρατίες, των οποίων οι κάτοικοι ήταν ευνοϊκά διακείμενοι προς τους ναζί, η Βέρμαχτ έφθασε προ των πυλών του Λένινγκραντ στις 4 Σεπτεμβρίου 1941. Η σοβιετική πόλη είχε αρχίσει να προετοιμάζεται από τον Ιούνιο, όταν χιλιάδες χιλιόμετρα κανονικών αλλά και πρόχειρων οχυρώσεων κατασκευάσθηκαν από επιστρατευμένους κατοίκους υπό τις οδηγίες του Κλιμ Βοροσίλοβ.

Ανατ. Ουκρανία: Νεκρός ο ηγέτης των φιλορώσων του Ντονιέτσκ… είναι πολύ επικίνδυνοΟ ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο σκοτώθηκε σήμερα σε έκρηξη σε καφέ στο κέντρο του Ντονιέτσκ, ένα από τα προπύργια των αυτονομιστών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DAN. «Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε το πρακτορείο προσθέτοντας ότι οι συνθήκες (της επίθεσης) βρίσκονται στο στάδιο της διαλεύκανσης».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...