Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

Παραλήρημα Τσαβούσογλου και υπερπτήσεις την ώρα των εγκαινίων στη Σμύρνη


Παραλήρημα Τσαβούσογλου και  υπερπτήσεις την ώρα των εγκαινίων στη Σμύρνη
Στη Σμύρνη βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, για να παραστεί στην τελετή επανεγκατάστασης του  Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο ανακαινισμένο ιδιόκτητο κτίριο Καπετανάκη. 

Εκεί συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος επίσης παρέστη στην τελετή.
Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ntv ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι εδώ και καιρό οι δυο χώρες αντιμετωπίζουν φουρτουνιασμένες στιγμές, όμως βλέπουν τον διάλογο ως λύση για κάθε πρόβλημα.
Η Τουρκία και η Ελλάδα αποτελούν δύο κράτη με δεμένη γεωγραφία και ιστορία. Αποτελούμε δύο μεγάλους πολιτισμούς, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ιερώνυμος: Φοβάμαι όσους κάνουν πως μας αγαπούν, όχι τους Τούρκους!


«Εγώ δεν φοβάμαι πολύ την Τουρκία, σαν Τουρκία. Φοβάμαι τους άλλους, που είναι ήρεμοι και κάνουν πως μας αγαπούν, αλλά δεν μας αγαπούν» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Σε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma Κύπρου, ο κ. Ιερώνυμος αναφερόμενος σε αυτούς που κάνουν πως αγαπούν την Ελλάδα, αν και δεν τους κατονόμασε, πρόσθεσε:

Έγγραφο της CIA 1964 εν μέρει βασισμένο στα βρετανικά σενάρια διχοτόμησης 1956-57


Αναφέρομαι στο άρθρο του δημοσιογράφου κ. Νίκου Μελέτη 31.8.2018 που αναρτήθηκε εδώ:http://www.onisilos.gr/?p=19824 απόwww.apopseis.com (αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες)  με τίτλο «Απόρρητο έγγραφο: Η CIA σχεδίαζε διχοτόμηση και ανταλλαγή πληθυσμών σε Κύπρο και Θράκη». το οποίο ξεκινά με τα εξής:

«Τα σενάρια διχοτόμησης της Κύπρου ή ακόμη και ανταλλαγής πληθυσμών με αποχώρηση των Τουρκοκυπρίων και παραχώρηση για την εγκατάσταση τους είτε στη Θράκη, είτε σε μεγάλα νησιά του Αιγαίου, περιλαμβάνονταν σε μακροσκελή απόρρητη ανάλυση της CIA.

Τι άλλο θα κάνουν οι Τούρκοι... Ανοίγουν θέμα για τη μαστίχα του Αιγαίου


Τι άλλο θα κάνουν οι Τούρκοι... Ανοίγουν θέμα για τη μαστίχα του Αιγαίου
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Απέτυχαν κατά το παρελθόν να δημιουργήσουν σύγχυση για την προέλευση της και επανέρχονται σήμερα διά της πλαγίας οδού, ανοίγοντας τον δήθεν επιστημονικό διάλογο για το Μαστιχόδεντρο του Αιγαίου. 

Όταν μας επισκέπτεται στην Ελλάδα ο Α/ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ, σίγουρα… κάτι σημαίνει.


Στην Ελλάδα θα βρίσκεται σήμερα και αύριο Από 3 έως 4 Σεπτεμβρίου 2018, ο αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (Chairman of the Joint Chiefs of Staff), στρατηγός (των Πεζοναυτών) Τζόσεφ Ντάνφορντ, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Έλληνας ομόλογός του, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, με τον οποίο διατηρεί εξαιρετικά φιλικές και ειλικρινείς σχέσεις.

Ο άγνωστος Παύλος Σαντορίνης: Μαθητής του Αϊνστάιν και εφευρέτης του ραντάρ


0AA0BFF2-67C8-483C-99A9-736F3AA361E9
Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του διαδικτύου είναι ότι μπορεί να βρει κάποιος με μια απλή ή πιο σύνθετη αναζήτηση στοιχεία για κάποια πρόσωπα τα οποία δεν υπάρχουν σε κανένα βιβλίο ή είναι εξαιρετικά δυσεύρετα.
Για τον Παύλο Σαντορίνη γνωρίζαμε από το λήμμα της Εγκυκλοπαίδειας ΠΑΠΥΡΟΣ- ΛΑΡΟΥΣ- ΜΠΡΙΤΑΝΙΚΑ που αναφέρεται σ’ αυτόν ,ότι ήταν φυσικός και εφευρέτης. Αναφέρονται με περισσότερα στοιχεία μερικές από τις εφευρέσεις του (ραδιοπυροσωλήνας, εκατοστομετρικό ραντάρ κ.α.). Ωστόσο σε καμία άλλη γενική εγκυκλοπαίδεια δεν γίνεται αναφορά σ’ αυτόν.
Εξαίρεση αποτελεί η ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΩΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (έκδοση 2016) που περιλαμβάνει ένα σύντομο βιογραφικό του Σαντορίνη.

Απλές ασκήσεις για την ενδυνάμωση των μυών της μέσης

  "οὐκ ἐν τῷ μεγάλῳ τὸ εὖ κείμενον εἶναι, ἀλλὰ ἐν τῷ εὖ τὸ μέγα" (ΑθήναιοςΔειπνοσοφισταί, 14, 629a-b) ή "οὐκ ἐν τῷ μεγάλῳ τὸ εὖ κείμενον εἴη, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ μέγα" (Διογένης Λαέρτιος VII.21)

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η σημασία που έδιναν οι Αρχαίοι Έλληνες στην γυμναστική ήταν μέγιστη, ήταν άλλωστε εκείνοι που την εφηυράν και πρωτοεφάρμοσαν.

Ο πρώην διοικητής της ΚΥΠ μιλά στο Sputnik για την τουρκική βάση στην Κύπρο


Σημείο ελέγχου στο σύνορο με το κατεχόμενο μέρος της Κύπρου
O αντιστράτηγος ε.α. και πρώην διοικητής της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Ανδρέας Πενταράς, εξηγεί στο Sputnik τις πιθανότητες, αλλά και τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης δημιουργίας τουρκικής στρατιωτικής βάσης στα κατεχόμενα της Κύπρου.
Το δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας για το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας βάσης του πολεμικού ναυτικού τηςΤουρκίας στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου συνεχίζει να δημιουργεί αίσθηση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...