Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ποιό είναι το F-35 Lightning II, όλα τα στοιχεία


Το F-35 Lightning II
Το F-35 Lightning II είναι ένα μονοθέσιο, μονοκινητήριο, χαμηλής παρατηρησιμότητας μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς. Κατασκευάζεται από μια κοινοπραξία εταιριών της οποίας ηγείται η Lockheed Martin με σημαντικότερους εταίρους τις Northrop Grumman και BAe Systems. Το F-35 αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, με την πρώτη πτήση να έχει λάβει χώρα στις 15 Δεκεμβρίου του 2006.

F 35 Lightning II stealth fighter Το νέο υπερόπλο

Η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας

H Αγία Σοφία της Τραπεζούντας

Η Αγία Σοφία Τραπεζούντας, ναός με εξέχουσα θέση τόσο ανάμεσα στα μνημεία του Πόντου, όσο και ανάμεσα στα βυζαντινά μνημεία ευρύτερα, οφείλει τη σημασία της στη σύνδεσή της με ποικίλες ιστορικές και αρχαιολογικές παραμέτρους. Πρώτα απ' όλα αποτελεί ένα μνημείο σαφώς συνυφασμένο, ήδη από την ίδρυσή του, με την τοπική αυτοκρατορική δυναστεία των Μεγάλων Κομνηνών.

Πλησιάζει η πρεμιέρα της BMW X7

Ένα μήνα νωρίτερα από το αναμενόμενο θα παρουσιαστεί η νέα BMW X7.

Παρόλο που περιμέναμε το ντεμπούτο της νέας BMW X7 τον ερχόμενο Νοέμβρη στο Λος Αντζελες, νέες πληροφορίες από του Βαυαρούς αναφέρουν πως θα τη δούμε νωρίτερα.

Η νέα Χ7 αναμένεται να γίνει ακόμη πιο πολυτελής για να ανταγωνιστεί τα Range Rover και την Mercedes GLS προσφέροντας χώρο και για 7 επιβάτες και μεγάλους χώρους. Για αυτό τον λόγο θα βασιστεί πάνω σε μια μακρύτερη έκδοση της CLAR πλατφόρμας στην οποία θα βασίζεται και η Χ5 και χρησιμοποιείται ήδη στη νέα 7άρα και 5άρα. Ωστόσο, σε επίπεδο εμφάνισης τα μόνα στοιχεία που έχουμε ως σημείο αναφοράς είναι το πρωτότυπο μοντέλο που είχε λανσαριστεί στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, όπως επίσης και τα  πρώτα σκίτσα που απεικονίζουν το μοντέλο παραγωγής.

Συνεχίζεται η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο

Δεκάδες νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά

Οι 36 έγιναν από δύο κατασκοπευτικά CN-235

Δεκάδες νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά


Δεκάδες νέες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και παραβάσεις του FIR Αθηνών πραγματοποίησαν την Παρασκευή τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, τέσσερα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 37 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι 36 έγιναν από δύο κατασκοπευτικά CN-235 και η μία από ένα ζεύγος F-16.

Η Περιφέρεια Μακεδονίας προανήγγειλε αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Λουδία


Θα έχουν προϋπολογισμό περίπου 600.000 ευρώ

Η Περιφέρεια Μακεδονίας προανήγγειλε αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Λουδία

Εκτεταμένοι καθαρισμοί πρόκειται να γίνουν στην Τάφρο 66 και τον ποταμό Λουδία, καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκήρυξε τις σχετικές παρεμβάσεις για τη διατήρηση της διοχετευτικότητας των ποταμών και τη συντήρηση των σχετικών αντιπλημμυρικών έργων για τα έτη 2018 - 2019.

Hockenheim BMW Z3 2 8 Roadster

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...