Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018

Αλβανία: Ο Ντούλες ζητά έρευνα από Έλληνα ιατροδικαστή, για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα


Ο αρχηγός του Κόμματος της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Βαγγέλης Ντούλες, επισκέφθηκε το σπίτι του ‘εξτρεμιστή’ που σκοτώθηκε από τις δυνάμεις Renea,  γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Στην Εισαγγελία Αθηνών ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα - Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί σε ξένη χώρα σε βαθμό κακουργήματος


Τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα καλείται να διερευνήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας καθώς αφορά έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί σε ξένη χώρα και δη σε βαθμό κακουργήματος.

Λαφαζάνης: «Ακραία αυταρχική ενέργεια η θανάτωση του Κ.Κατσίφα»

«Η προφανής διαφωνία μας με τις απόψεις και τις ενέργειες του Κωνστ. Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Αλβανικών ειδικών αστυνομικών δυνάμεων, δεν σκιάζει καθόλου την δίκαιη απαίτηση μας να γίνει γνωστή όλη η αλήθεια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 35χρονος ομογενής έχασε την ζωή του και για τον τρόπο που τελικά έδρασε η Αλβανική Αστυνομία» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας και η στάση των Αθηνών

Η δολοφονία του Έλληνα ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις αλβανικές αρχές κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης προς τιμήν Ελλήνων στρατιωτικών πεσόντων κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 στο χωριό Βουλιαράτες και η εν συνεχεία θέση του Αλβανού πρωθυπουργού που μίλησε περί εξτρεμιστικής τρέλας επαναφέρει στην επιφάνεια το θέμα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Το εδαφικό ζήτημα της Βορείου Ηπείρου, η παρουσία της ελληνικής μειονότητας στο αλβανικό έδαφος και ο τρόπος αντιμετώπισής της από τις αλβανικές αρχές, υπήρξαν ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις από την εποχή ακόμη της ίδρυσης του αλβανικού κράτους.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Δείτε το βίντεο του ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ Κωνσταντίνου Κατσίφα και ακούστε προσεκτικά τι λέει εκείνος και τα άλλα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΛΑΨΤΕ!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε τον ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ Κωνσταντίνο Κατσίφα πιτσιρικά, να δίνει συνέντευξη σε Ελλληνικό Κανάλι, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ...!!!


Δείτε το παληκάρι που μας έφαγαν οι Αλβανοί... Όταν πήγαινε ακόμη Σχολείο στους Βουλιαράτες... Δείτε το απίστευτο ντοκουμέντο!

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018

Μεταξάς: Το ΟΧΙ, η θαλάσσια κυριαρχία και η πίστη για την ήττα του ΧίτλερΣτις 30 Οκτωβρίου 1940, δύο μόλις ημέρες μετά την έκρηξη του πολέμου, ο τότε πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς, μίλησε στους σημαντικότερους δημοσιογράφους του αθηναϊκού Τύπου, σχετικά με το πως ο πόλεμος έφτασε στην Ελλάδα, τους λόγους για τους οποίους απέρριψε το ιταλικό τελεσίγραφο και την πρόβλεψή του για προσάρτηση των Δωδεκανήσων.
«Κύριοι έχω λογοκρισία και μπορώ να σας υποχρεώσω να γράψετε μόνον ότι θέλω. Αυτήν την ώρα όμως δεν θέλω μόνον την πέννα σας. Θέλω και την ψυχή σας. Για αυτό σας κάλεσα σήμερα για να μιλήσω με χαρτιά ανοικτά. Θα σας πω για τα πάντα…Μη νομίσετε ότι η απόφαση του ΟΧΙ πάρθηκε έτσι, σε μια στιγμή, ή ότι δεν έγινε παν το επιτρεπόμενο για να αποφύγουμε τον πόλεμο. Από την εποχή της κατάληψης της Αλβανίας (από τους Ιταλούς), το Πάσχα πέρυσι, το πράγμα άρχισε να φαίνεται.

Η μεγάλη συνεισφορά των Ελλήνων στη Νίκη ...


 Βάση όλων των αδιαμφισβήτητων ιστορικών ντοκουμέντων και των δηλώσεων όλων των ηγετών των "συμμάχων" (Τσόρτσιλ, Στάλιν κλπ) αλλά και του ίδιου του Χίτλερ, οι Έλληνες πέτυχαν την αναστολή της κεραυνοβόλου γερμανικής επιθέσεως (blitzkrieg) και συνέβαλαν καθοριστικά στην συμμαχική νίκη ενάντια στις δυνάμεις του άξονα...

Η ανακοίνωση-διαμαρτυρία του ΥΠΕΞ για τον θάνατο του ΒορειοηπειρώτηΤην «απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών», κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Κων. Κατσίφας στους Βουλιαράτες Αλβανίας, αναμένει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του. Το ΥΠΕΞ εκφράζοντας τη βαθειά λύπη του για το θάνατο του ομογενή, χαρακτηρίζει εξάλλου «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αλβανία: Νεκρός ο μόλις 35 ετών Βορειοηπειρώτης από πυρά Ειδικών Δυνάμεων (vid.)


Νεκρός έπεσε από τα πυρά των Αλβανικών Ειδικών Δυνάμεων ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης  Κωνσταντίνος Κατσίφας  ο οποίος είχε κρυφτεί στο υδραγωγείο του χωριού από όπου πυροβολούσε κατα των Αστυνομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων στο Himara.gr, στις 10πμ 35χρονος Βορειοηπειρώτης από τους Βουλιαράτες πυροβόλησε στον αέρα ενώπιον αστυνομικών προσπαθώντας να τους εμποδίσει να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που βρισκόταν στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων, σε περίοπτη θέση στην περιοχή. Στην συνέχεια διέφυγε στην ορεινή περιοχή για να αποφύγει την σύλληψη.

Η οργάνωση του Ελληνικού Πεζικού στην εποποιία του 1940


Το Πεζικό ήταν και το 1940 ο «βασιλιάς» της μάχης, αποτελώντας τον όγκο του Ελληνικού Στρατού. Από τις 24 συνολικά μεραρχίες ή το αντίστοιχο αυτών που ο Στρατός παρέταξε το 1940-41, οι 22 ήταν σχηματισμοί Πεζικού.

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΥΚΑ

Το πεζικό ήταν οργανωμένο σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρότυπα, σε ομάδες, διμοιρίες, λόχους, τάγματα και συντάγματα. Ωστόσο το ελληνικό οργανωτικό υπόδειγμα παρέμενε οπισθοδρομικό, ακολουθώντας, περίπου, το ανάλογο του Γαλλικού Στρατού του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, βάσει του οποίου πολέμησε στο Μακεδονικό Μέτωπο, την Ουκρανία και τη Μικρά Ασία, στο διάστημα 1916-22.

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018

20 Οκτωβρίου: Η ΕΛΑΣ γιορτάζει τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο


H Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει σήμερα τον Προστάτη της, Άγιο Αρτέμιο.

Μετά την ενοποίηση των δύο Σωμάτων και την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, με εισήγηση της Θρησκευτικής Υπηρεσίας εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 398/1987 αναγνωρίστηκε ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Αρτέμιος προστάτης του Σώματος, η δε 20ή Οκτωβρίου η ημέρα που τιμάται η μνήμη του, ως επίσημη εορτή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Φ/Γ “Νικηφόρος Φωκάς”, η οποία φέρει επάξια το όνομα του Μεγάλου Αυτοκράτορα μας Νικηφόρου Β΄ Φωκά του επονομαζόμενου και ''λευκού θανάτου'' των Σαρακηνών ΄"κλώτσησε για άλλη μια φορά τους Τούρκους πειρατές από την Ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Η Φ/Γ “Νικηφόρος Φωκάς” έκανε νέο μπλόκο στο Barbaros και στην πολεμική...συνοδεία του

Την δεύτερη απάντηση μέσα σε 24 ώρες πήρε από τη Φ/Γ “Νικηφόρος Φωκάς” που επιτηρεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα επί της παράνομα δεσμευθείσας περιοχής των 44.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων δυτικά της Πάφου.

Κατά τις πληροφορίες του OnAlert τα ξημερώματα της Παρασκευής, σχεδόν την ίδια ώρα όπως και την περασμένη Πέμπτη, το τουρκικο ερευνητικό επιχείρησε να προκαλέσει εισερχόμενο στην περιοχή ελέγχου και ελληνικής κυριαρχίας. Η αντίδραση του πλοίου του ελληνικού στόλου ήταν εξίσου ακαριαία και δυναμική όπως και εικοσιτέσσερις ώρες νωρίτερα. 

To Μάρτιο φτάνουν τα Kiowa Warrior στην Ελλάδα .Φωτογραφίες.


Με γρήγορους ρυθμούς φαίνεται ότι θα προχωρήσει η παραλαβή των 70 ελικοπτέρων ελαφράς αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior από τον Ελληνικό Στρατό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα ελικόπτερα θα παραδοθούν τον Μάρτιο του 2019 και θα μεταφερθούν στην Ελλάδα με ναυλωμένο πλοίο μεταφορών το οποίο θα φέρει την πρώτη παρτίδα από τις ΗΠΑ, χωρίς όμως να είναι ακόμα γνωστός ο αριθμός που θα μεταφέρει. Πρόθεση είναι οι παραδόσεις να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν, ώστε ο τύπος να ενταχθεί άμεσα σε υπηρεσία σε μονάδες της Αεροπορίας Στρατού τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και σε μονάδες της ΑΣΔΕΝ.

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Τιμή σε έναν μεγάλο ιδεαλιστή Έλληνα


«Τελικά είμαι βέβαιος ότι το αντίθετο της ειρήνης δεν είναι ο πόλεμος αλλά ο εγωκεντρισμός -ο ατομικός, ο συλλογικός, ο εθνικός, ο φυλετικός». Αναλύοντας την πεποίθησή του αυτή ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος έκλεισε την ομιλία του με θέμα «Θρησκευτικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη: ορισμένες επισημάνσεις» στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να προστατεύσουν ExxonMobil στη Μεσόγειο…Η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να συμμετέχει στις τριμερείς συναντήσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο, μία κίνηση που αναβαθμίζει τον στρατηγικό ρόλο των τριών χωρών. Την αποκάλυψη έκανε ο Υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γουές Μίτσελ, ο οποίος θα επισκεφθεί την 1η Νοεμβρίου τη Λευκωσία.
Η επίσκεψη του θα συμπέσει με τις προετοιμασίες για τις γεωτρήσεις της Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ. Σύμφωνα με πληροφορίες η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να προστατεύσει το γεωτρύπανο της Exxon Mobil. Ο κ. Μίτσελ μίλησε χθες σε ημερίδα της δεξαμενής σκέψης της Ουάσιγκτον, Atlantic Council.

Η φρεγάτα TCG Giresun (F-491) συνοδεία στο “Barbaros”, έτοιμη δεύτερη ελληνική για την περιοχήΣε εγρήγορση είναι το Πολεμικό Ναυτικό, μερικές μόλις μέρες μετά την ολοκλήρωση της ετήσιας Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018”.
Πιο συγκεκριμένα, η πρόσφατη τουρκική προκλητικότητα στην Αν. Μεσόγειο με την αποστολή του ερευνητικού πλοίου RV BARBAROS HAYREDDIN PASA (IMO: 9538103) στην Κυπριακή ΑΟΖ καθώς και σε τμήμα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχει θέσει το Πολεμικό ναυτικό σε ετοιμότητα. Όπως είναι γνωστό η ελληνική φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς (F-466) κλάσης S, βρισκόταν μέχρι πριν από λίγες μέρες στις ακτές του Λιβάνου στην αποστολή«UNIFIL» του ΟΗΕ.

Περικαλλής ναός στο Κίεβο, “δώρο” στο Οικουμενικό ΠατριαρχείοΗ Ουκρανία αποφάσισε  να δώσει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως το δικαίωμα χρήσης περικαλλούς  ναού, ο οποίος θα του χρησιμεύει πλέον ως έδρα στο Κίεβο, μετά την απόφασή του να αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της ουκρανικής εκκλησίας.
Συνολικά 237 βουλευτές (απαιτούνταν κατ’ ελάχιστον 226) ψήφισαν υπέρ ενός νόμου προς την κατεύθυνση αυτή που προτάθηκε από τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος θα πρέπει και να τον δημοσιεύσει για να τεθεί σε ισχύ. Βάσει του νόμου αυτού, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως αποκτά δικαίωμα «δωρεάν και μόνιμης χρήσης» του ναού του Αγίου Ανδρέα του Κιέβου, ενός από τα εμβληματικά μνημεία της ουκρανικής πρωτεύουσας, ιδιοκτήτης του οποίου θα παραμείνει ωστόσο το κράτος.

ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΊ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ!

ΣΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΙΓΟΥΡΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε μετωπική αντιπαράθεση της Τουρκίας με την Κίνα εξελίσσεται το θέμα των τουρκόφωνων μουσουλμάνων Ουιγούρων που κατοικούν στο βορειοανατολικό τμήμα της Κίνας.

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

“ΒΟΜΒΑ” μεγατόνων από τον Σαλβίνι από τη Μόσχα κατά της Τουρκίας για το Κυπριακό…Νέο μήνυμα προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς έστειλε από την Μόσχα, όπου βρίσκεται, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι με ευθεία αναφορά του στην Τουρκία και στο Κυπριακό.
«Ας μην διανοηθούν να μας στείλουν επιτρόπους, τρόικες και μικρούς και μεγάλους ιδιοκτήτες», τόνισε ο Σαλβίνι, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι ο ιταλικός δημόσιος προϋπολογισμός θα εγκριθεί και από το ιταλικό κοινοβούλιο και θα τεθεί σε εφαρμογή. Σε ότι αφορά τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τις χαρακτήρισε «οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική παραφροσύνη».

ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΑΗΤΗΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ! Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς: ΦΥΓΕ… ΔΕΝ έχεις άδεια!


Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς: ΦΥΓΕ… ΔΕΝ έχεις άδεια! Barbaros: Τουρκική η Υφαλοκρηπίδα…


Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στην φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” και το ερευνητικό τουρκικό Μπραρμπαρός, όταν το δεύτερο πέρασε εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στις 3 το πρωί της Πέμπτης. Η διοίκηση της φρεγάτας κάλεσε το Μπαρμπαρός να απομακρυνθεί και μετά από το πρώτο μήνυμα άρνησης και πιθανότατα κατόπιν εντολών από την τουρκική πλευρά, το ερευνητικό σκάφος κινήθηκε ξανά και απομακρύνθηκε.
“ΩΡΑ, 03.00 π.μ. Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς: RV Barbaros, καλείσαι να εξέλθεις αυτή τη στιγμή από την περιοχή. Δεν διαθέτεις άδεια για την διεξαγωγή ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η ελληνική φρεγάτα προκάλεσε επεισόδιο σε βάρος του Barbaros – Θα κτυπήσουμε αν…»!


Για «επεισόδιο» ανάμεσα στην φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» και την τουρκική φρεγάτα TCG Giresun (F 491) κλάσης «G»,​ που *** όπως αποκάλυψε το pronews.gr έπλευσε για να αντιμετωπίσει το ελληνικό σκάφος, αλλά και το ερευνητικό Barbaros, μιλάει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών! 

Η ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ:

Αυτη είναι η ελίτ των ελίτ στις ειδικές δυνάμεις

«Ζ ΜΑΚ»: Η ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων που κανείς δεν γνωρίζει το πρόσωπο και το όνομα τους - ΒΙΝΤΕΟ

80166261-C48A-414A-8143-B1F0056D77A7
Η «Ζ ΜΑΚ» είναι η ελίτ των ειδικών δυνάμεων. Ποτέ δεν δείχνουν το πρόσωπό τους και κανείς δεν γνωρίζει τα ονόματά τους, εκτός από τους αξιωματικούς της μονάδας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων» η κάμερα του ΑΝΤ1 ακολούθησε την επίλεκτη μονάδα σε δύο αποβάσεις σε δύο διαφορετικά νησιά, η μία εκ των οποίων έγινε μέσα στο σκοτάδι.

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

Ένα κείμενο από την Κύπρο μας που πρέπει να το διαβάσει προσεκτικά κάθε Έλληνας

Τα τσουνάμια και η Κύπρος

Η Τουρκία του 2018 είναι ισχυρός παίκτης. Όχι μόνο στη γεωστρατηγική περιοχή της. Είναι διεθνής παίκτης. Είναι κυρίαρχη Δύναμη (εξ αντικειμένου) στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας, της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου. Είναι ταυτοχρόνως ισχυρή στις διάφορες Βαλκανικές χώρες, όπου προδιαγράφεται ότι θα εκτυλιχθούν στο προβλεπτό μέλλον πολιτικοστρατιωτικές δραματικές εξελίξεις…

O Π.Ο.Υ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση για τον Έμπολα

O Π.Ο.Υ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση για τον Έμπολα

33 κρούσματα του Έμπολα μέσα σε μία εβδομάδα στον Κονγκό, 24 από τους ασθενείς υπέκυψαν. Ο ΠΟΥ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση μιας επιτροπής διαχείρισης υγειονομικών κρίσεων.

Οι αρχές της ΛΔ Κονγκό επιβεβαίωσαν 33 κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο ιός Έμπολα την περασμένη εβδομάδα και οι 24 από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν υπέκυψαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της αφρικανικής χώρας τη Δευτέρα.

«Τα αστεία του Αλβανού ποδοσφαιριστή με το ελληνικό διαβατήριο»

Πριν από λίγες ημέρες ο Αλβανός παίκτης της Εθνικής Αλβανίας, Μεργκίμ Μαβράι έγινε το επίκεντρο μια κριτικής στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, μετά την είδηση ότι είχε παραλάβει ένα ελληνικό διαβατήριο. 

Ο Σταυρός

Ο Σταυρός Στα ρωµαϊκά χρόνια ο σταυρός εθεωρείτο σύµβολο τιµωρίας, ντροπής και κατάρας. Εκεί επάνω σταύρωναν τους εγκληµατίες για να πεθάνουν µέσα σε φρικτούς πόνους. Πάνω στο σταυρό κάρφωσαν και τον Ιησού Χριστό, το ∆ιδάσκαλο της Αγάπης, σαν να ήταν κακούργος. Από τότε ο σταυρός, από σύµβολο ντροπής, έγινε καύχηµα και καµάρι για τους χριστιανούς. Υπάρχει σαν σύµβολο στις σηµαίες πολλών κρατών και στην ελληνική. Βρίσκεται ψηλά στα καµπαναριά και στους θόλους των εκκλησιών µας. Στολίζει τα στήθη πολλών χριστιανών κι είναι το φυλαχτό τους. Για τους χριστιανούς ο σταυρός είναι και σύµβολο αγάπης και θυσίας.

Άγγελος Συρίγος – Σκηνικό κρίσεως από Κύπρο έως Κρήτη


Τ​​ις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει έρευνες στο τεμάχιο 10 νοτίως της Κύπρου η αμερικανική εταιρεία ExxonMobil. Οι αντιδράσεις της Τουρκίας είναι βέβαιες. Το ερώτημα είναι μέχρι πού θα φτάσουν. Η προσοχή μας εντοπίζεται στο σύγχρονο γεωτρητικό σκάφος «Πορθητής» (Φατίχ) που απέκτησε πρόσφατα. Πού ακριβώς θα κινηθεί; Θα πάει ανάμεσα στην Τουρκία και στα Κατεχόμενα; Θα επιχειρήσει στην περιοχή δυτικώς της Κύπρου και ανοιχτά του ακρωτηρίου Ακάμας; Ή θα επιλέξει κάποιο από τα τεμάχια νοτίως του νησιού όπου εντοπίζεται το ενδιαφέρον των ξένων πετρελαϊκών εταιρειών;

“Αμαζόνες της Δαχομέης”: Ακατάβλητες πολεμίστριες της Μαύρης ΗπείρουΟ πόλεμος δεν είναι για τις γυναίκες ισχυρίζονται ορισμένοι. Ωστόσο σε πλείστες όσες περιπτώσεις οι γυναίκες συμμετείχαν στους πολέμους. Κάποτε σχηματίστηκαν ακόμα και στρατιωτικά σώματα γυναικών. Διάσημος άλλωστε ήταν ο θρύλος των Αμαζόνων, των γυναικών πολεμιστριών, στην αρχαιότητα.
Ένα καθαρά γυναικείο στρατιωτικό σώμα ήταν και αυτό των «Αμαζόνων της Δαχομέης». Η πραγματική ονομασία του σώματος ήταν Ν’ Νονμιτόν, που στην τοπική γλώσσα σημαίνει «οι μητέρες μας». Η Δαχομέη, το σημερινό Μπενίν της Αφρικής, υπήρξε κάποτε ένα ισχυρό βασίλειο μέχρι την υποταγή τους στους Γάλλους αποικιοκράτες.

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

Απλές ασκήσεις για την ενδυνάμωση των μυών της μέσης

  "οὐκ ἐν τῷ μεγάλῳ τὸ εὖ κείμενον εἶναι, ἀλλὰ ἐν τῷ εὖ τὸ μέγα" (ΑθήναιοςΔειπνοσοφισταί, 14, 629a-b) ή "οὐκ ἐν τῷ μεγάλῳ τὸ εὖ κείμενον εἴη, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ μέγα" (Διογένης Λαέρτιος VII.21)

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η σημασία που έδιναν οι Αρχαίοι Έλληνες στην γυμναστική ήταν μέγιστη, ήταν άλλωστε εκείνοι που την εφηυράν και πρωτοεφάρμοσαν.

Bloomberg: Ο Πειραιάς, νούμερο ένα λιμάνι της Ευρώπης!


Το λιμάνι του Πειραιά τείνει να γίνει το νούμερο ένα λιμάνι της Μεσογείου και της Ευρώπης, κατέχοντας κυρίαρχο ρόλο στην κινεζική πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος», μεταδίδει το Bloomberg.

Προσθέτει ότι η COSCO αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης λιμένων και έχει τεθεί επικεφαλής της κινεζικής αυτής πρωτοβουλίας.