Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018

Έλληνας αιματολόγος και η ομάδα του δίνουν ελπίδα σε καρκινοπαθείςΜια νέα ισχυρότερη ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου ανέπτυξαν και άρχισαν να δοκιμάζουν επιστήμονες στη Βρετανία, με επικεφαλής έναν ελληνικής καταγωγής αιματολόγο. Οι ερευνητές δημιούργησαν με τη βοήθεια γενετικής τροποποίησης ένα νέο είδος «τούρμπο» ανοσοποιητικού κυττάρου, το CAR19-iNKT, το οποίο θα μπορούσε μελλοντικά να παραχθεί μαζικά και να χρησιμοποιηθεί σε καρκινοπαθείς.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή αιματολογίας Αναστάσιο Καραδημήτρη του Τμήματος Ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό “Cancer Cell”, δήλωσαν ότι, αν και βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, η έρευνά τους σηματοδοτεί την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς ανοσοθεραπειών τύπου CAR-Τ.

Δεκαπενθήμερο Φεστιβάλ Ελληνικού Πολιτισμού στο ΣτρασβούργοΞεκίνησε το 1ο Δεκαπενθήμερο Φεστιβάλ του Ελληνικού Πολιτισμού σήμερα στο Στρασβούργο όπου, από 12 έως 28 Οκτωβρίου, θα προβληθεί ο ελληνικός πολιτισμός μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις σε όλη την πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Στο μενού του Φεστιβάλ, περιλαμβάνονται διαλέξεις από Έλληνες και ξένους ακαδημαϊκούς και ανθρώπους των γραμμάτων, συνέδρια και ημερίδες, κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις φωτογραφίες, εκμάθηση παραδοσιακών χορών, εργαστήρια ψηφιδωτού, αγιογραφίας και μωσαϊκού, μουσικές βραδιές με ελληνική κουζίνα, συναυλίες βυζαντινής, ρεμπέτικης και σύγχρονης μουσικής, αλλά και ελληνική όπερα.

ΥΕΘΑ: Τι συζήτησε ο Πάνος Καμμένος με την Διοίκηση της Lockheed Martin

Ο Υπουργός Άμυνας στο πλαίσιο επίσκεψής του στις ΗΠΑ, συνεχίζει να πραγματοποιεί συναντήσεις και επισκέψεις σύμφωνα με την ατζέντα του. Αυτή τη φορά, ο ΥΕΘΑ βρέθηκε στον διεθνώς αναγνωρισμένο κολοσσό αμυντικής βιομηχανίας Lockheed Martin.

Ο Πάνος Καμμένος, παρά τις πρόσφατες επιθέσεις και τα διάφορα «μέτωπα¨που άνοιξαν στο εσωτερικό, συνέχισε το πρόγραμμά του και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση της εταιρείας.

Ομιλία Γεωργίου Παπασημάκη για τον Παύλο Μελά


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...