Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

Ένα κείμενο από την Κύπρο μας που πρέπει να το διαβάσει προσεκτικά κάθε Έλληνας

Τα τσουνάμια και η Κύπρος

Η Τουρκία του 2018 είναι ισχυρός παίκτης. Όχι μόνο στη γεωστρατηγική περιοχή της. Είναι διεθνής παίκτης. Είναι κυρίαρχη Δύναμη (εξ αντικειμένου) στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας, της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου. Είναι ταυτοχρόνως ισχυρή στις διάφορες Βαλκανικές χώρες, όπου προδιαγράφεται ότι θα εκτυλιχθούν στο προβλεπτό μέλλον πολιτικοστρατιωτικές δραματικές εξελίξεις…

O Π.Ο.Υ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση για τον Έμπολα

O Π.Ο.Υ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση για τον Έμπολα

33 κρούσματα του Έμπολα μέσα σε μία εβδομάδα στον Κονγκό, 24 από τους ασθενείς υπέκυψαν. Ο ΠΟΥ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση μιας επιτροπής διαχείρισης υγειονομικών κρίσεων.

Οι αρχές της ΛΔ Κονγκό επιβεβαίωσαν 33 κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο ιός Έμπολα την περασμένη εβδομάδα και οι 24 από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν υπέκυψαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της αφρικανικής χώρας τη Δευτέρα.

«Τα αστεία του Αλβανού ποδοσφαιριστή με το ελληνικό διαβατήριο»

Πριν από λίγες ημέρες ο Αλβανός παίκτης της Εθνικής Αλβανίας, Μεργκίμ Μαβράι έγινε το επίκεντρο μια κριτικής στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, μετά την είδηση ότι είχε παραλάβει ένα ελληνικό διαβατήριο. 

Ο Σταυρός

Ο Σταυρός Στα ρωµαϊκά χρόνια ο σταυρός εθεωρείτο σύµβολο τιµωρίας, ντροπής και κατάρας. Εκεί επάνω σταύρωναν τους εγκληµατίες για να πεθάνουν µέσα σε φρικτούς πόνους. Πάνω στο σταυρό κάρφωσαν και τον Ιησού Χριστό, το ∆ιδάσκαλο της Αγάπης, σαν να ήταν κακούργος. Από τότε ο σταυρός, από σύµβολο ντροπής, έγινε καύχηµα και καµάρι για τους χριστιανούς. Υπάρχει σαν σύµβολο στις σηµαίες πολλών κρατών και στην ελληνική. Βρίσκεται ψηλά στα καµπαναριά και στους θόλους των εκκλησιών µας. Στολίζει τα στήθη πολλών χριστιανών κι είναι το φυλαχτό τους. Για τους χριστιανούς ο σταυρός είναι και σύµβολο αγάπης και θυσίας.

Άγγελος Συρίγος – Σκηνικό κρίσεως από Κύπρο έως Κρήτη


Τ​​ις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει έρευνες στο τεμάχιο 10 νοτίως της Κύπρου η αμερικανική εταιρεία ExxonMobil. Οι αντιδράσεις της Τουρκίας είναι βέβαιες. Το ερώτημα είναι μέχρι πού θα φτάσουν. Η προσοχή μας εντοπίζεται στο σύγχρονο γεωτρητικό σκάφος «Πορθητής» (Φατίχ) που απέκτησε πρόσφατα. Πού ακριβώς θα κινηθεί; Θα πάει ανάμεσα στην Τουρκία και στα Κατεχόμενα; Θα επιχειρήσει στην περιοχή δυτικώς της Κύπρου και ανοιχτά του ακρωτηρίου Ακάμας; Ή θα επιλέξει κάποιο από τα τεμάχια νοτίως του νησιού όπου εντοπίζεται το ενδιαφέρον των ξένων πετρελαϊκών εταιρειών;

“Αμαζόνες της Δαχομέης”: Ακατάβλητες πολεμίστριες της Μαύρης ΗπείρουΟ πόλεμος δεν είναι για τις γυναίκες ισχυρίζονται ορισμένοι. Ωστόσο σε πλείστες όσες περιπτώσεις οι γυναίκες συμμετείχαν στους πολέμους. Κάποτε σχηματίστηκαν ακόμα και στρατιωτικά σώματα γυναικών. Διάσημος άλλωστε ήταν ο θρύλος των Αμαζόνων, των γυναικών πολεμιστριών, στην αρχαιότητα.
Ένα καθαρά γυναικείο στρατιωτικό σώμα ήταν και αυτό των «Αμαζόνων της Δαχομέης». Η πραγματική ονομασία του σώματος ήταν Ν’ Νονμιτόν, που στην τοπική γλώσσα σημαίνει «οι μητέρες μας». Η Δαχομέη, το σημερινό Μπενίν της Αφρικής, υπήρξε κάποτε ένα ισχυρό βασίλειο μέχρι την υποταγή τους στους Γάλλους αποικιοκράτες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...