Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018

20 Οκτωβρίου: Η ΕΛΑΣ γιορτάζει τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο


H Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει σήμερα τον Προστάτη της, Άγιο Αρτέμιο.

Μετά την ενοποίηση των δύο Σωμάτων και την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, με εισήγηση της Θρησκευτικής Υπηρεσίας εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 398/1987 αναγνωρίστηκε ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Αρτέμιος προστάτης του Σώματος, η δε 20ή Οκτωβρίου η ημέρα που τιμάται η μνήμη του, ως επίσημη εορτή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Φ/Γ “Νικηφόρος Φωκάς”, η οποία φέρει επάξια το όνομα του Μεγάλου Αυτοκράτορα μας Νικηφόρου Β΄ Φωκά του επονομαζόμενου και ''λευκού θανάτου'' των Σαρακηνών ΄"κλώτσησε για άλλη μια φορά τους Τούρκους πειρατές από την Ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Η Φ/Γ “Νικηφόρος Φωκάς” έκανε νέο μπλόκο στο Barbaros και στην πολεμική...συνοδεία του

Την δεύτερη απάντηση μέσα σε 24 ώρες πήρε από τη Φ/Γ “Νικηφόρος Φωκάς” που επιτηρεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα επί της παράνομα δεσμευθείσας περιοχής των 44.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων δυτικά της Πάφου.

Κατά τις πληροφορίες του OnAlert τα ξημερώματα της Παρασκευής, σχεδόν την ίδια ώρα όπως και την περασμένη Πέμπτη, το τουρκικο ερευνητικό επιχείρησε να προκαλέσει εισερχόμενο στην περιοχή ελέγχου και ελληνικής κυριαρχίας. Η αντίδραση του πλοίου του ελληνικού στόλου ήταν εξίσου ακαριαία και δυναμική όπως και εικοσιτέσσερις ώρες νωρίτερα. 

To Μάρτιο φτάνουν τα Kiowa Warrior στην Ελλάδα .Φωτογραφίες.


Με γρήγορους ρυθμούς φαίνεται ότι θα προχωρήσει η παραλαβή των 70 ελικοπτέρων ελαφράς αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior από τον Ελληνικό Στρατό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα ελικόπτερα θα παραδοθούν τον Μάρτιο του 2019 και θα μεταφερθούν στην Ελλάδα με ναυλωμένο πλοίο μεταφορών το οποίο θα φέρει την πρώτη παρτίδα από τις ΗΠΑ, χωρίς όμως να είναι ακόμα γνωστός ο αριθμός που θα μεταφέρει. Πρόθεση είναι οι παραδόσεις να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν, ώστε ο τύπος να ενταχθεί άμεσα σε υπηρεσία σε μονάδες της Αεροπορίας Στρατού τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και σε μονάδες της ΑΣΔΕΝ.

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Τιμή σε έναν μεγάλο ιδεαλιστή Έλληνα


«Τελικά είμαι βέβαιος ότι το αντίθετο της ειρήνης δεν είναι ο πόλεμος αλλά ο εγωκεντρισμός -ο ατομικός, ο συλλογικός, ο εθνικός, ο φυλετικός». Αναλύοντας την πεποίθησή του αυτή ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος έκλεισε την ομιλία του με θέμα «Θρησκευτικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη: ορισμένες επισημάνσεις» στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...