Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018

ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ!

Αλβανός δημοσιογράφος... ξαφνιάζει: «Είναι ήρωας ο Κωνσταντίνος Κατσίφας»

Αλβανός δημοσιογράφος... ξαφνιάζει: «Είναι ήρωας ο Κωνσταντίνος Κατσίφας»
Δήλωση Αλβανού δημοσιογράφου ξαφνιάζει! Διαβάστεπαρακάτω τη δήλωση του:
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΦΑ
(Telnis Skuqi, Αλβανός δημοσιογράφος)

«Προφανώς ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο 35χρονος που σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της RΕΝΕΑ στα περίχωρα του χωριού Βουλιαράτες της νότιας Αλβανίας, είναι ήρωας για την Ελληνική Μειονότητα, επειδή ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αντιμετώπισε αυτό το γεγονός ως προσωπικό θέμα.
Για μένα το θύμα είναι ένας ήρωας, επειδή δεν εγκατέλειψε τη γενέτειρα όπως οι υπόλοιποι.

ΚΥΠΡΟΣ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Τη νύκτα της 12ης προς 13ης Νοεμβρίου, οι δύο αγωνιστές της ΕΟΚΑ Πρόδρομος Ξενοφώντος, 17 ετών και ο Γεώργιος Νικολάου, 26 ετών, άφηναν την τελευταία τους πνοή μετά τα φρικτά βασανιστήρια.Οι γονείς τους βρήκαν και τους δύο νεκρούς. Ο ένας είχε πεθάνει από το σιδερένιο στεφάνι που συνέθλιψε το κρανίο του. Ο άλλος είχε πνιγεί με πετρέλαιο. Τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι αγωνιστές στα χέρια των βρετανών χαρακτηρίστηκαν ως αποτρόπαια....

Οι αποικιοκράτες εφάρμοζαν μεσαιωνικούς τρόπους δοκιμασίας και εξευτελισμού, που οδηγούσαν με βεβαιότητα στο θάνατο.


Η σεξουαλική κακοποίηση και ο πνιγμός με το πετρέλαιο.

Η Μάχη της Ισσού: Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος κατατρόπωσε τον τριπλάσιο στρατό του ΔαρείουΟ δεύτερος θρίαμβος του Μεγάλου Αλεξάνδρου επί των Περσών μετά τον Γρανικό. Αυτή τη φορά, αντίπαλός του ήταν ο ίδιος ο βασιλιάς τους, Δαρείος Γ'.


Μετά τη Μάχη του Γρανικού και τη λύση του Γόρδιου Δεσμού, ο Μέγας Αλέξανδρος ολοκλήρωσε την κατάκτηση της Μικράς Ασίας και στράφηκε προς τη Συρία. Ο Δαρείος ανησύχησε και συγκρότησε -σύμφωνα με τον αρχαίο ιστορικό Αρριανό- ένα πανίσχυρο στρατό, αποτελούμενο από 600.000 πεζούς (ανάμεσά τους και 30.000 έλληνες μισθοφόροι), και 100.000 ιππείς. 

Λιονταρίνα Θεοχάρους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι Αλβανοί δολοφόνησαν τον Κατσίφα γιατί ύψωσε την ελληνική σημαίαΠρος την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μίλησε η Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές) Δρ Ελένη Θεοχάρους και Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, μετά από απόρριψη αιτήματος της ομάδας του ECR για συζήτηση της υπόθεσης σχετικά με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.
Συγκεκριμένα, η κ. Θεοχάρους απευθυνόμενη στο Σώμα είπε: «Χθες η Κυβέρνηση της Αλβανίας με κήρυξε persona non grata. Γιατί υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, που καταπατούνται από το αλβανικό καθεστώς και η οποία ζει μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και σιωπηρής εθνοκάθαρσης».

Κωνσταντίνος Κατσίφας. Λευτεριάς λίπασμα οι πρώτοι νεκροί. 11-11-2018, π...

Στρατός Σελευκιδών, ο ισχυρότερος του Ελληνιστικού κόσμου


Παντελής Καρύκας
472

Όπως σε όλα τα ελληνιστικά κράτη ο ελληνογενής πληθυσμός αποτελούσε μια μικρή μειοψηφία. Ωστόσο είχε αντιστρόφως ανάλογη του πληθυσμιακού του μεγέθους επιρροή στα πολιτικά και στα στρατιωτικά πράγματα.
Ο Σελευκιδικός Στρατός υπήρξε, ίσως, ο πλέον επηρεασμένος, από την ανατολική στρατιωτική παράδοση ελληνιστικός στρατός. Στις τάξεις του υπηρέτησαν χιλιάδες Ανατολίτες πεζοί και ιππείς, με τον παραδοσιακό εξοπλισμό και τις οικείς τακτικές τους.
Ο πυρήνας του στρατού ήταν η φάλαγγα των σαρισσοφόρων και το βαρύ, ελληνικό, ιππικό. Παράλληλα οι Σελευκίδες παράτασσαν, μέχρι την εποχή του Αντιόχου Γ’, μεγάλους αριθμούς πολεμικών ελεφάντων, ενώ υιοθέτησαν και τα δρεπανηφόρα άρματα των Περσών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...