Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Η αδελφή του ΗΡΩΑ Κωνσταντίνου Κατσίφα στον Γ. Τράγκα


Δολοφονία Κ. Κατσίφα - Η απειλή του αστυνομικού διευθυντή: «Αν κρεμάσεις και την άλλη σημαία...»


Δολοφονία Κ. Κατσίφα - Η απειλή του αστυνομικού διευθυντή: «Αν κρεμάσεις και την άλλη σημαία...»
Συνεχώς νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας γιαόσα συνέβησαν πριν από το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα η εφημερίδα ”Δημοκρατία”, τρεις μέρες πριν από πέσει νεκρός από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας, είχε κληθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα Γεωργουτσάτι, όπου υπάγεται το χωριό Βουλιαράτες.
Μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής Κιάνι Πέτσι τον προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να σημαιοστολίσει το χωριό του.

Δε σκύβουν σε “ξένα κέντρα” οι περήφανοι Έλληνες Αλεβίτες ΜπεκτασίδεςΠαρα την υπόγεια κυριαρχία του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και των συνεργατών του στην Ελληνική Θράκη οι Αλεβίτες Μπεκτασίδες Έλληνες πολίτες του Έβρου συνεχίζουν να τηρούν τα ήθη και έθιμα τους χωρίς το «καπέλωμα» του Προξενείου.
Αυτή την φορά όπως γράφει η ιστοσελίδα Τουρκικά Νέα, οι Αλεβίτες Μπεκτασίδες Έλληνες πολίτες πραγματοποίησαν το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στον τάφο του Μουρσέλ Μπαλί το Κουρμπάνι Νοεμβρίου-Μουρσάλα, που γίνεται για να τιμηθεί ο Μουρσέλ Μπαλί –γιός του Σαγίντ Αλή Σουλτάν.

Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμονας Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας

Ἰωάννης πένησι δοὺς καὶ σκορπίσας,
Ὢ ποῖα Χριστῷ νῦν παρεστὼς λαμβάνει!
ᾬχετο ἀκτεάνων δυοκαιδεκάτῃ Ἐλεητής.
Βιογραφία
Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων γεννήθηκε στην Αμαθούντα της Κύπρου (η Αμαθούς, ήταν η σημερινή Παλαιά Λεμεσός). Ήταν γιος του άρχοντα Επιφανίου και της Ευκοσμίας και έζησε στα χρόνια του Βασιλιά Ηρακλείου (615 μ.Χ.).

Τι έγραψε ο Ν. Χρουστσόφ για τους Βορειοηπειρώτες όταν επισκέφτηκε την Αλβανία


xroustsov-hoxha-790x400.jpg

Απόσπασμα από το απόρρητο προσωπικό ημερολόγιο του Σοβιετικού ηγέτη Νικήτα Χρουστσόφ, ο οποίος επισκέφθηκε την Αλβανία στις 25 Μαΐου του 1959 και παρέμεινε εκεί για 12 ημέρες.

“…Κατά την επίσκεψή μου στην Αλβανία κινήθηκα σχεδόν σ’ ολόκληρη τη χώρα και διαπίστωσα μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις βόρειες και τις νότιες περιοχές της.

Στη νότια Αλβανία η πολιτιστική ανωτερότητα, αλλά και η εθνική ιδιαιτερότητα είναι καταφανέστατη, αφού ο πληθυσμός στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από ΕΛΛΗΝΕΣ. Σε αντίθεση με τη βόρεια Αλβανία, οι νότιες περιοχές, χάρις στο Ελληνικό στοιχείο, παρουσιάζουν μια πολύ ανώτερη πολιτιστική εικόνα, κάτι το εντελώς ξεχωριστό από την υπόλοιπο χώρα.

Σερβία: "Σκληρή" γλώσσα από τον Πρόεδρο Βούτσιτς για τις επαφές Ρωσίας - ΚοσόβουΟ πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς προσπάθησε να υποβαθμίσει την συνάντηση Πούτιν - Θάτσι προχθές στο Παρίσι στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από το τέλος του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

«Ο Θάτσι μπορεί να κυνηγάει όσο θέλει τον Πούτιν στους διαδρόμους, αλλά δεν πρόκειται να λάβει την υποστήριξη της Μόσχας για τίποτε άλλο πέρα απ' αυτό που θα συμφωνήσει η Σερβία» σχολίασε με ειρωνικό ύφος ο Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου. 

«Η αλβανική κυβέρνηση του Ράμα, συνεχίζει τις θηριωδίες του κομμουνιστικού καθεστώτος του Χότζα» Καταδρομική και στην Ευρωβουλή από τον ΣΤΡΑΤΗΓΟ για την δολοφονία Κατσίφα...! ΒΙΝΤΕΟΤη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, κατά τις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο...
 ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, Επικεφαλής και Ευρωβουλευτής της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης, παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τα ελάχιστα πρότυπα για τις μειονότητες στην ΕΕ, επισημαίνοντας την εν ψυχρώ δολοφονία του Έλληνα και ευρωπαίου πολίτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, από Αλβανούς αστυνομικούς στο χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, απόρροια ενός γενικότερου ανθελληνικού μένους της αλβανικής κυβέρνησης του Ράμα προς την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, από την οποία αρπάζει περιουσίες, προπηλακίζει ολόκληρες οικογένειες, απαγορεύοντας παράλληλα την άσκηση της χριστιανικής ορθόδοξης πίστης αλλά και την εκμάθηση των ελληνικών.

ΥΠΕΞ Αλβανίας: «Κι άλλοι Έλληνες θα προστεθούν στον κατάλογο των ‘ανεπιθύμητων’»Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, δήλωσε ότι μετά το περιστατικό στους Βουλιαράτες, η Αλβανία δεν έχει κλείσει τον κατάλογο των «ανεπιθύμητων προσώπων»/ personanon grata,  από την Ελλάδα. 
Ο Μπουσάτι καταδίκασε  έντονα τη σιωπή της Ελλάδας με τη στάση της για την πράξη της καταστολής από την αλβανική αστυνομία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...