Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

"Στα κάγκελα" οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ για τη Μακεδονία

ΠΗΡΑΜΕ Τ΄ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ (με στίχους)

Ο Ραβίνος Φριζής για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και άλλα επίκαιρα
Η Μάχη της Αντιόχειας του Μαιάνδρου - Ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας σκοτώνει...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ > Σαλί Μπερίσα: Η επέτειος του ‘ΟΧΙ’ είναι μια σοβινιστική γιορτή της Ελλάδας


Ως ‘βορά των σφαιρών’ χαρακτήρισε  ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα τον Κωνσταντίνο Κατσίφα της ελληνικής μειονότητας, ο οποίος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις RENEA στους Βουλιαράτες μετά από πυροβολισμούς εναντίον τους και στη συνέχεια αρνήθηκε να παραδοθεί, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον Μπερίσα το γεγονός στους Βουλιαράτες ήταν ένα οργανωμένο σενάριο από την γειτονική Ελλάδα, γιατί ο Κατσίφας δεν ήταν ένας μοναχικός άνθρωπος αλλά ένα στρατιωτικός, μέλος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Σκιπτάρεβε (Αλβανών- shqiptarëve).

Ελένη Σιούφτα: Όταν ακούν Ελλάδα-έθνος τούς πιάνει αλλεργία

Βόρεια Ήπειρος: Τα κρυφά σχολειά δεν ήταν… “εθνικός μύθος”, ιδού και οι ιστορικές μαρτυρίες

Ιστορικά, γεωφυσικά, εθνολογικά η Ήπειρος είναι ενιαία. Αποτελεί αρχέγονη πατρίδα γηγενών και ηρωικών Ελλήνων. Από τον Δεκέμβριο του 1913 μία συνοριακή γραμμή χωρίζει το βόρειο από το νότιο τμήμα της. Η Νότιος ανήκει στην Ελλάδα. Η Βόρειος αποτελεί τμήμα του αλβανικού κράτους.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας (Πολιτικός Επιστήμων)
Το δίλημμα ήταν σκληρό. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος πιέσθηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις να διαλέξει: Ή ο Ελληνικός Στρατός θα αποχωρήσει από τα απελευθερωμένα εδάφη της Βορείου Ηπείρου ή θα χάσει η Ελλάδα τη Λέσβο και τη Χίο. Ο Βενιζέλος με βαριά καρδιά διέταξε την αποχώρηση του Στρατού μας από το Αργυρόκαστρο και την Κορυτσά και από τότε δημιουργήθηκε ο όρος Βόρειος Ήπειρος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...