Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Αυξανόμενο ισραηλινό ενδιαφέρον για επενδύσεις

Οργισμένοι οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα!

ΚΟΥΡΔΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ : «ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ 1950 ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΣΣΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΩΝ»O Τουμά Τσελίκ-βουλευτής Μάρντιν του HDP, μίλησε κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού του υπουργείου Πολιτισμού Και Τουρισμού στην Επιτροπή Σχεδιασμού της βουλής.

Ο Τσελίκ δήλωσε: ¨Είτε στα πλαίσια του νόμου περί Βακουφίων, είτε με εμπόδια που τέθηκαν στην καταχώρηση των ακινήτων με παράνομες διοικητικές αποφάσεις και ιδιαίτερα ως αποτέλεσμα των σε βάρος των βακουφίων αποφάσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά από το 1974, περίπου 1950 ακίνητα κατασχέθηκαν. Από αυτά, τα 1200 ανήκουν σε Έλληνες, τα 660 σε Αρμένιους και α υπόλοιπα σε Ασσύριους και Εβραίους¨.

Ιστορική εικόνα, κειμήλιο του 18ου “δώρο” στην UNESCO από τους Αλβανούς…Τις τελευταίες μέρες, την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας εξέπληξε και παραπίκρανε μια απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που παραβιάζει την ιδιοκτησία της καθώς και τις πνευματικές αξίες που αυτή φέρει.
Δια της Αποφάσεως αρ. 564/29.9.2018, αποφασίστηκε ώστε ένα εκκλησιαστικό κειμήλιο που είχε διαρπαχτεί απ’ το κομουνιστικό καθεστώς, και στη συνέχεια για περίπου 30 χρόνια, υπό τη διαχείριση του κράτους, να δωριστεί στην UNESCO στα πλαίσια της 60ης επετείου απ’ την εισδοχή της Αλβανίας σ’ αυτή την Οργάνωση.

Οι σπαρακτικές κραυγές της Φιγαλίας του συγκροτήματος «Ήπειρος» στους Αγίους ΣαράνταΆκουσα σήμερα τις κραυγές της συμπατριώττισάς μας, γνωστής σε όλους μας, της Φιγαλίας, της ιδιοκτήτριας του συγκροτήματος Ήπειρος στους Αγίους Σαράντα. Γνωστά τα εμπόδια, οι ταλαιπωρίες, τα δικαστήρια .... όπως γνωστή και η επιμονή της να κρατήσει με πείσμα την επιχείρησή της ελληνικών (Βορειοηπειρωτικών) συμφερόντων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...