Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

Η Μαρία Ζαχάροβα επισκέφθηκε την Ελλάδα: «Μεγαλοπρεπής και συναρπαστική η Ακρόπολη»


Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα
Ενθουσιασμένη εμφανίστηκε η εκπρόσωπος του υπουργείουΕξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, από την επίσκεψή της στην Ελλάδα, συστήνοντας μάλιστα τη χώρα μας και στους φίλους της στο Facebook. Την εμπειρία της από την επίσκεψή της στην Ελλάδα και τα μνημεία της χώρας μας, μοιράστηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών,Μαρία Ζαχάροβα.
«Το πολιτιστικό ταξίδι μου στην Ελλάδα έφτασε στο τέλος του. Πριν από αυτό, είχα επισκεφθεί την Αθήνα πολλές φορές. Πάντα όμως ως μέλος μιας επίσημης αντιπροσωπείας, και πάντα σύμφωνα με την κλασική διαδρομή "αεροδρόμιο-δουλειά-αεροδρόμιο". Δεν μπορώ ούτε να το πιστέψω πως επιτέλους είδα όλα αυτά για τα οποία είχα διαβάσει τόσα πολλά, είχα σκεφτεί τόσα πολλά, είχα φανταστεί τόσα πολλά:

Τι θα συζητήσουν Πούτιν - Τσίπρας στη Μόσχα: Η ατζέντα, οι συναντήσεις και το παρασκήνιο

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βλαντίμιρ Πούτιν
Στις 7 Δεκεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα ταξιδέψει στη Μόσχα.Συναντήσεις με Πούτιν και Μεντβέντεφ και συνομιλίες για οικονομία, επενδύσεις, περιφερειακά ζητήματα και ενεργειακά.
Με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα στις 7 Δεκεμβρίου, Ελλάδα και Ρωσία ξαναπιάνουν το νήμα της συνεργασίας και διευρύνουν τις προοπτικές των ελληνορωσικών σχέσεων σε διάφορους τομείς.

Η πιο «πανηγυρική» διάσταση της ατζέντας της επίσκεψης δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τα 190 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών. Βλαντίμιρ Πούτιν και Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθούν στην επέτειο αυτή, με την αφορμή της οποίας δίνεται και η ευκαιρία να ξεπεραστεί η πρόσφατη κρίση.

Ηρθε ο καιρός να πάψω πλέον να λέω "Ναι" σε όλα.


Το βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών έργο του Κώστα Λεϊμονή σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και ερμηνεία του Γεράσιμου Σκιαδαρέση παρουσιάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου (28 Μαρτίου 2018).

Διαταραχή στις σχέσεις Αλβανίας – Ελλάδας. Δεν πήγε ο Μπουσάτι στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης

Νοέμβριος 23, 2018. 20:57


Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, μποϊκόταρε τη σύνοδο κορυφής της Θεσσαλονίκης, που διοργανώθηκε στις 22 και 23 Νοεμβρίου, γράφει η αλβανική ‘Σοτ Νιουζ’.Κράτη που συμμετέχουν σε αυτή τη συνάντηση που διοργανώθηκε πρώτη φορά από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά, είναι η Αλβανία, η Ελλάδα, η 'Μακεδονία' και η Βουλγαρία.

Αυτό είναι το πλοίο που κατασκευάστηκε στο Πέραμα και αφήνει τους Ιταλούς «με το στόμα ανοιχτό» - Δείτε το βίντεοΤις καλύτερες εντυπώσεις έχει προκαλέσει στους Ιταλούς το «Trinacria», το μήκους 104 μέτρων αμφίδρομο πλοίο που κατασκευάστηκε στο Πέραμα για την Bluferries, θυγατρική εταιρεία των Ιταλικών Σιδηροδρόμων.

Το ελληνοκατασκευασμένο πλοίο θα δρομολογηθεί στη γραμμή Μεσίνα - Σαν Τζιοβάνι, ενώνοντας την Σικελία με την ηπειρωτική Ιταλία και αναβαθμίζοντας σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στη γραμμή.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...