Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018

Οι Αιγυπτιώτες Έλληνες τιμούν την προστάτιδά τους Αγία Αικατερίνη


Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και προεξάρχοντος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου, ο Ελληνισμός της Αλεξάνδρειας εόρτασε τη μνήμη μίας Αγίας που γεννήθηκε και μαρτύρησε στην πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, της Αγίας Αικατερίνης.
Μία Αγία, που κοσμεί με τις εικόνες της, φτιαγμένες σε εργαστήρια της Ρωσίας τον επιβλητικό κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπως τόνισε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ. Θεόδωρος, καλωσορίζοντας τους δεκάδες επισκέπτες από την Ελλάδα, τους Οφφικίαλους, και κυρίως τα μέλη της Ιεραρχίας του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, που ήρθαν από όλη την Αφρική, τόσο για να συμμετάσχουν στην Ιερά Σύνοδο που ξεκινάει αύριο το πρωί, όσο και για τα σημερινά 64ο γενέθλια του Πατριάρχου.

Η Ρωσία προειδοποιεί τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου


Ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Σερβία, Αλεξάντερ Τσεπούριν, συμβούλευσε τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου στην Πρίστινα να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, όπως ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Η δήλωση του Τσεπούριν έγινε την Παρασκευή αναφορικά με την αύξηση στο  100% των δασμών για τα προϊόντα της Σερβίας και της Βοσνίας που εισάγονται στο Κοσσυφοπέδιο.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ενεκρίθη το Brexit από τους 27, βρετανικό αντίο στην Ευρώπη


Οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της ΕΕ εγκρίνουν τη συμφωνία διαζυγίου με το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι 27 τάσσονται υπέρ της “όσο το δυνατόν πιο στενής” σχέσης με το Λονδίνο μετά το Brexit

Αλβανία: Η Εισαγγελία ζητά εξηγήσεις για τα έξοδα κηδείας του Κ. Κατσίφα από το δήμο Δρόπολης!


Εκβιαστική επιστολή απέστειλε ο προϊστάμενος ΕισαγγελέαςΑργυρόκαστρου, Άρμπεν Πασάι, ο οποίος ζητεί διευκρινίσεις από το Δήμο Δρόπολης για την κάλυψη των εξόδων κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα που δολοφονήθηκε από τις δυνάμεις RENEA της  αστυνομίας των Σκιπετάρων.
Από ότι φαίνεται οι αλβανικές αρχές έχουν επιστρατεύσει όλες τις μορφές τρομοκρατίας εναντίον της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην χώρα αυτή.

Είναι προφανές πως οι αλβανικές αρχές βλέπουν παντού φαντάσματα, τα οποία, επιπλέον, τους φοβίζουν πολύ, έτσι τους είναι δύσκολο να αντιληφθούν ότι οι Δροπολίτες, ως γνήσιοι Έλληνες, στις δύσκολες ανθρώπινες στιγμές είναι όλοι ενωμένοι.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...