Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

Βυζαντινοί θεματικοί στρατοί


O 11ος αιώνας σημαδεύει ταυτόχρονα τη μέγιστη ακμή, αλλά και την αρχή της παρακμής της ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, αυτής που σε κατοπινούς χρόνους αποκλήθηκε "Bυζαντινή". Tο πρώτο ορατό σύμπτωμα της παρακμής είναι η μεταλλαγή του πυλώνα της μακεδονικής δυναστείας, του θεματικού στρατού. 

Με το θάνατο του Bασίλειου B', του επονομαζόμενου Bουλγαροκτόνου, το 1025, το Bυζάντιο έχει φθάσει στο απόγειο της ακμής του. Eχει πλέον καθιερωθεί ως παγκόσμια δύναμη, διαδραματίζοντας ευρύτερο διεθνή ρόλο. Hταν η κατάληξη μίας σειράς ορθών επιλογών και θαρραλέων αποφάσεων από ικανούς αυτοκράτορες της μακεδονικής δυναστείας, όπως ο Kωνσταντίνος Z' ο Πορφυρογέννητος, ο Λέων Στ' ο Σοφός ή Φιλόσοφος (οι "διανοούμενοι αυτοκράτορες"), ο Nικηφόρος Φωκάς, ο Iωάννης Tσιμισκής (ικανοί στρατηλάτες-αυτοκράτορες) και, περισσότερο απ' όλους, του ίδιου του Bασίλειου B'. 

Οι Στρατηγοί δεν βάζουν τις υπογραφές τους και ο Ερντογάν εξοπλίζεται δι...Προηγμένα εξαρτήματα και συστήματα εξοπλισμών παράγει η Ελλάδα αλλά τα επιτελεία του Ελληνικού Στρατού προτιμούν να αγοράζουν άλλα δοκιμασμένα ηλεκτρονικά συστήματα από ξένες χώρες επειδή φοβούνται μήπως κατηγορηθούν, αποφεύγοντας τα ελληνικά προϊόντα για να ακολουθήσουν την πανάκριβη «πεπατημένη» διαδικασία!

Βούτσιτς: «Η Κύπρος πάλεψε για τη Σερβία» - Νέα Τριμερής


Βούτσιτς: «Η Κύπρος πάλεψε για τη Σερβία» - Νέα Τριμερής
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδηςυποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Προεδρικό, στο πλαίσιο της 2ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου – Σερβίας, η οποία φιλοξενείται στη Λευκωσία.
Κατά την επίσημη υποδοχή του από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο κ. Βούτσιτς δέχθηκε τιμές από άγημα της Εθνικής Φρουράς. Ακολούθησε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Σερβίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Φιλαρμονική της Αστυνομίας και κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου.

Β. Ήπειρος, Βουλιαράτες και το μέλλον στις σχέσεις Ελλάδας-ΑλβανίαςΤο αιματηρό γεγονός στους Βουλιαράτες και η επακόλουθη κρίση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις ανέδειξε όλη τη δημοσιογραφική, πολιτική και ιστορική «κόπρο του Αυγείου».
ΤΟΥ: Σταύρου Ντάγιου
Στα αλβανικά πάνελ παρέλασαν αποθρασυμένοι και αλαζονικοί ηθοποιοί, με διακριτό πλεόνασμα καιροσκοπικής ιδιοσυγκρασίας και λεκτικής βίας, δανειζόμενοι ποδοσφαιρικούς όρους, για να αποδείξουν την αλβανική υπεροχή έναντι της Ελλάδος, κάνοντας δόλιους συμφυρμούς των ιστορικών γεγονότων με μυθεύματα και συκοφαντικές επινοήσεις, τις οποίες παρουσίαζαν ως εμπεδωμένες ιστορικές βεβαιότητες, τηλέ-εισαγγελείς, ειδήμονες επί παντός του επιστητού, που όμως αδυνατούσαν να αποκρύψουν την κραυγαλέα άγνοιά τους…

Δυναμική παρουσία Ελλάδας και Κύπρου στην EDEXΟλοκληρώνονται αυτές τις ημέρες οι προετοιμασίες για τη μεγάλη αμυντική έκθεση της Αιγύπτου EDEX 2018, που θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι στις 3 Δεκεμβρίου, με τη δυναμική παρουσία της Κύπρου και της Ελλάδας και δεκάδων άλλων χωρών, που θα εκθέσουν τα τελευταία τους επιτεύγματα στον τομέα της αμυντικής αλλά και εκπαιδευτικής στρατιωτικής βιομηχανίας.
Στη μεγάλη αυτή έκθεση, θα δώσουν το δυναμικό «παρών» οκτώ ελληνικές εταιρείες. Την Κυριακή αναμένεται να αφιχθούν στο Κάιρο ο Υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης και ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...