Συρία: Οι ΗΠΑ Αλλάζουν επίσημα τους χάρτες για να δείξουν ότι το Γκολάν είναι ισραηλινό έδαφος


Απρίλιος 18, 2019. 17:41


Η αμερικανική κυβέρνηση ενημέρωσε επισήμως τους χάρτες της για να δείξει ότι τα Υψώματα του Γκολάν είναι μέρος του Ισραήλ και δεν είναι πλέον υπό κατοχή.Τα Υψώματα του Γκολάν καταλήφθηκαν από το Ισραήλ τον Ιούνιο του 1967. Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, η Ουάσιγκτον αποφάσισε να ενημερώσει τους χάρτες της.


Παρά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών, οι σύμμαχοί τους, του Αραβικού Συνδέσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψαν την κίνηση αυτή, δηλώνοντας ότι δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ την κυριαρχία του Ισραήλ στην περιοχή αυτή.


Εκτός από τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κίνα και η Ρωσία καταδίκασαν επίσης την απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψωμάτων του Γκολάν σε ξεχωριστές δηλώσεις.


Το Ισραήλ κατέλαβε τα Όρη Γκολάν κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών το 1967. Όφειλε να αποσυρθεί από την περιοχή, σύμφωνα με την απόφαση του ΟΗΕ 242, όπως σημειώνει η «LAntidiplomatico».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  τουιστολογίου παραγωγήςhttps://www.echedoros-a.gr

Δείτε και:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις