Κυριακή, 7 Απριλίου 2019

Δημοσίευμα σοκ για ΝΑΤΟ: «Στη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν η στρατηγική συνεργασία θα ανέβει επίπεδο – Τί θα συμφωνηθεί»
Σοκ προκαλούν σε ΝΑΤΟ και Ουάσινγκτον οι πληροφορίες που έρχονται από Μόσχα και Αγκυρα για την επικείμενη συνάντηση Β.Πούτιν-Ρ.Τ.Ερντογάν, μια σύνοδος που συνοδεύεται ήδη από σφοδρές τουρκικές επιθέσεις σε ΗΠΑ και Ισραήλ με βαριές εκφράσεις.

Ηδη ρωσικά ΜΜΕ προετοιμάζουν το κλίμα για την υπογραφή μεγάλων συμφωνιών τονίζοντας πως «στην επίσκεψη του Ρ.Τ.Ερντογάν στην Μόσχα θα δούμε τις «Δυο Μεγάλες Δυνάμεις» να πηγαίνουν την στρατηγική τους συνεργασία στο επόμενο επίπεδο σε ένα περίπλοκο και πολυπολικό κόσμο»!

Μόνο η έκφραση αυτή είναι αρκετή για να συνειδητοποιήσουμε το κλίμα και τι ακριβώς θα συμφωνηθεί. Φυσικά για S-400 ούτε λόγος ακύρωσης, συνεπώς ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μ.Πενς, έλαβε ήδη την απάντηση στο ερώτημα που έθεσε δημοσίως στην Τουρκία. Αλλά και χτες η Αγκυρα δια του εκπροσώπου του Ερντογάν τόνισε πως «παίρνουμε τους S-400 για να προστατεύψουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και το ΝΑΤΟ και την ΕΕ»!

Ας δούμε τι ακριβώς λένε οι Ρώσοι

«Αν ο Ρ.Τ.Ερντογάν ακυρώσει τους S-400 τότε θα δει ένα σενάριο τύπου «Βενεζουέλας». Αυτό θα ζήσει και είναι σίγουρο. Θα προσπαθήσουν να τον ανατρέψουν.

Στην επικείμενη Σύνοδο του ρωσο-τουρκικού Συμβουλίου Συνεργασίας αναμένεται η στρατιωτική φάση της συριακής σύγκρουσης να ολοκληρωθεί σταδιακά δίνοντας ώθηση στην διαδικασία της Αστάνα στην οποία οι δύο χώρες μαζί με το Ιράν παίζουν σημαντικό ρόλο.

Επιπλέον ο πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν έχει απειλήσει να εξαπολύσει μια νέα στρατιωτική παρέμβαση την Συρία εναντίον των Κούρδων SDF-YPG/PYD που βρίσκονται υπό αμερικανική προστασία. Για το λόγο αυτό θα χρειαστεί την βοήθεια του προέδρου Β.Πούτιν και την έγκριση του αν όχι τον έμμεσο συντονισμό.

Η στρατιωτική διάσταση των ρωσο-τουρκικών σχέσεων δεν περιορίζεται μόνο στην Συρία από τη στιγμή που η Αγκυρα αγοράζει τους S-400.

Επιπλέον και οι δύο «Μεγάλες Δυνάμεις» (έτσι αναφέρεται στο κείμενο) θα αυξήσουν το διμερές εμπόριο ενώ επιδιωκουν να αναπτύξουν τις σχέσεις τους και να τις μεταφέρουν πέρα από την στρατιωτική και ενεργειακή σφαίρα.

Για το τελευταίο, το «μαξιλάρι» της στρατηγικής συνεργασίας, η ολοκλήρωση του παράγοντα που «αλλάζει το παιχνίδι», o Turkish Stream θα ανανεώσει την παλιά επιρροή των δύο χωρών στα Βαλκάνια αν και σε τελείως διαφορετική μορφή από πριν.

Αντί να ανταγωνίζονται ο ένας με τον άλον, Ρωσία και Τουρκία εργάζονται μαζί σε ένα ανταγωνισμό εναντίον ΗΠΑ-ΕΕ χρησιμοποιώντας την ενέργεια ως την «πύλη» διαμόρφωσης και επέκτασης σττρατηγικών συνεργασιών με περιφερειακές χώρες.

Για τους λόγους αυτούς η συγκεκριμένη Σύνοδος θα είναι τεράστιας σημασίας για τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι γιατί θα δώσει στους δύο ηγέτες την ευκαιρία να συντονίσουν τις πολιτικές τους και να αποφασίσουν τι θα γίνει από δω και πέρα ειδικά όσο αφορά την συριακή σύγκρουση.

Αν και έχουν διαφορετικές απόψεις για πως θα τελειώσει ο πόλεμος, η εγγύτητα στην οποία βρίσκονται σε όλες τις άλλες «σφαίρες» δείχνει ότι θα επιτευχτεί συμβιβασμός».

Σφοδρή επίθεση Τουρκίας σε ΗΠΑ: «Ο Ekrem İmamoğlu είναι η δεύτερη απόπειρα πραξικοπήματος»

Σφοδρή επίθεση σε Ουάσινγκτον αλλά και σε άλλες χώρες, εξαπέλυσε το εξαπτέρυγο του Ρ.Τ.Ερντογάν, İbrahim Karagül, με αφορμή τις εκλογές στην Τουρκία.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Ekrem İmamoğlu ο νέος Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης είναι απλά ένα «σχέδιο. Αυτό είναι το δεύτερο σχέδιο «Baykal». Είναι τμήμα του σχεδίου των ΗΠΑ με το FETO. Δεν είναι απλά θέμα εκλογών, είναι κάτι παραπάνω. 

Oι εκλογές πρέπει να ξαναγίνουν. Αν αυτό δεν γίνεται, τότε πρέπει να υπάρξει επανακαταμέτρηση.

Αυτό ήταν το πρώτο βήμα, μιας κρίσιμης περιόδου για την Τουρκία. Είναι η αρχή μιας «παρέμβασης» μέσω της Κωνσταντινούπολης.

Δεν αμφισβητώ τις ψήφους του Ekrem İmamoğlu.

Εγινε παρέμβαση στις εκλογές. Αυτή είναι μια αδιαμφισβήτητη παραγματικότητα.  Αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση πολύ πιο πέρα από αυτό που λένε οι υποστηρικτές του κόμματος CHP, FETO, PKK και μερικοί από το AKP.

Στήθηκε ένα τεράστιο δίκτυο , μια μεγάλη οργάνωση εντός της χώρας με ένα τελικό σχέδιο, την διεξαγωγή συστηματικής επιχείρησης.

Η οργάνωση είχε στόχο τις εκλογές. Εγιναν συναντήσεις και αναθέσεις τμημάτων της επιχείρησης υπό το όνομα της εκπαίδευσης.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Ekrem İmamoğlu αποτελεί ένα «σχέδιο». Αυτοί που το σχεδίασαν εναντίον του πρώην ηγέτη CHP Deniz Baykal και έφεραν τον κ. Kemal Kılıçdaroğlu να κυβερνήσει το κόμμα, όσοι εκτρέπουν το ιδρυτικό κόμμα της Τουρκίας από τον «άξονα της Τουρκίας» στο πολυεθνικό μέτωπο παρέμβασης, έκαναν το δεύτερο βήμα μέσω του İmamoğlu.

Οποιος είναι πίσω από το «σχέδιο Baykal» είναι και πίσω από τον İmamoğlu. Oι ίδιοι τον έκαναν υποψήφιο.

Τα ίδια μυαλά, η ίδια οργάνωση και ομάδες που ήταν πίσω από το «σχέδιο Baykal» πραγματοποίησαν παρέμβαση στις εκλογές.

Το «σχέδιο İmamoğlu» είναι η εκδίκηση της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου 2015.

Είναι σχέδιο εκδίκησης. Τον İmamoğlu τον προετοιμάζουν για την Τουρκία και όχι για την Κωνσταντινούπολη.

Το σχέδιο έχει γίνει από έναν πολυεθνικό άξονα εναντίον του «εθνικού μας άξονα».

Αυτό θα συγκεντρώσει τους τρομοκράτες του FETÖ και PKK υπέρ του İmamoğlu.

Αυτό θα γίνει ζήτημα εθνικής ασφάλειας καθώς πρόκειται για εξωτερική παρέμβαση.

Δεν τον ανακήρυξαν απλά υποψήφιο Δήμαρχο αλλά το σχεδίασαν βήμα βήμα με κάθε λεπτομέρεια ώστε να κερδίσει.

Απελευθέρωσαν θεσμούς και δυνάμεις της οργάνωσης FETÖ, μέλη του HDP, μέλη του PKK. Ολοι αυτοί συντονίστηκαν.

Είχαν ήδη προετοιμάσει το κοινωνικό έδαφος, την ψυχολογία με την συμμαχία CHP-Good Party (İP)-Felicity Party (SP).

-Ποιος τον έβαλε υποψήφιο;

-Ποιος έτρεξε την προεκλογική του καμπάνια;

-Ποιος τον προστατεύει;

O στόχος δεν είναι διαφορετικός από το πραξικόπημα, και τα γεγονότα στο πάρκο Gezi, το σχέδιο Baykal και τα γεγονότα στην Συρία, τις επιθέσεις πίσω από τους S-400″ κλείνει ο Ι.Καραγκιούλ.  

πηγη:https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/763693_ektakto-rosika-mme-gia-synantisi-poytin-erntogan-oi-megales-dynameis

Το είδαμε στο: https://national-pride.org

Δείτε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια: