Η Άγκυρα φτιάχνει «κλίμα» για το Su-57: Πολύ καλύτερο από το F-35 – Πιο ευέλικτο και με μεγαλύτερο φορτίο
Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο τα οποία εμμέσως στοχεύουν  προς το ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς Su-57 ως εν δυνάμει αντικαταστάτη του F-35, που η ακύρωση ή όχι της παράδοσής του σε τουρκικό έδαφος, είναι αντικείμενο έντονου διπλωματικού παρασκηνίου.

Έτσι το πρακτορείο Anadolu το οποίο απηχεί τις απόψεις και τις θέσεις της Άγκυρας δημοσίευσε ένα πληροφοριογράφημα σύμφωνα με το οποίο το Su-57 κρίνεται ως απόλυτα ανώτερο από το F-35, επιχειρώντας να δημιουργήσει από τώρα το κατάλληλο  «κλίμα».
Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι νέο.

Το μεν ρωσικό μαχητικό είναι αεροσκάφος εναέριας υπεροχής το δε αμερικανικό αεροσκάφος με πρωτεύοντα ρόλο την κρούση και κατά συνέπεια σε ότι αφορά βάρη επιδόσεις το τελικό προϊόν του προγράμματος PAKFA έχει ανώτερες επιδόσεις.

Το νέο είναι η επιλογή στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπου όλα είναι ρευστά σε γεωστρατηγικό επίπεδο.

Αν και η Ρωσία μέσω διαρροών της στον Τύπο ανέφερε μόλις εχθές ότι είναι έτοιμη να προσφέρει το Su-35 στην Τουρκία και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρόνο, εντούτοις οι Τούρκοι κοιτάζουν περισσότερο προς την κατεύθυνση του Su-57 παρά προς αυτή του Su-35 και με τέτοια δημοσιεύματα επιχειρούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα.

Όπως αναφέρει το Anadolu το ρωσικό μαχητικό έχει 1,5 φορά μεγαλύτερη ταχύτητα από το F-35, διπλάσια αυτονομία και μπορεί να φέρει μεγαλύτερο οπλικό φορτίο και με περισσότερες επιλογές όπλων.

Επιπρόσθετα σύμφωνα πάντα με το κυβερνητικό Αnadolu είναι εξαιρετικά ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιεί μικρούς διαδρόμους για την απογείωση και την προσγείωση.

Αναφέροντας παράλληλα ότι και το F-35 διατηρεί τέτοια δυνατότητα με την έκδοση F-35B εντούτοις το Αnadolu επιμένει ότι το Su-57 έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα σε σχέση με το f-35.

Φυσικά παρατίθεται και η δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου αναφορικά με τη δυνατότητα της Τουρκίας να παραγγείλει μαχητικά αεροσκάφη από άλλες πηγές σε περίπτωση που δεν γίνουν τελικά διαθέσιμα τα F-35.

Δείτε και:
Ελλάδα vs Τουρκία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις