Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

Σύγκρουση Βυζαντίου και Ρως - Ο Ελληνικός Στρατός νικά τους Ρώσους Ιωάννης Τσιμισκής εναντίον Σβιατοσλάβου - VIDEO!

Ο Γεώργιος Παπασημάκης διαβάζει απο το βιβλίο του μεγάλου Βυζαντινολόγου Γουστάβ Σλουμπερζέ "Ο Ιωάννης Τσιμισκής και η Βυζαντινή εποποιία" των εκδόσεων Βεργίνα την τελευταία και νικηφόρα μάχη μεταξύ Ελληνικών Αυτοκρατορικών στρατευμάτων και Ρώσων που κατέληξε σε περίλαμπρη Νίκη των Ελλήνων. 
Δείτε το βίντεο:...


http://ereunitiko.blogspot.com Ο Γεώργιος Παπασημάκης διαβάζει απο το βιβλίο του μεγάλου Βυζαντινολόγου Γουστάβ Σλουμπερζέ "Ο Ιωάννης Τσιμισκής και η Βυζαντινή εποποιία" των εκδόσεων Βεργίνα την τελευταία και νικηφόρα μάχη μεταξύ Ελληνικών Αυτοκρατορικών στρατευμάτων και Ρώσων που κατέληξε σε περίλαμπρη Νίκη των Ελλήνων.
Το 970-971 μ.χ ο Αυτοκράτωρ Ιωάννης Τσιμισκής τσάκισε τους Ρώσους που κατείχαν την Βόρεια Θράκη, απελευθέρωσε το Δορύστολο (σημερινή Σιλίστρια) και επανέφερε τα σύνορα της Αυτοκρατορίας μας στον ποταμό Δούναβη. Πρέπει να τονίσουμε δε ότι οι Ρώσοι που νικήθηκαν, δεν ήταν οι σημερινοί σλαβοποιημένοι, αλλα οι αρχικοί, καθαρόαιμοι Ρώσοι (Ρώς οι και Βάραγγοι επονομαζομένοι), γεγονός που αυξάνει την σπουδαιότητα της Ελληνικής Νίκης καθότι οι Βάραγγοι φημίζονταν ιδιαίτερα για την γενναιότητα και την πολεμική τους ικανότητα. Γεώργιος Παπασημάκης Byzantas founded Byzantium. Constantine the Great founded Constantinople at the place of ancient Byzantium. Russian fleet attacked Constantinople at 860 ad. They were defited by Imperials. Byzantine Greeks also fought against the Russians in Bulgaria. The Greeks under Emperor John Tzimiskes defited the Russians under Sviatoslav.

Γεώργιος Παπασημάκης
www.ereunitiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: