Για 75 νεκρούς Τούρκους και 4 κατεστραμμένα τανκς μιλούν οι Κούρδοι - Αρχίζει το Βιετναμ της Τουρκίας;


Για 75 νεκρούς Τούρκους και 4 κατεστραμμένα τανκς μιλούν οι Κούρδοι - Αρχίζει το Βιετναμ της Τουρκίας;
Εισβολή στη Συρία: Σοβαρά πλήγματα υποστηρίζουν ότι προκάλεσαν στους Τούρκους εισβολείς οι Κούρδοι μαχητές. Κουρδικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις σκότωσαν 75 Τούρκους στρατιωτικούς και κατέστρεψαν επτά άρματα μάχης.σε επίθεσή τους εναντίον μονάδων του τουρκικού στρατού στην πόλη Ρας αλ Άιν της Βόρειας Συρίας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Firat, άλλοι 19 Τούρκοι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή των Κούρδων. Οι ειδήσεις αυτές αν δεν είναι στο πλαίσια του πολέμου προπαγάνδας, τότε είναι πιθανό η Τουρκία να αρχίζει να βιώνει το «συνδρομο του Βιετνάμ».


Το Σάββατο, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε ότι ο τουρκικός στρατός με την υποστήριξη ανταρτών του Εθνικού Συριακού Στρατού -οργάνωσης που υποστηρίζεται από την Άγκυρα-, κατέλαβαν την Ρας αλ Άιν, σε μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη.
Όμως σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ, καθώς κι έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται μέσα στην πόλη, οι Τούρκοι με τους συμμάχους τους, απλώς μπήκαν στην πόλη, δεν την έχουν καταλάβει ακόμη, κι οι εχθροπραξίες συνεχίζονται.

Έκκληση των Κούρδων στις ΗΠΑ

Η αραβοκουρδική συμμαχία με βασική συνιστώσα την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού απηύθυναν έκκληση στην Ουάσινγκτον να "κλείσει τον εναέριο χώρο" στα τουρκικά αεροσκάφη.
Οι Κούρδοι, που έκαναν λόγο για "πισώπλατη μαχαιριά", κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι τους "εγκατέλειψαν", αποσύροντας τους στρατιωτικούς τους από τις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας στις οποίες εισέβαλε κατόπιν ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι αντικαθεστωτικοί του που τον υποστηρίζουν.
Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε από την πλευρά του χθες βράδυ ότι οι δυνάμεις του έχουν σκοτώσει 415 Κούρδους μαχητές.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.thepressroom.gr
Το είδαμε στο:http://greeknation.blogspot.com/2019/10/75-4.html#more

Δείτε και:

Συνεχίζεται η Τουρκική εισβολή στη Συρία #Τουρκία #Συρία #εισβολή #Κούρδοι #τελευταία #νέα #Ρωσία


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις