Σύριος βουλευτής: Ο στρατός μας έχει περικυκλώσει τις τουρκικές δυνάμεις στην Ρας αλ - Άιν

Σύριος βουλευτής: Ο στρατός μας έχει περικυκλώσει τις τουρκικές δυνάμεις στην Ρας αλ - Άιν

© AFP 2019 / DELIL SOULEIMAN

Νωρίτερα, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Συρίας ανέφερε ότι τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην Ρας αλ - Άιν μετά την αποχώρησή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF). Λίγο αργότερα, οι SDF και η Άγκυρα επιβεβαίωσαν την έκθεση.
Ο συριακός στρατός έχει περικυκλώσει τον τουρκικό στη συνοριακή πόλη Ρας αλ - Άιν στην Βόρεια Συρία και οι τουρκικές δυνάμεις σύντομα θα αποσυρθούν από αυτή την περιοχή, δήλωσε την Κυριακή στο Sputnik ο Σύριος βουλευτής, Γιανσίτ Καζάν.
«Ο τουρκικός στρατός μπορεί να είναι μέσα στην Ρας αλ - Άιν, αλλά δεν θα παραμείνει για πολύ καιρό [ο στρατός] θα υποχωρήσει ... ο τουρκικός στρατός είναι ήδη περικυκλωμένος από το συριακό, οπότε δεν φοβόμαστε», δήλωσε όταν ρωτήθηκε αν οι πόλεις Ρας αλ - Άιν και Ταλ Αμπιάντα είχαν περιέλθει πλήρως υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.
Ο βουλευτής τόνισε ότι, αν και τώρα δίνεται προτεραιότητα στο διπλωματικό μέτωπο της επίλυσης της σύγκρουσης στη Συρία, η Δαμασκός δεν θα ανεχτεί καμία ξένη κατοχή της συριακής επικράτειας.
«Δεν θα υπάρχουν Τούρκοι, ακόμα κι αν υπάρχουν Κούρδοι, θα βρίσκονται μέσα στο συριακό κράτος και υπό την προστασία του συριακού Στρατού, σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε καμιά κατοχή - ούτε από την Τουρκία ούτε από κανέναν μετά από εννέα χρόνια πολέμου», σχολίασε ο Σύριος βουλευτής.
Υποστήριξε ότι το βόρειο τμήμα της Συρίας θα υπόκειται σε «ορισμένες συμφωνίες προς το συμφέρον της συριακής κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι η Δαμασκός εκτιμά ιδιαίτερα τη βοήθεια των συμμάχων της, ιδίως της Μόσχας, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής.
Στις 9 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» στην Βόρεια Συρία. Η επίθεση είναι μέρος του στόχου της Άγκυρας να εκκαθαρίσει τη συνοριακή περιοχή από την δράση των τρομοκρατών του ISIS και των κουρδικών πολιτοφυλακών προκειμένου να δημιουργηθεί μια ασφαλής ζώνη όπου η Τουρκία θα μπορούσε να μεταφέρει μέρος των περίπου 3,6 εκατ. Σύριων προσφύγων που διατηρεί στο έδαφός της. Η Ρας αλ - Άιν ήταν η πόλη από την οποία ξεκίνησε το αεροπορικό τμήμα της επιχείρησης.
Η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» έχει ανασταλεί για 120 ώρες όπως προβλέπει η συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον.
Την περασμένη Κυριακή, οι κουρδικές δυνάμεις στην Βόρεια Συρία ανακοίνωσαν την συνομολόγηση μίας συμφωνίας με την Δαμασκό, βάσει της οποίας η τελευταία δεσμεύτηκε να αποστείλει στρατεύματα στα σύνορα με την Τουρκία για να βοηθήσει τους Κούρδους να απωθήσουν την επίθεση της Άγκυρας.
Δείτε και:

Έρχονται και #heron #uav στην #Ελλάδα - θωρακίζεται το #Αιγαίο #μη #επανδρωμένα 

#αεροσκάφη #σύνορα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις